Daaf en Shell Serva steunen hartverwarmende rit met de Keijlijn voor senioren van Amersfoort!

Amersfoort, donderdag 6 juli 2023

Een zonovergoten rit door de pittoreske straten van Amersfoort, heerlijke lekkernijen onderweg en als eindbestemming het gezellige Soesterkwartier. Dat was de prachtige ervaring die onze leden Daaf en Shell Serva, samen met de Keijlijn, aan de bewoners van verzorgingshuis Birkhoven hebben geboden. In mei zochten Jeroen de Roon en Dirk van Garderen elkaar op tijdens onze Content Burendag. Daar ontstond het bijzondere idee om een rit met deze Kei-trein te sponsoren die doorgaans vele toeristen door de stad leidt, maar op deze speciale dag volledig in het teken stond van de bewoners van Birkhoven. 'Het was een ongelooflijke ervaring om deze rit te sponsoren', vertelt Dirk. 'De glimlach op de gezichten van de bewoners was het echte hoogtepunt van de dag!'


De rit nam de senioren mee op een onvergetelijke tocht door Amersfoort. Ze startten bij de Noorderwierweg, genoten van gratis ijsjes van Jamin, reden door de Koppelpoort, de Lange Jan, ontvingen koeken van Corazon, en gingen helemaal naar de Kamperbinnenpoort, De Hof en Elleboogkerk. Het avontuur werd afgesloten met een heerlijke snack van KADE op het Eemplein, voordat ze terugkeerden naar het Soesterkwartier. 'Dit soort ervaringen tonen de ware kracht van gemeenschap. Het was een ongeëvenaarde gelegenheid om een band te smeden met de bewoners', aldus Jeroen.

Het idee achter de ritten is afkomstig van Johan Bogers, een gepensioneerde taxichauffeur die nu vrijwilliger en creatief brein achter de ritten is. Hij is ervan overtuigd dat de oudere inwoners van Amersfoort ook zouden kunnen genieten van een ritje met het toeristentreintje. De reizen worden al jaren met enthousiasme ontvangen en Johan hoopt dat ze ook volgend jaar weer kunnen doorgaan.

Het is hartverwarmend om te zien hoe een idee, geboren tijdens een evenement als de Content Burendag, zo'n positieve invloed kan hebben op onze gemeenschap. Jeroen en Dirk zijn het levende bewijs van de kracht van samenwerking en geven een betekenis aan het woord 'content'!

Nieuws

Daaf en Shell Serva steunen hartverwarmende rit met de Keijlijn voor senioren van Amersfoort!

Goede Doelen