Week van het Onderwijsbedrijf | AdminCompany: “We staan open voor externe klanten!”

Amersfoort, donderdag 16 november 2023

Sinds 2020 is Esther Binnekamp (44) het gezicht als manager van AdminCompany. Samen met zes collega’s geeft zij leiding aan dit onderwijsbedrijf in Amersfoort waar ongeveer 150 studenten praktijkonderwijs volgen op financieel gebied. “We verzorgen alle financiële zaken voor de overige onderwijsbedrijven zelf en staan nu ook open voor externe klanten. Daar zijn we klaar voor. Hoe mooi is het als studenten zich – samen met professionele instructeurs – buigen over jouw financiële huishouding.” 

Hoi Esther, allereerst: hoe gaat het met jou en met AdminCompany?
Esther: “Ja, goed, dank je. Met de AdminCompany gaat het ook goed. We hebben in de afgelopen paar jaren hele mooie stappen gemaakt. Alle administratieve handelingen zijn gedigitaliseerd en het onderwijsprogramma sluit erg goed aan op de wensen vanuit de branche. We kunnen met recht zeggen dat we een professioneel bedrijf zijn.”

Waarom is AdminCompany ooit opgestart? 
“Dat was tweeledig. Vanuit de financiële opleidingen was er de behoefte aan praktijkonderwijs voor de studenten. Deze wens kwam tegelijk met de groei van het aantal onderwijsbedrijven en zodoende kon de AdminCompany starten met het verzorgen van de administratie van interne klanten. Dus dat was een mooie opstart!” 

Waar zijn jullie goed in? 
“Samen met de studenten verzorgen we de dagelijkse administratieve flow tot in de puntjes nauwkeurig. Doordat we meerdere controleslagen maken binnen ons team zorgen we er voor dat we voldoen aan alle eisen. Dat is natuurlijk voor een financiële dienstverlener erg belangrijk.”

Hoeveel studenten ‘werken’ er bij AdminCompany?
“Er zijn ongeveer 150 studenten per week die zowel instructielessen als werkend leren lessen krijgen van onze instructeurs.”

En wie zijn jullie klanten?
“Alle zeven andere onderwijsbedrijven zijn klant bij ons. De onderwijsbedrijven zijn momenteel ook onze vaste klanten. We hebben wel de ambitie om ons klantenbestand uit te breiden met nieuwe externe klanten en staan open voor ondernemers om een kop koffie aan te gaan. Bij de AdminCompany kun je terecht voor het verzorgen van je financiële administratie. We werken met het programma Exact Online.”

Wat maakt AdminCompany zo’n leuk onderwijsbedrijf?
“Boekhouding is niet saai. Sterker nog: cijfers vertellen je alles! Een eerstejaars student houdt zich bezig met inboeken van een factuur terwijl een 3e-jaars student samen met de instructeurs de cijfers gaat analyseren en hij of zij kan op basis van de cijfers de klanten ook adviseren. Voor mij persoonlijk is het werken met fijne collega’s een pre en die heb ik hier om mij heen. We hebben een fijn team. Daarbij kan ik oprecht zeggen: geen dag is hetzelfde!”

Op welke manier kan het bedrijfsleven jullie van dienst zijn?
“Zoals ik net aangaf staan we open voor externe klanten. Zou je het leuk vinden als studenten aan de slag gaan met je dagelijkse administratie? Dan staan we zeker open voor een gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Daar zie ik ook nog wel de uitdaging qua groei voor de komende jaren. Graag zouden we als AdminCompany ook wat voor de externe markt willen betekenen, dus wie weet … Verder blijven we zo goed mogelijk aansluiten tussen theorie en praktijk en staan we altijd open voor ontwikkeling.”

Meer informatie: Admin Company – boekhouding, belastingaangiftes, salarisadministratie

AdminCompany
Stadsring 65 C
3811 HN Amersfoort
Tel. Nr. 033-2016016
E-mail: info@admincompany.nl
Website: www.admincompany.nl

Nieuws

Week van het Onderwijsbedrijf | AdminCompany: “We staan open voor externe klanten!”

Onderwijs
Finance
Zakelijke Dienstverlening