Week van het Onderwijsbedrijf | Salon De Nieuwe Stad: “Studenten die geknipt zijn voor dit vak!”

Amersfoort, donderdag 16 november 2023

Op een unieke locatie in De Nieuwe Stad van Amersfoort bevindt zich onderwijsbedrijf Salon De Nieuwe Stad. Een toepasselijke naam op deze locatie en een kapsalon waar studenten van MBO Amersfoort van de opleiding Kappen en Schoonheid instructielessen krijgen. Manager is Esther Binnekamp (44) die ook al eerder aan het woord kwam namens AdminCompany. Ze heeft hiermee dus een 2e onderwijsbedrijf onder haar hoede: “Ook hier geniet ik iedere dag opnieuw als ik zie hoe studenten groeien in het ontwikkelen van zowel vaktechnische als sociale vaardigheden. We zoeken hier naar de nieuwe vakmensen die geknipt zijn voor dit vak!”

Esther is sinds april 2016 al manager van Salon De Nieuwe Stad. Een onderwijsbedrijf waar liefst 21 collega’s, instructeurs en medewerkers actief zijn: “Vergis je niet, dit is een echte kapsalon en schoonheidssalon. Waar de meeste bedrijven kantooruren hebben werkt dat hier net even anders. Ook op zaterdag en in de vakanties werken er studenten bij ons. We verzorgen salon en instructielessen aan studenten Kappen en Schoonheid van maandag t/m vrijdag en van Niveau 1 t/m Niveau 4.”

Goed op de kaart
En Salon de Nieuwe Stad staat inmiddels goed op de kaart. “Dat kunnen en mogen we gerust zeggen. Samen met het team en alle studenten hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan een stabiele klantenkring en weet het publiek ons goed te vinden. Salon de Nieuwe Stad is eind 2015 opgestart, ook op deze locatie in de Oude Prodentfabriek. Een locatie die nog steeds uniek is. Ook dat maakt het erg fijn en herkenbaar voor de klanten.” Klanten. Het woord is gevallen. Want we blijven deze week herhalen dat de onderwijsbedrijven ook échte bedrijven zijn. En waarvoor kunnen die klanten bij Salon De Nieuwe Stad terecht? Esther: “We hebben een rijk scala aan verschillende behandelingen. Van basisbehandelingen tot aan huidverbeterende en barbier behandelingen. We hebben ook klanten die bijvoorbeeld voor een weekend naar Amersfoort komen en bij ons een duobehandeling in de beautysalon met een high tea boeken. Kortom, er is veel mogelijk. Ik zou zeggen: kijk eventjes op de website. Daar staat duidelijk vermeld wat we bieden en nog mooier: je kunt direct ook online boeken. Ja, we zijn modern ingesteld!”

“We hebben een rijk scala aan behandelingen. En we zijn betaalbaar.”

Geen dag is hetzelfde!
Eén van de voordelen van de onderwijsbedrijven is dat het betaalbaar is. Zo ook bij Salon De Nieuwe Stad. “Toegankelijk, laagdrempelig en een prachtig aanbod aan behandelingen voor een betaalbare prijs. Dat komt door de studenten die we inzetten. Zij leren alle facetten van het vak. We proberen zo goed mogelijk de verbinding tussen de theorie en praktijk in het werkend leren te leggen. Hier bij Salon De Nieuwe Stad mogen studenten fouten maken, worden ze wel geholpen, maar ook zeker uitgedaagd. Geen dag is hetzelfde! En dat maakt het voor mij hier zo leuk. Iedere dag geniet ik er weer van om te zien hoe studenten groeien in het ontwikkelen van zowel vaktechnische als sociale vaardigheden. Onderwijs staat nooit stil, we kijken naar de toekomst, reflecteren op hoe het gaat en wat beter kan. Ik ben enorm trots op het team. Het team bestaat uit vakprofessionals die dagelijks hun passie en bevlogenheid delen met elkaar en de studenten.”

Academy
Dat Esther en haar team vooruitstrevend te werk gaat, wordt met de minuut meer duidelijk. De blik is duidelijk op de toekomst gericht. “We zijn gestart met een Academy. Dit is een cursus aanbod voor ondernemers in de branche of volwassenen die graag de fijne kneepjes van het vak leren. Dit zullen we verder ontwikkelen en jaarlijks een mooi cursusprogramma bieden. Reden dat we dit doen? We zijn een onderwijsbedrijf en een academy sluit daar naadloos op aan. We gaan steeds meer op zoek naar mensen die geknipt zijn voor dit vak …”

Feestdagen in aantocht
Het is medio november en dat betekent dat de overvolle decemberagenda’s in de kapsalons eraan zitten te komen. Zo ook bij Salon De Nieuwe Stad? “Zeker weten. Dit is ieder jaar een mooie tijd voor ons. Het is één en al gezelligheid naast de drukte. Uiteraard zorgen we er voor dat iedereen stralend de deur uit gaat, maar we hebben natuurlijk ook iets lekkers bij de koffie. Ook leuk: kom je in de maand december bij ons langs voor een knipbeurt dan mag je een cadeautje uit de boom meenemen. Dit jaar geven we de klanten de mogelijkheid om zelf giftboxen samen te stellen en deze worden prachtig verpakt. Zo proberen we ook iedere keer weet vernieuwend te zijn en onze klanten te verrassen. Uiteraard bedenken we dit samen met de studenten.”

“De agenda zit vol. Maar als ik dan soms een schaar zie liggen …”

Helaas laat de agenda van Esther het zelf niet meer toe om te knippen. “Ik ben tegenwoordig ook verantwoordelijk voor twee andere onderwijsbedrijven. De agenda zit dus bommetje vol. Wel met leuke dingen hoor. Maar als ik dan af en toe die schaar hier zie liggen … Dan kriebelt het soms nog wel!” Tot slot vragen we ook Esther wanneer haar dag is geslaagd als manager van Salon De Nieuwe Stad: “Als alle klanten weer blij de deur uit zijn, de collega’s ontspannen hebben kunnen werken en studenten weer voldoende geleerd hebben.”

Meer informatie: Salon de Nieuwe Stad - Onderwijs in Bedrijf - MBO Amersfoort

Salon De Nieuwe Stad
Oude Fabriekstraat 1
3812 NR Amersfoort
Tel. Nr. 033-4345122
E-mail: info@salondenieuwestad.nl
Website: www.salondenieuwestad.nl
Social media: Actief op LinkedIn, Instagram, Facebook.

Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf | Salon De Nieuwe Stad: “Studenten die geknipt zijn voor dit vak!”

Fashion & Styling