Vernieuwde Practicumruimte bij MBO Amersfoort

Amersfoort, dinsdag 5 december 2023

Een sprong vooruit in technisch onderwijs werd op woensdag 29 november 2023 gevierd bij MBO Amersfoort met de opening van een gloednieuwe practicumruimte. De feestelijke onthulling, verricht door Wethouder Bijlholt en oud-student Mohamed Moussa, markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor de studenten van de School voor Techniek en De Garage Amersfoort.

Dennis Wiegers, operationeel manager van De Garage, deelt zijn enthousiasme: "Deze nieuwe ruimte is een gamechanger voor onze studenten. Ze krijgen nu de kans om te leren en te werken met de nieuwste auto- en fietstechnieken, wat essentieel is in onze snel evoluerende industrie. Wij zijn trots dat we hiermee ons onderwijs naar een hoger niveau tillen."

De practicumruimte, uitgerust met moderne technologieën, waaronder elektrische en hybride voertuigen, biedt studenten de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen met de nieuwste trends in de autotechniek. Dit is een belangrijke aanvulling op hun opleiding, die vaak wordt voortgezet in externe bedrijven tijdens stages en werkervaring.

Met een spectaculaire opening, waarbij een motorstoring werd opgelost, kregen de bezoekers een directe blik op de actieve studenten in de nieuwe omgeving. Dennis benadrukt het belang van dergelijke praktijkgerichte ervaringen: "Onze studenten zijn hier niet alleen om te leren, maar om echte vaardigheden te ontwikkelen die ze direct in hun toekomstige banen kunnen toepassen."

De nieuwe ruimte dient ook als inspiratiebron voor toekomstige studenten. Tijdens de eerste open dag na de opening konden potentiële studenten en hun ouders de vernieuwde faciliteiten en demonstraties van de nieuwste technieken ervaren. De volgende open dag staat gepland op 20 januari 2024, een perfecte gelegenheid voor jongeren die overwegen om zich in de technieksector te bekwamen.

"Dit is meer dan een practicumruimte; het is een belofte aan onze studenten voor een rijke, praktijkgerichte leerervaring. We nodigen iedereen uit om te zien wat we hier bij MBO Amersfoort en De Garage te bieden hebben", aldus Dennis.

De Garage
Modemweg 3
3821 BS Amersfoort
Website: https://degarageamersfoort.nl/

Nieuws

Vernieuwde Practicumruimte bij MBO Amersfoort

Onderwijs
Automotive