Week van het Onderwijsbedrijf | De Garage: 'Automakers van de toekomst!'

Amersfoort, dinsdag 14 november 2023

Bij De Garage – gevestigd op De Hoef in Amersfoort – werken de Automakers van de toekomst! De Garage is een universeel autobedrijf dat in 2018 werd opgericht. Zodoende helpen de MBO-studenten Mobiliteit hun klanten inmiddels alweer vijf jaar mensen – letterlijk – op weg. “Een periode waarin De Garage enorm is geprofessionaliseerd. Er gebeuren hier hele mooie dingen. Het blijft enorm leuk om die jonge gasten bij te staan in hun ontwikkeling. Ik blijf erop hameren: we zijn een gewoon bedrijf. Het kan soms wat langer duren, maar hé: hier heb je geen wachttijden van 6 tot 8 weken.” 

Bij De Garage volgen studenten van MBO Amersfoort Mobiliteit hun praktijklessen. Zij verzorgen het onderhoud en voeren ook de nodige reparaties uit. Het zijn studenten, maar uiteraard worden alle auto’s nog eens extra gecheckt door één van de drie instructeurs die ook werkzaam zijn bij De Garage: Dennis, Numan en Stefan.

Sinds oktober 2021 is Dennis Wiegers (50) manager en hij ziet dat er mooie stappen zijn gemaakt in de afgelopen periode. “Klopt. Zo is er met hulp van de studenten van onderwijsbedrijf Koppel’t een nieuwe website gebouwd. Naast een moderne uitstraling is het nu ook mogelijk om online een onderhoud of reparatie in te plannen. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze studenten op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen is er geïnvesteerd in een hybride en elektrisch voertuigpunt. Nu kunnen wij ook klanten met hybride en elektrische voertuigen van dienst zijn. We beschikken inmiddels ook over een brug waarop campers en busjes onderhouden kunnen worden. Dit alles om onze studenten een gevarieerde werkzaamheden aan te bieden.”

“Dat doet me als mens ook goed.”

Persoonlijke groei
Dennis zit er vol passie bovenop: “Ik heb De Garage zien groeien naar een professioneel autobedrijf. Een echt autobedrijf waarin onze studenten een belangrijke rol spelen. Het blijft fantastisch om te zien dat studenten gedurende hun tijd bij de Garage ook een mooie groei doormaken, niet alleen op technisch gebied, maar ook persoonlijk. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren en onderdeel van uit te mogen maken vind ik bijzonder. Dat doet me als mens ook goed.” Vijf dagen in de week staat het team van De Garage klaar voor de klanten. Op De Hoef zijn alle auto’s welkom: van personenauto’s tot bedrijfsbusjes en ook campers. “Ja, je leest het goed. Ook campers. Sterker nog: ik zeg wel eens: alles met een motor kan hier naar binnen. Alles in het teken voor de ontwikkeling van deze aankomende generatie. Het is voor onze studenten juist leuk om te werken aan verschillende merken auto’s. Klanten kunnen bij ons terecht voor onderhoud, apk en reparaties en worden bij aankomst door onze studenten en instructeurs gastvrij ontvangen. En wanneer de auto klaar is, stofzuigen we de auto netjes en wassen hem. Zodoende leren zij het hele traject, van a tot z.”

Dennis is zelf ook veel in de werkplaats te vinden: “Zeker weten. Is toch heerlijk om zelf mee te sleutelen met die jonge gasten?! En geen dag is hier hetzelfde. Ik neem de studenten mee in het werkproces en mag op deze manier bijdragen aan hun ontwikkeling. Het onderhouden van contacten met leerbedrijven is iets waar ik veel energie in steek. Ik vind het belangrijk dat zij ons niet zien als concurrent, maar als leverancier van goed opgeleide vakmensen. En als verlengstuk. Ze kunnen namelijk van onze diensten gebruik maken bij een te volle planning of ziekte van collega’s. Ja, door hun auto’s bij ons in onderhoud brengen. Ze kunnen De Garage inschakelen. We zijn ook geholpen met afgedankte afgekeurde of schadeauto’s, zodat wij daar lesmateriaal van kunnen maken.”

“Ik vind het belangrijk dat leerbedrijven ons niet zien als concurrent, maar als leverancier van goed opgeleide vakmensen.”

Aanmoedigen om zelf op te pakken
“Studenten leren hier alle soorten voertuigen te repareren en zorgen voor het onderhoud. Dat kan met van alles in het voertuig te maken hebben: bandenspanning, verlichting, maar bijvoorbeeld ook airbag, stuurbekrachtiging of de motor. We leren ze netjes en in de goede volgorde te werken. Verantwoordelijkheid en veiligheid zijn daarbij belangrijk. Ook het klantcontact maakt hier onderdeel vanuit. Studenten krijgen aanmoediging om zelf dingen op te pakken, met als resultaat dat ze zelfredzamer worden en denken in uitdagingen in plaats van problemen. Dat is mooi om te zien. En we doen dat met een leuk team. Mijn collega’s Numan en Stefan zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar het werk ga.”

Elektrificatie en waterstof
De autobranche is altijd in ontwikkeling en vooral duurzaamheid is momenteel een belangrijk thema. “Zeker weten. Het is daarom belangrijk dat wij in blijven spelen op de ontwikkelingen in de markt. Hier liggen onze kansen. Het is belangrijk is dat wij met onze lesmaterialen aansluiten bij de huidige markt, denk aan elektrificatie en waterstof. Dat zorgt niet alleen voor nieuwe, zowel particuliere als zakelijke, klanten, maar betekent ook nieuwe leeropbrengsten voor de studenten.”

Gratis wintercheck
Met de feestdagen in het vooruitschiet heeft De Garage nog een bijzondere actie: de gratis wintercheck! “Bij de wintercheck wordt de auto op een 12-tal essentiële punten nagekeken, zoals: banden c.q. spanning, verlichting, ruitenwissers, accu, uitlaat, remmen. Deze kan online via onze website https://degarageamersfoort.nl/afspraak-maken-bij-de-garage-in-amersfoort/  ingepland worden te plannen. We zien jullie graag!”

Voor meer informatie: De Garage Amersfoort - Autogarage voor alle merken auto's

De Garage Amersfoort
Modemweg 3
3821 BS Amersfoort
Tel. Nr. 033-434 5133
E-mail: info@degarageamersfoort.nl  
Website: www.degarageamersfoort.nl
Social media: Actief op LinkedIn, Instagram, Facebook.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur

Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf | De Garage: 'Automakers van de toekomst!'

Onderwijs
Automotive