Week van het Onderwijsbedrijf | Green Outlet Amersfoort: ‘Een plek van betrokken aandacht!’

Amersfoort, woensdag 15 november 2023

Green Outlet. Gevestigd aan de Grote Haag 125 in het centrum van Amersfoort. Een onderwijsbedrijf als winkel waar Iza Koch (26) sinds juni dit jaar actief is op de werkvloer met in haar kielzog manager Esther Binnekamp. En Iza zit helemaal op haar plekje: “Als ik eerder had geweten van het bestaan van Green Outlet was ik geheid al eerder aan de slag gegaan. Het is een hele fijne plek en veel meer dan slechts een duurzame winkel. Hier hebben we oprechte aandacht voor zowel de student als de bezoekers.”

Het zijn één van de eerste woorden van de vrolijke Iza wanneer we plaats hebben genomen aan de koffietafel in de winkel. Het is de ‘Week van het Onderwijsbedrijf’ en zodoende hoog tijd voor een vraaggesprek met de jonge enthousiasteling die zich helemaal op haar plek voelt bij Green Outlet.

Hoi Iza, leuk dat we langs mogen komen in jullie mooie winkel. Hoe gaat het met Green Outlet?
Iza: “Van harte welkom! Het gaat goed met Green Outlet. De winkel ging open in 2021 en we zien een mooie stijgende lijn. Mooi om te zien is dat iedereen die de winkel heeft ontdekt ook daarna nog eens terug komt. Dat is een fijne constatering want de klantbeleving is voor ons enorm belangrijk.”

Wat kan men hier kopen?
“Green Outlet verkoopt handgemaakte, geupcyclede en gerecyclede items. Het is een duurzame winkel waar 2e hands, eerlijke en lokale producten te koop zijn. Je wordt niet beperkt door dat wat er staat. Alles wat hier nog niet te koop is, maar jij kan bedenken, maken onze ondernemers voor je! Ze kunnen alles duurzaam in opdracht maken.”

Dat klinkt tof! Je bent hier actief sinds de afgelopen zomer. Wat is tot nu jouw mooiste moment geweest in de winkel? 
“Poeh, dat is erg moeilijk kiezen omdat er al heel veel mooie momenten zijn geweest. Ik ben in een warm bad terecht gekomen. Ik heb het er vaak met mijn collega Evelyn over wat een geluk wij hebben om hier te mogen werken! En dan doel ik op werken met de studenten. Kortom, als ik dan toch een moment moet kiezen, dan zijn het de momenten waar wij de studenten zien groeien. Oh, en ik wil nog wel iets toevoegen. Green Outlet is ook een sociale winkel. Een plek waar mensen uit de buurt een praatje kunnen maken en een kopje koffie of thee kunnen drinken. Het gaat hier meer om alleen verkopen. We adviseren en vertellen over alle producten en ondernemers. Dat we een plekje zijn met betrokken aandacht en voor het maken van contact, dat vind ik ook erg fijn.

“Green Outlet is ook een sociale winkel. Men komt hier langs voor een kopje koffie!”

Hoe ziet de organisatie van Green Outlet eruit? 
“Naast mijzelf werk ik met nog twee collega’s en meer dan 100 studenten. Dus dat is vrij veel! Zoals ik net zei: ik ben hier in een warm bad terecht gekomen. Er stond al een goede organisatie en dat is in het begin meteen fijn werken. Ik ben in korte tijd erg gesteld geworden op mijn collega’s. Ik zeg wel eens: als ik eerder van het bestaan van Green Outlet wist dan was ik hier al veel eerder aan de slag gegaan! En dat kan je alleen zeggen als je fijne collega’s om je heen hebt.”

Wat maakt Green Outlet zo’n leuk onderwijsbedrijf? 
“Het is veel meer dan een winkel waar wij praktijk-lesgeven. Ik vind Green Outlet een geweldig bedrijf omdat we de studenten in veel meer willen begeleiden dan enkel een goede retail manager te worden. Want dat is hetgeen waarvoor ze leren. Hier kijken wij echt per student wie het zijn en waarin wij hen kunnen ondersteunen. Er zijn ook studenten die zich in eerste instantie oriënteren bij ons. We proberen hen hier meer te leren dan enkel een winkel runnen. Zo leren we ze bijvoorbeeld dingen die wij graag hadden geweten voor wij begonnen met onze carrière. Dit doen we zodat ze in elk beroep dat ze later zullen uitoefenen met plezier werken en een goede werknemer zijn.”

Bij Content zijn veel bedrijfsleden aangesloten. Op welke manier kan het bedrijfsleven jullie van dienst zijn? 
“Ze kunnen ons heel goed helpen! Vooral door als ze spullen wegdoen ons eerst te vragen of wij het kunnen gebruiken. Vaak vinden wij er weer iemand bij die er helemaal gelukkig mee is. Ook zouden ze ons kunnen helpen door originele op maat gemaakte cadeautjes voor hun personeel of voor hun gezin hier te kopen. Dus ik zou zeggen tegen al die ondernemers: op naar de Grote Haag! De koffie staat klaar.”

Tot slot: Wat vind je zelf het leukste product in de winkel momenteel? 
“Dit is echt een moeilijke vraag. Want we hebben heel veel leuke producten. Ik denk dat mijn favoriet is dat alles op maat gemaakt kan worden. Zo hadden we voor Paul Smits een leren jas op maat laten maken met hergebruikt leer van stoelen en banken. Daarin hadden wij de onderzeeër laten borduren waarin hij zelf gevaren had. Zo’n stukje persoonlijke verwerking in de cadeautjes vind ik de leukste producten die wij hebben.”

Meer informatie: Green Outlet Amersfoort

Green Outlet Amersfoort
Grote Haag 125
3811 HH Amersfoort
Tel. Nr. 033-467 8720
E-mail: info@greenoutletamersfoort.nl
Website: www.greenoutletamersfoort.nl
Social Media: Actief op LinkedIn, Instagram, Facebook.

Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf | Green Outlet Amersfoort: ‘Een plek van betrokken aandacht!’

Green Outlet Amersfoort

033 467 8720

Retail
Onderwijs
Duurzaamheid