Content XL-Potlood #95: Jeroen Zonneveld - BRIES. Projecten

Amersfoort, donderdag 7 september 2023

Elke week komt het Content XL-Potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat die een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie kan geven of juist iemand die wel eens de spotlight verdient. Deze week is ons potlood terechtgekomen bij Jeroen Zonneveld van BRIES.

Wij vonden dat de vastgoedwereld wel een frisse wind kon gebruiken en zijn daarom, nu bijna een jaar geleden, BRIES. gestart. In essentie doen we twee dingen: we renoveren en verduurzamen gedateerde kantoorgebouwen, en we realiseren kantoorinterieurs. Ons hoofddoel is plezier hebben in ons werk. Want als je iets met plezier doet, komt dat de kwaliteit en de planning van een project absoluut ten goede. Het feit dat ons werk uit projecten bestaat, maakt het ook zo leuk: altijd een kop en een staart, en een blije opdrachtgever aan het einde van de rit.

Ieder project is natuurlijk anders, maar de grote overeenkomst tussen alle projecten is het stellen van een gezamenlijk doel en dat doel ook te bereiken. Dat betekent dat het doel van onze opdrachtgever en van ons gelijk moet zijn aan dat van de architect, de adviseurs, de onderaannemers en de overige partijen die betrokken zijn. Met z'n allen de schouders eronder en op weg naar die stip.

Cruciaal hierbij is de gezamenlijke inspanning. Dat motiveert en stimuleert. Sporthelden als Matthieu van der Poel, Max Verstappen en Femke Bol doen het ook niet alleen. Zij hebben allemaal een compleet team om zich heen met hetzelfde doel. Dat team houdt elkaar scherp en versterkt elkaar. De mensen in het team hebben allemaal hun eigen rol, expertise en inbreng. Dit omvat fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen, algemeen management, sponsoren en natuurlijk de trainer en de atleet zelf. Door goed naar elkaar te luisteren, samen te werken en elkaar te corrigeren waar nodig, worden stappen voorwaarts gemaakt. Hierdoor maakt de combinatie het succes. Daarnaast bepalen externe invloeden en randvoorwaarden zoals media, dopingcontroles en sportbonden mede de acceptatie en juiste waardering van de prestaties.

Dit principe is eveneens van toepassing in ons werk. Van de architect, de technische adviseurs en de onderaannemers tot uiteraard onze opdrachtgever en zijn organisatie. Zij hebben allemaal hun eigen rol en expertise in het proces. De combinatie maakt ook hier het succes. Wij hebben ook te maken met invloeden en randvoorwaarden van buitenaf, zoals gemeenten en vigerende wet- en regelgeving.

Aan de ene kant proberen die randvoorwaarden ambities te stimuleren, denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzaamheid en de daarbij behorende subsidiepotjes. Aan de andere kant kunnen ze lastig zijn, als bijvoorbeeld de welstand de plannen van de architect niet accepteert. Blijkbaar hebben ze dan een ander doel of een andere invalshoek. Maar als het team in staat is hen mee te nemen in de ambitie en het uiteindelijke doel van de opdrachtgever, hoeft dit geen belemmering te zijn. De kans is namelijk groot dat die andere invalshoek het eindresultaat alleen maar ten goede komt.

Als onze opdrachtgever aan het einde van de rit met trots kan kijken naar wat er gerealiseerd is, en dit misschien zelfs zijn verwachtingen overtreft, geeft dat het team de waardering waar heel veel energie uit gehaald wordt. Zoals gezegd, natuurlijk is het weleens spannend of zijn er onderweg strubbelingen. Maar als je het uiteindelijke doel voor ogen blijft houden, dan komt het in 99% van de gevallen goed.


Nieuws

Content XL-Potlood #95: Jeroen Zonneveld - BRIES. Projecten

Bouw & Maakindustrie
Fun & Entertainment
Duurzaamheid