Week van het Onderwijsbedrijf | Frisse orkaan door Fit Academie Bokkeduinen!

Amersfoort, vrijdag 17 november 2023

Nieuwe gezichten, een gave vernieuwde website, fris meubilair en binnenkort nieuwe toestellen in de fitness. Waar vaak gerept wordt over een frisse wind kunnen we bij onderwijsbedrijf Fit Academie Bokkeduinen gerust spreken van een heuse orkaan. “Nou, zeg dat wel! Het geeft een heerlijke energie op de werkvloer. En het leuke is: de studenten hebben aan alle elementen echt een actieve bijdrage geleverd. Precies zoals het hoort in een onderwijsbedrijf.”

Aan het woord is Jeffrey Lindeboom (35), manager van Fit Academie Bokkeduinen. Een rol die hij al ruim 5 jaar bekleedt. Hij geeft leiding aan 34 medewerkers en liefst 509 studenten ziet hij wekelijks in en uit wandelen op de Bokkeduinen. De locatie nabij DierenPark Amersfoort. En over de locatie is hij enthousiast: “Iedere dag zie ik ons pand op het fietsje voor mijn werkdag begint, hoe kan je niet enthousiast zijn over zo’n werkplek!?"

Hoi Jeffrey, even over die orkaan aan frisse wind. Waar komt het allemaal vandaan?
Jeffrey: “Ha, dat kun je wel stellen. Er is in korte tijd veel veranderd. Wij hebben afscheid genomen van 6 medewerkers en daar inmiddels ook weer een hoop nieuwe medewerkers voor geworven. Dit heeft deels te maken met collega’s die een stap hogerop maakte of een stap naar een andere branche wilde maken, daarnaast hebben we een stukje professionalisering in het personeelsbestand bewerkstelligd. Recent hebben we ook een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe geeft een goed beeld van de mogelijkheden die wij bij de Fit Academie kunnen bieden. Onze oude website was hierin eigenlijk al een langere periode toe aan vervanging. Daarom zijn we extra blij met de video’s die in de headers te zien zijn. Deze laten een goed beeld zien van onze accommodatie vinden wij. Tot slot blijven we vernieuwen, vorig jaar waren we de eerste locatie in Amersfoort met een ASM, wat staat voor Athletic Skill Model, sporthal. Nu hebben wij ook onze horeca voorzien van een nieuw inventaris met bijbehorend sportuitingen op wanden. Hierdoor komen bezoekers direct in een strakke, sportieve ruimte binnen om direct een goed gevoel bij binnenkomst te creëren. Kortom, we zijn er weer helemaal klaar voor!”

Waarom nieuw meubilair?
“Wij willen bezoekers, studenten en medewerkers laten zien wat we doen met onze inkomsten. Dat we regelmatig de juiste investeringen doen waardoor men gebruik kan maken van up-to-date materiaal en waardoor het ten gunste van de sfeer en uitstraling van de accommodatie is. Zo hebben we bijvoorbeeld 34 nieuwe fitness apparaten voor klanten van ons fitnesscentrum aangeschaft, zijn de squashbanen voorzien van groot onderhoud, hebben wij zoals gezegd de sporthal omgetoverd tot ASM-zaal en nu dus ook onze horeca faciliteit die een hele nieuwe look-and-feel hebben. Voor collega’s werkt het bevorderend om regelmatig in een frisse, nieuwe en geïnnoveerde werkomgeving actief te zijn.”

"Wij investeren gericht en regelmatig zodat onze bezoekers gebruik kunnen maken van up-to-date materialen!"

De website is ook vernieuwd: was de oude niet meer representatief?
“De oude website was al een tijd toe aan een nieuwe stijl, waarbij we meer wilde laten zien hoe onze accommodatie eruit ziet. Wij hebben nog steeds dagelijks mensen die tijdens een rondleiding zich verbazen over de mogelijkheden in ons pand. Met de website spelen we daar wat meer op in. Ook zijn er functionaliteiten toegevoegd waardoor de website klantvriendelijker is geworden. Dit met dank aan Clement Keyzer van KeyWare.”

