Week van het Onderwijsbedrijf I Koppel’t: dé plek waar studenten Marketing & Event experts worden!

Amersfoort, maandag 13 november 2023

Alex Smeenk is sinds juni 2022 onderwijsmanager van Koppel’t. Sindsdien ziet hij wekelijks meer dan 100 studenten in en uit wandelen op het Koppel’t kantoor aan de Stadsring in Amersfoort: “Het leukste is van studenten te horen – nadat ze hun schoolperiode hebben afgesloten – dat ze én veel hebben geleerd, én dat ze het naar de zin hebben gehad.” Zelf heeft 

Alex het ook enorm goed naar zijn zin, mede dankzij de mooie ontwikkeling van Koppel’t:  “We timmeren aan de weg op verschillende gebieden. Zo’n flink aantal studenten wekelijks over de vloer maakt het, hoe zal ik het zeggen, dynamisch en lekker druk, haha. Nee, het is heerlijk om met jonge mensen te werken. En ze zijn fanatiek, hè. Vergis je niet!”

Meer informatie: Koppelt | Onderwijs In Bedrijf samen met MBO Amersfoort

De koffie staat op tafel aan de Stadsring en Alex steekt meteen van wal: “Mag ik allereerst zeggen dat ik het ontzettend leuk vind dat Content via de ‘Week van het Onderwijsbedrijf’ aandacht geeft aan onze onderwijsbedrijven. Het is zo’n mooi gezelschap van bedrijven, want dat zijn we allemaal, bij elkaar. Nu ben je op bezoek bij Koppel’t en ons einddoel is altijd de leeropbrengst voor de student én natuurlijk kwaliteit leveren aan onze klanten. Er is voor ons werk genoeg. Het mooie is namelijk dat we onze collega-onderwijsbedrijven ook kunnen ondersteunen op het gebied waar onze kracht ligt: Marketing & Events.”

Koppel’t: werk voor échte klanten van een écht bedrijf

Alex werkt met een team van 5 mensen (“Met hen heb ik het enorm naar mijn zin.”) Naast hem zelf zijn ook Richard, Mariska, Thimo en Sylvana actief. “Zij zijn instructeurs, maar we noemen hen ook wel vak professionals. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat we voorzien in de leerbehoefte van 100 tot 120 studenten per schoolperiode. Die bestaat uit 10 weken. In een schoolperiode komen bij Koppel't 1e, 2e en 3e-jaars MBO studenten in de studierichtingen ‘Marketing & Communicatie’, ‘Evenementen’ en ‘Junior Accountmanagement’. Om die studenten échte werkervaring mee te geven laten we ze een groot deel van de tijd werk voor échte klanten uitvoeren, onder begeleiding van één van de instructeurs. Dit doen we vooral op het gebied van Marketing & Events. Om dit werk goed te kunnen doen krijgen ze ook instructielessen van onze instructeurs die zelf uit het bedrijfsleven komen. Ook draai ik soms zelf nog klassen samen met een collega, zo hou ik ook de verbinding met de studenten en daar word ik vrolijk van. We noemen ons wel onderwijsbedrijf, maar door deze insteek zijn we een echt bedrijf.”

“Een meer lokale insteek krijg je niet snel!”

Iconische Koppelpoort
Sinds 2018 is Koppel’t actief met het koppelen van studenten aan bedrijven in Amersfoort. “We zijn gevestigd aan de Stadsring boven Trés Tapas Bar. Dan weten de meeste het wel, haha.” De start was als project namens MBO Amersfoort, maar sinds januari 2022 heeft Koppel’t een eigen zelfstandige positie gekregen. “Sindsdien hebben we met dit leuke onderwijsbedrijf stappen gezet en hebben we hard gebouwd aan drie speerpunten: 1. Leeropbrengst van de student. 2. Mooie opdrachten van klanten én kwaliteit leveren. 3. Verbinding met belangrijke partijen. We zitten hierdoor in een enorm stijgende lijn, en daar ben ik blij mee. Steeds meer ondernemers weten ons hier in het midden van Amersfoort te vinden. Daarbij is het extra leuk om te vermelden dat Koppel’t ook is geïnspireerd door de iconische Koppelpoort in Amersfoort. Een meer lokale insteek krijg je niet snel, toch?”

________________________________________________________________________________

Werkzaamheden Koppel’t
De werkzaamheden van Koppel’t zijn zeer divers. Waarvoor kun je als ondernemer bij Koppel’t terecht?

  • Het organiseren van een evenement (zo doen we dat o.a. voor Sinterklaas in Amersfoort, Toon Hermans Huis, MBO Amersfoort etc.)
  • Het beheren van socialmediakanalen voor klanten
  • Het ontwikkelen en beheren van websites
  • Het doen van marktonderzoek, van vragenlijst afnemen tot uitwerking (zo doen we dat o.a. voor Citymarketing Amersfoort)
  • Het ontwikkelen van offline drukwerk zoals flyers, folders, en ga zo maar door …

________________________________________________________________________________

Lach op kantoor
Alex heeft het zoals eerder vermeld goed naar zijn zin en dat komt mede door de dagelijkse lach op het kantoor. “Eén van de leukste dingen om van studenten te horen dat ze bij Koppel’t veel geleerd hebben en, niet onbelangrijk, het naar hun zin hebben gehad. Ook word ik blij als een klant tevreden is met onze werkzaamheden. Als laatste vind ik het belangrijk dat er, naast serieus werken, elke dag gelachen wordt op kantoor. En dat gebeurt gelukkig volop! Dat zorgt voor een mooie balans tussen serieus actief zijn en het mooie leven als student. Ze zijn hier actief bezig met zowel de werkhouding als levensvaardigheden. Een deel van de studie-inhoud is gerelateerd aan hun opleidingen, waarbij we de vakinhoudelijke kennis meebrengen. Denk aan de softwaretool Canva, om bijvoorbeeld socialmediaposts óf flyers te ontwikkelen. Studenten moeten hun skills voor klanten in kunnen zetten: werkend leren. Dat is het hoofddoel bij Koppel’t. Zo bereiden we ze voor op stage en hun werkende leven.”

Op naar 2024
We zitten nog midden in een schoolperiode, maar toch kijkt Alex al met een schuin oog naar 2024: “Het wordt een jaar waar we weer samen met onze studenten gaan knallen! We hopen nog wat mooie Marketing & Events opdrachten binnen te slepen naast onze huidige opdrachten. We willen ons blijven door ontwikkelen, zodat we blijven bijdragen aan de leeropbrengsten van de studenten. En dit kan alleen als we mooie opdrachten uit het bedrijfsleven hebben op het gebied van Marketing & Events. We staan open voor allerlei samenwerkingen. Dus kom maar op!”

Koppel’t
Stadsring 65c
3811 HN Amersfoort
Tel. Nr. 033-4678710
E-mail: info@koppelt.nu
Website:www.koppelt.nu
Social media: Actief op LinkedIn, Instagram, TikTok.
Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf I Koppel’t: dé plek waar studenten Marketing & Event experts worden!

Marketing & Communicatie
Onderwijs