CONTENT XL-POTLOOD #30: Luciën Kattestaart - In Person

Amersfoort, woensdag 2 maart 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Luciën Kattestaart van In Person! ‘Ik hoor bedrijven vaak zeggen dat uitzendbureaus ‘duur’ zijn. Ik ga dan ook graag het gesprek aan als ik dat hoor. Waarom wordt een uitzendbureau altijd in dat hoekje gezet?’

'Kijk, dat is nog eens leuk. Bedankt voor het door geven van het Content potlood. Wat een mooie gelegenheid om jullie mee te nemen in iets waar veel bedrijven op dit moment een grote uitdaging in hebben. De arbeidsmarkt!

Mijn naam is Luciën Kattestaart en ik ben samen met mijn compagnon Kim de Nooij een uitzendbureau gestart in Amersfoort. En niet zomaar een uitzendbureau, maar een In Person franchise formule die in het oosten van het land zeer hard aan de weg timmert. Aan ons de eer om In Person op de kaart te zetten in onze stad.

Waarom een uitzendbureau hoor ik je denken. Nou dat leg ik graag uit. Kim en ik zijn echte Amersfoorters in hart en nieren en we dragen onze stad een warm hart toe. We hebben beide een achtergrond in de uitzendwereld en wij delen een gezamenlijke visie als het gaat om de arbeidsmarkt in Amersfoort en omstreken. We gaan het namelijk anders doen!

Anders? Ja. Wij vinden dat de huidige manier van communicatie tussen kandidaten en bedrijven een heel stuk beter kan. Een heel stuk persoonlijker. Kandidaten behoren de aandacht te krijgen om zo de juiste match te maken met een vacature bij een bedrijf. Uitzenden is niet alleen maar het schuiven van cv’s. Het is luisteren naar iemand, luisteren naar een bedrijf. Wat wil diegene nu echt? Wat zoekt een bedrijf nu echt?

In onze optiek is een uitzendbureau de perfecte oplossing voor kandidaten en bedrijven om te zorgen dat deze communicatie optimaal verloopt. Geen ruis, echte aandacht en een strakke opvolging. Ik hoor bedrijven vaak zeggen dat uitzendbureaus ‘duur’ zijn. Ik ga dan ook graag het gesprek aan als ik dat hoor. Waarom wordt een uitzendbureau altijd in dat hoekje gezet? Het is immers veel duurder als je dit allemaal zelf zou moeten oppakken, wist je dat? Wat zijn nu de voordelen van het werken met een uitzendbureau?

Zoektocht. Een uitzendbureau kent de markt goed en heeft toegang tot veel meer werkzoekenden dan dat jij aan sollicitanten zou krijgen. Tevens krijg jij dan alleen maar mensen aangeboden die passen binnen jouw vacature. Je krijgt dus geen overload aan cv’s waar je niks mee kan. Ideaal!

No cure No pay. Hoe fijn is dat! Een uitzendbureau levert op basis van No cure No pay. Ideaal. Dan weet je dat ze echt voor je aan de slag gaan om

de juiste kandidaten voor je te vinden. En zeker in deze markt kan het dus echt geen kwaad om een uitzendbureau in te schakelen. Je wilt immers snel die kandidaten vinden toch?

Snelheid. Hoe fijn is het als je een klus hebt liggen dat je iemand snel en tijdelijk in kan huren via een uitzendbureau? Zodra de klus is afgelopen stopt de flexkracht gewoon en zit jij als bedrijf nergens aan vast.

Geen rompslomp. Jij hebt nergens omkijken naar. Het uitzendbureau regelt alles. Papierwerk zoals contracten, salarisuitbetaling, ziekmeldingen en juridische afhandelingen waar nodig. Jij merkt er niks van!

Flexibiliteit. Hoe fijn is het om een vaste partner te hebben die precies weet wat jij nodig hebt binnen je bedrijf? Die snel schakelt na een telefoontje van jou en meteen weet naar wat voor kandidaten je op zoek bent voor die ene klus? Misschien heb je morgen al iemand zitten!

Langere proeftijd. Hoe fijn is het dat je gebruik kan maken van een langere proeftijd? Door iemand op uitzendbasis in te huren kan je bijvoorbeeld de samenwerking testen voor 3 maanden. Zodat je pas daarna de beslissing kan nemen of je diegene in vaste dienst wilt hebben.

Mogelijkheden. Natuurlijk denkt een uitzendbureau ook met je mee in de mogelijkheden. Soms is het fijner om niet met een uitzendtermijn te werken maar gewoon iemand direct op contract te nemen. Een goede kracht laat je in deze tijd immers niet zomaar gaan. Dan ga je natuurlijk liever voor één afgesproken werving & selectie fee. Prima oplossing!

Dus een uitzendbureau duur? Nee, zeker niet!. Als je al deze werkzaamheden zelf zou moeten doen dan ben je 100% zoveel meer kwijt in geld, tijd, energie en juridische risico’s. Wil je graag eens brainstormen over jouw personeelsuitdagingen? Wij springen om mooie vacatures, kandidaten hebben wij namelijk al…..dus hoor ik snel van je?'

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #30: Luciën Kattestaart - In Person

Personeel
Werving & Selectie