Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Marnix van der Moolen - Felton BV

Amersfoort, vrijdag 8 december 2023

Hij houdt zijn smoking al 35 jaar in leven en maandag trekt hij deze weer uit de kast. Marnix-Jan van der Moolen heeft zich namens Felton, dat sinds augustus onderdeel uitmaakt van Interstellar, verbonden aan het Content Kerstgala. "Amersfoort is namelijk erg belangrijk voor ons, ook na deze overname." Zijn mooiste gala beleefde hij in 2006 in Shanghai toen hij in dienst was van een Chinees handelsbedrijf. Toch kijkt hij enorm uit naar het Content Kerstgala aanstaande maandag: "De Mariënhof in Amersfoort is een prachtige en speciale locatie. In 1995 kwam ik in Amersfoort wonen en beleefde daar één van mijn eerste diners."

Hoi Marnix, vertel ons eerst eens: ben je fan van gala’s?
“Ik vind het erg leuk om een feestje te vieren. Een gala is daarvoor bij uitstek geschikt omdat iedereen extra zijn best doet er wat leuks van te maken. De aankleding is essentieel. Een mooie verkleedpartij geeft extra plezier.”

Wat is het mooiste gala waar je eens bent geweest?
“Dat was in 2006, in Shanghai. Een gala ter ere van het 100 jarige bestaan van LiFung, een chinees handelsbedrijf waar ik toen in dienst was. 400 mannen en vrouwen aan ronde tafels en een fantastische show die startte toen wij binnenkwamen als eregasten uit Europa. We kwamen zo van het vliegveld met rode ogen van de lange reis. Legendarische avond was dat.”

En voor aanstaande maandag: heb je je smoking al klaar hangen? 
“Zeker weten! Ik houd al 35 jaar mijn smoking in leven. Hij past nog steeds. Voor een gala als deze komt ‘ie uit de kast. Zo nu en dan een nieuw hemd erbij, en dan kan ‘ie weer. Fijn dat het maandag georganiseerd wordt op de prachtige locatie van de Mariënhof. Toen ik in 1995 in Amersfoort kwam te wonen was het één van de eerste gelegenheden waar ik een diner had. Een historische plek die altijd weer een speciaal gevoel oproept.”

Daarna is het aftellen naar de feestdagen. Op welke wijze vier je Kerst?
“De avond voor kerst, Heiligabend, is traditiegetrouw ons familie kerstdiner. Op 1e kerstdag gaan we vaak naar een theater voorstelling. Op 2e kerstdag heb ik altijd enorm zin om te sporten. Maar dan is de sportschool gesloten. Dus dan lekker op de bank met een boek en kijken naar het schansspringen.”

Waarom heb je je namens Felton als partner aangesloten bij het Content Kerstgala?
“Felton is een relatief onbekende naam in Amersfoort. Dat komt omdat we in 2020 vanuit Hilversum hier zijn gevestigd. Edwin van Korlaar, commercieel directeur, en ikzelf hebben wel al lang een band met het Amersfoortse zakelijke netwerk. Dat willen we graag wat meer kleur geven. Inmiddels is Felton onderdeel geworden van de Interstellar groep.”

Hoe gaat het met Felton? 
“Ik gaf het net al eventjes aan. Felton is sinds augustus 2023 onderdeel geworden van de Interstellar groep. We richten ons met onze systeembeheerders en netwerkbeheerders op het bouwen en beheren van IT cloud infrastructuren. Interstellar heeft inmiddels 8 bedrijven in deze sector die landelijk opereren. CSN groep uit Leusden hoort hier ook bij. Dat betekent dat Amersfoort de komende jaren een belangrijke locatie zal zijn voor Interstellar. We groeien gestaag en Amersfoort als locatie biedt naast een centrale plek die makkelijk bereikbaar is, veel aanbod van goed opgeleide medewerkers. Tevens is de IT sector in Amersfoort aan het groeien en dat zorgt voor een vruchtbare omgeving. Content hoort daar ook bij.”

Wat gaat er veranderen in 2024?
“We gaan stapsgewijs meer samenwerken met de andere bedrijven van de Interstellar groep. De concentratie van allerlei verschillende specialisaties binnen de groep zal zorgen voor uitbreiding van dienstverlening naar onze huidige en nieuwe klanten. Compliance, het garanderen van opzet en werking van onze systemen, wordt steeds belangrijker.

Dus Amersfoort blijft belangrijk voor Felton, ook in de nieuwe opzet.
“Amersfoort is de uitvalsbasis en ons thuishonk. Ook in de samenwerking met Interstellar zal Amersfoort een centrale rol spelen. We verwachten dat we komende jaren groeien naar 200 medewerkers met Amersfoort als standplaats. Daarbij zal Amersfoort vaak worden gebruikt voor bijenkomsten met klanten en werkgroepen van Interstellar. De centrale ligging is daarbij cruciaal. Ook vinden we het prettig om in een netwerk te opereren waarin we onze leveranciers kennen. Amersfoort is groot genoeg om in al onze behoeften te voorzien.”

Wat voor type klanten bedienen jullie zoal?
“Groot MKB is onze doelgroep. Dat zijn vaak bedrijven met een lokale worteling die landelijk werken. Je moet dan denken aan 400 tot 1000 medewerkers. We richten ons op een breed palet aan verschillende bedrijfstakken. Dat kunnen bouwbedrijven zijn en zorginstellingen maar we bedienen ook logistieke bedrijven, semi overheid en onderwijsinstellingen. Centraal staat de wens bij onze klanten om ontzorgt te worden  op het gebied van IT infrastructuur en bijhorende cyber security.”

Zie jij een ‘kerstgedachte’ in lokaal zakendoen?
“Als je lokaal zaken doet heb je ook een persoonlijke relatie. Dat brengt je meer dan alleen inkoop van een product of dienst. Als Kerst gaat over samenzijn en iets voor elkaar betekenen dan is lokaal zakendoen daar zeker een factor in.”

Wat is je mooiste kerst herinnering? 
“Met mijn vrouw Carolien en onze 3 kinderen hebben we een paar jaar de kerst doorgebracht met vrienden in een groot huis in Domburg. Met een flinke laag sneeuw een iglo bouwen in de tuin en dan een lange strandwandeling op weg naar De Piraat voor donker bier en bitterballen. Dat was fantastisch!”

Wat zijn je doelstellingen voor 2024?
“Schip op koers houden en de organisatie verder ontwikkelen. Daarnaast ben ik opa geworden van Perre en ik zie er naar uit om hem te zien opgroeien. Maar nu eerst op naar maandag. Ik heb er zin in!”

Felton
Databankweg 26-C
3821 AL Amersfoort
Tel. Nr. 088-4637700
E-mailadres: info@felton.nl
Website: www.felton.nl
Social Media: Actief op: LinkedIn, Instagram, Facebook.

Nieuws

Content Kerstgala 2023 I Partner interview: Marnix van der Moolen - Felton BV

IT