Leuk allemaal. Goed bezig! Wat maakt Fit Academie Bokkeduinen zo’n leuk onderwijsbedrijf?
“Wij zijn een dynamische accommodatie waarin studenten het vak leren in de praktijk onder leiding van onze eigen vakprofessionals. Door middel van klantcontact gedurende de opleiding maken studenten zo extra vlieguren in de praktijk, waardoor ze goed beslagen de arbeidsmarkt kunnen betreden. Onze bezoekers zijn daarmee levensecht leermateriaal voor de studenten. Hierdoor kunnen we een aantrekkelijk een divers aanbod aanbieden én leidt groei van ons klantenbestand tot meer leermomenten voor studenten. Win-win dus!”

"Onze klanten zijn levensecht leermateriaal voor de studenten.”

Je bent al geruime tijd manager. Wat maakt het voor jou zo leuk? 
“In ons pand mag ik leiding geven aan 34 medewerkers, verspreid over 5 afdelingen. Dit zorgt voor een mooie afwisselende baan, waar geen dag hetzelfde is. Samen met mijn team willen we zoveel mogelijk Amersfoorters in beweging brengen, in combinatie met het creëren van leermomenten voor studenten. Dit lukt aardig, al zeg ik het zelf. Daarnaast heb ik erg veel vrijheid om mijn eigen ambities te realiseren, ik heb een passie voor verandermanagement en kan door de vele wijzigingen op dat gebied helemaal mijn gang gaan en mij goed ontwikkelen.”

Waar zie je nog kansen voor de komende jaren?
“Ik zie heel veel kansen! Wij willen studenten, de toekomstige professional niet alleen meegeven dat je in een organisatie doelen moet behalen op financieel-economisch gebied, maar dat het ook van belang is om om te kijken naar de medemens. Wij zijn daarom druk bezig met partners met een maatschappelijke behoefte, waaronder ons meest recente samenwerking met Leef3. Nu, een initiatief van Beweging3.0, die met verschillende groepen ouderen naar onze locatie komen, wij brengen die mensen met elkaar in contact en voorzien ze van de nodige beweging wat hen in het dagelijkse leven helpt op het gebied van vitaliteit. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om een bijdrage te leveren aan eenzaamheidsbestrijding. De komende jaren willen we naast dit initiatief ook met andere partners kijken naar mogelijke maatschappelijk relevante samenwerkingen.”

En zie je specifiek kansen richting ondernemend Amersfoort?
“Wij zijn de afgelopen jaren met een aantal bedrijven en verenigingen in zee gegaan om hun medewerkers via maatwerktrajecten een vitaliteitsimpuls te geven. Dit zorgt bij betreffende bedrijven voor fitter en vitaler personeel, wat uiteindelijk ook weer leidt tot minder uitval bij de werkgever. Ook hier is een win-win van toepassing. Daarnaast worden we steeds vaker gevraagd naar begeleiding/training voor groepen personeel op onze eigen maar ook op andere locaties. Een belangrijk thema voor veel ondernemers die echt zijn vruchten afwerpen.”

De nieuwe website start met: ‘Dé Sportschool in Amersfoort voor Fitness, Squash, Groepslessen en meer’. Wat is dat ‘en meer’? 
“Zoals gezegd: onze maatschappelijke initiatieven, de bedrijven die we kunnen ondersteunen, de studenten die we op onze locatie een praktijkomgeving bieden waarin zij het vak kunnen leren, maar ook dat wij een partner zijn voor een groot deel van de Amersfoortse verenigingen die bij ons in de sporthallen hun sport(en) beoefenen. Hierdoor hebben wij wekelijks een groot deel van de Amersfoortse sportende inwoners in ons pand.

Meer informatie: Betaalbaar sporten in Amersfoort bij Fit Academie Bokkeduinen

Fit Academie Bokkeduinen
Sportpark Bokkeduinen 11
3819 BD Amersfoort
Tel. Nr. 033-422 5000
E-mail: info@fitacademie.nl
Website: www.fitacademie.nl

 
Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf | Frisse orkaan door Fit Academie Bokkeduinen!

Onderwijs
Sport