Hogeschool Utrecht en Alpina Group introduceren AD Sales & Accountmanagement Programma

Amersfoort, dinsdag 5 december 2023

Hogeschool Utrecht heeft in samenwerking met de Alpina Group een Associate degree (AD) programma in Sales & Accountmanagement. Dit tweejarige traineeprogramma, dat in 2024 van start gaat, is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar geschoolde professionals in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Het programma vertegenwoordigt een unieke kans voor studenten en starters op de arbeidsmarkt om zowel praktische werkervaring op te doen als academische kennis te vergaren. Jasper Swart, manager verbinding onderwijs en werkveld bij Hogeschool Utrecht, benadrukt het belang van dit initiatief: "Dit programma is een voorbeeld van hoe Hogeschool Utrecht inspeelt op de behoefte aan flexibele, beroepsgerichte opleidingen. We zijn enthousiast over deze samenwerking met Alpina Group en de meerwaarde die het biedt aan onze studenten."

Trainees in dit programma werken vier dagen per week en studeren één dag, waarbij ze een salaris ontvangen. Deze structuur biedt een ideale combinatie van theoretische kennis en praktische ervaring, essentieel voor een succesvolle start van een carrière in sales en accountmanagement.

Gertrude Priester, directeur van het Instituut voor Associate Degrees (IAD) bij Hogeschool Utrecht, voegt toe: "De lancering van dit programma is een mijlpaal voor ons. Het biedt studenten niet alleen een kans om hun carrière te starten met een solide opleiding, maar ook om tegelijkertijd relevante werkervaring op te doen."

De samenwerking tussen Hogeschool Utrecht en Alpina Group werd onlangs bezegeld door Waldo Consen, HR-directeur van Alpina Group, en Gertrude Priester van Hogeschool Utrecht. De eerste groep trainees start in februari 2024, met ruimte voor 20 trainees op verschillende locaties in Nederland.

Aanmeldingen voor het innovatieve traineeprogramma zijn nu open via www.alpinagroup.com/traineeship.

Nieuws

Hogeschool Utrecht en Alpina Group introduceren AD Sales & Accountmanagement Programma

Onderwijs