Week van het Onderwijsbedrijf I Leerhotel het Klooster: ‘De combinatie tussen een historische locatie en jonge generatie: fantastisch!’

Amersfoort, woensdag 15 november 2023

Wie kent Leerhotel het Klooster niet? Het iconische en historische gebouw aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort is niet meer weg te denken uit onze mooie Keistad. Peter Ingels (60) is sinds 1 januari 2022 manager van Leerhotel het Klooster en Restaurant Novice dat zich huisvest in het rijksmonument uit 1952. Bijna twee jaar beweegt hij zich nu voort tussen de 800 (!) studenten die zich wekelijks inzetten voor gasten. Samen met hen is hij druk bezig om het Leerhotel niet alleen als hotel, maar ook als congreslocatie bekender te maken: “Een historische plek met dagelijks een jonge generatie binnenshuis: fantastisch!”

We spreken Peter Ingels op het moment dat hij constateert dat 2023 nu al één van de drukste jaren is sinds het bestaan van het hotel. “In 2007 is deze iconische en historische locatie verbouwd naar een hotel met 21 kamers, diverse vergaderzalen en een restaurant. Het gaat gelukkig erg goed. Elke dag zijn er twee diensten en per dienst zijn er ongeveer 40 tot 50 studenten aanwezig in het hotel. Die hebben we dus ook hard nodig!”

Proeftijd bij Novice
Leerhotel het Klooster is erop gericht dat studenten van MBO Hotelschool in de praktijk leren hoe het is om in een hotel te werken. “Twee dagen per week lopen de studenten mee in één van de vijf afdelingen van het hotel. De andere drie dagen hebben ze theorie lessen op de Hotelschool. Ze leren hier alles wat er in een hotel mogelijk is. We richten ons vooral op congressen, vergaderingen en evenementen. Maar voor een weekendje weg kun je ook bij ons terecht. Ook leuk: binnen het hotel is Restaurant Novice gevestigd en daar kun je terecht voor lunch of diner. We zeggen wel eens: bij Novice is het altijd proeftijd. Echt, je kunt er heerlijk eten! Mijn favoriete gerecht van de kaart is de rillette van konijn. Heerlijk!” Toch is Novice nog behoorlijk onbekend als restaurant in Amersfoort. Ook in de zakelijke wereld. Iets wat Peter ook opvalt: “Menig ondernemer loopt hier zakelijk wel vier- à vijfmaal per jaar naar binnen voor een business event of congres. Wat je dan hoort, is dat men hiervoor kiest vanwege de bereikbaarheid en goede verzorging. Hetgeen ze ook zoeken voor de lunch met een relatie. Dit is een mooi moment om de ondernemers daarop dan ook te attenderen: wees vaker welkom om samen met je relatie te genieten van een lunch.”

“Wees welkom om te genieten van een heerlijke lunch!”

Echte werkomgeving
Net als bij alle andere onderwijsbedrijven maakt het werk voor Peter enorm waardevol dat hij met studenten te maken heeft die het vak leren in een echte werkomgeving. “Hier werken ze in het echt hotel. Geen nabootsing of iets dergelijks. Er moet omzet gedraaid worden, zo simpel is het. Dus het is een echt commercieel hotel in al zijn facetten. De aanwezigheid van de studenten maakt ons ook uniek en de gasten komen hier ook voor. Gasten vinden het heel leuk om de studenten te zien leren. Het geeft net wat extra’s. Ook leren ze trouwens de minder bekende afdelingen van het hotel. Niet alleen restaurant en keuken, maar ook front office, housekeeping en banqueting. De studenten gecombineerd met de charme van een oud klooster met het unieke concept met de studenten: dat maakt het wel een heel mooi plaatje bij elkaar.”

Passie en kennis overdragen
Peter stelt zichzelf ten doel de passie voor zijn vak en kennis over te brengen aan de nieuwe generatie. “Maar vooral ook het runnen van een hotel zonder allerlei corporate zaken die je hebt bij keten bedrijven. Niet dat hier iets verkeerds aan is, maar in een onafhankelijk hotel kun je veel sneller schakelen en het veel meer “je eigen” maken. Ook heb je dan vaker je eigen uitdagingen. Je moet met elkaar de verdere ontwikkeling van de business in het hotel waarborgen. Maar als ik naar 2024 kijk dan is bijvoorbeeld de kosten ontwikkeling een uitdaging. De oplopende energiekosten en personeelskosten zijn daarbij de grootste uitdaging. Ook gaan we in 2024 de keuken in zijn totaliteit renoveren. Een groot uitdagend project die we – samen met de studenten – met volle overgave aanpakken!”

_____________________________________________________________________________________________

Mooie actie: Contenters-lunch!
Om Restaurant Novice van meer bekendheid te voorzien heeft Peter iets leuks bedacht:“ We gaan hier eenmalig voor 25 ondernemers – leden van Content – een heerlijke lunch organiseren. Om samen te genieten, en elkaar te ontmoeten. Geheel kosteloos! En dit doen we op donderdag 25 januari. Van 1200 tot 14.30 uur.” 

Meld je aan via info@contentamersfoort.nl en geniet op donderdag 25 januari van een heerlijke lunch in Restaurant Novice met 25 collega-Contenters. Wees er snel bij: de eerste 25 ondernemers die zich aanmelden zijn welkom!

_____________________________________________________________________________________________

Leerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
Tel. Nr. 033-4678700
E-mail: info@leerhotelhetklooster.nl
Website: www.leerhotelhetklooster.nl
Social media: Actief op LinkedIn, Instagram, Facebook.

Restaurant Novice
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
Tel. Nr. 033-4678700
E-mail: info@restaurantnovice.nl
Website: www.restaurantnovice.nl
Social media: Actief op LinkedIn, Instagram, Facebook.

Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf I Leerhotel het Klooster: ‘De combinatie tussen een historische locatie en jonge generatie: fantastisch!’

Leerhotel Het Klooster

033-467 8750

Onderwijs
Horeca