Van Mossel viert 75-jarig bestaan!

Amersfoort, woensdag 1 november 2023

Van Mossel Kia bestaat in 2023 75 jaar. Een prachtige mijlpaal voor de landelijke partij die lokaal zijn roots niet verloochent. Wat heet! Als we partijen van deze omvang vergelijken dan zijn er geen andere partijen die lokaal zijn wortels zo diep heeft vastgeslagen in het lokale ondernemersklimaat. “Het ondernemen in Amersfoort is leuk. Het type ondernemer, de vele activiteiten en het karakter van de mensen hier. Dat alles samen maakt het leuk. En als iets leuk is dan blijf je dat continueren.” We spreken met Jeroen Thiel (48), vestigingsdirecteur van Mossel Kia Amersfoort, en Sebastiaan Hendriks (44), sinds maart 2021 actief in de functie als Verkoop Adviseur.

‘𝑨𝒎𝒆𝒓𝒔𝒇𝒐𝒐𝒓𝒕 𝒊𝒔 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒖𝒌𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒅 𝒗𝒂𝒏 𝑵𝒆𝒅𝒆𝒓𝒍𝒂𝒏𝒅!’

Hoi Jeroen en Sebastiaan, gefeliciteerd met het 75-jarig bestaan. Is de taart al op? 

Sebastiaan: “Haha, zeker niet! De spreekwoordelijke koek, in dit geval taart, is nog lang niet op, want we vieren het jubileum het hele jaar nog door.”

Vertel, op welke wijze vieren jullie dit? 
Jeroen: “We organiseren als Van Mossel zijnde het hele jaar door acties voor onze klanten. Daarnaast zijn we – zoals ieder jaar – betrokken bij veel lokale initiatieven. Denk aan het Van Mossel Kia Dutch Open tennistoernooi, het 033Live Muziekfestival, de mobiliteit van Sinterklaas bij de Amersfoortse intocht. En dan ook nog de tennistoernooien bij LTV Randenbroek, het Dorpsfeest Hooglanderveen en onze sponsorschappen zoals bij vv Hoogland en ASC Nieuwland. Van Mossel is hier in Amersfoort bij zo ongelofelijk veel initiatieven betrokken. Doordat we die lokale betrokkenheid altijd al hebben gehad kunnen we ons 75-jarig jubileum hierin automatisch mee laten varen. Je zou bijna zeggen geruisloos, maar dat natuurlijk niet.” Sebastiaan: “Daarnaast zijn we van vele ondernemers initiatieven lid. Zoals Content of Bedrijvenvereniging Calveen. We supporten de Business Games van Sportivate. Kortom: Van Mossel ontbreekt eigenlijk nergens.”

Dat kun je gerust stellen. Waarom is Amersfoort zo belangrijk voor jullie? 
Jeroen: “Ik ben vestigingsdirecteur van Amersfoort. Dus vanuit mijn positie is dit simpelweg mijn werkgebied. Echter, Amersfoort is voor mij ook écht de mooiste stad van Nederland. Het voelt als mijn stad. Ik woon en werk hier, mijn zoon speelt hier voetbal. Dit is mijn plek.” Sebastiaan: “Ik heb hier 12 jaar gewoond en ben nog steeds regelmatig in de stad te vinden. Dat zegt genoeg, denk ik.” 

‘𝑰𝒌 𝒉𝒆𝒃 𝒉𝒊𝒆𝒓 12 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒈𝒆𝒘𝒐𝒐𝒏𝒅 𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒏 𝒏𝒐𝒈 𝒔𝒕𝒆𝒆𝒅𝒔 𝒓𝒆𝒈𝒆𝒍𝒎𝒂𝒕𝒊𝒈 𝒊𝒏 𝒅𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒅 𝒕𝒆 𝒗𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏. 𝑫𝒂𝒕 𝒛𝒆𝒈𝒕 𝒈𝒆𝒏𝒐𝒆𝒈 𝒅𝒆𝒏𝒌 𝒊𝒌.’

Terug naar het jubileum. Wat is de voornaamste ontwikkeling geweest in de afgelopen 75 jaar? Jeroen: “De voornaamste ontwikkeling is dat we van een regionale dealer zijn ontwikkeld naar de enige dealer met een sluitend landelijk dealernetwerk. Ondanks de enorme groei – we zijn vandaag de dag een Europese partij opererend met 409 vestigingen – heeft Van Mossel de enorme lokale focus en interesse weten te behouden. Dat is knap en dit komt mijns inziens dankzij de organisatiestructuur. Bij Van Mossel geldt dat de vestigingsdirecteur als ondernemer moet denken en handelen en hierin ook de vrijheid heeft. En ja: dat voelt voor mij fijn. Ik krijg hier de ruimte om mijn ding te doen, zeg maar.”

Welke activiteit springt er jaarlijks voor jullie uit? 
Jeroen: “Aangezien ik al mijn hele leven tennis kijk ik ieder jaar op[1]nieuw uit naar het Van Mossel Kia Dutch Open. Ik ben bij Van Mossel actief sinds medio 2020 en noem de organisatie hiervan ook wel mijn hoogtepunt binnen Van Mossel. Vergeet niet dat we hiermee in Amersfoort één van de weinige professionele toernooien van Nederland organiseren. Daarnaast wil ik de sponsoring van ASC Nieuwland benoemen. Op deze mooie voetbalclub geef ik al meer dan 10 jaar training. Ik vind het supergaaf dat er nu meerdere jeugdteams met onze logo’s op de borst rondlopen.” Sebastiaan: “Het ontmoeten van ondernemers is toch wel erg leuk voor mij. Zal ik dan maar als antwoord het lidmaatschap van Content geven? Of is dat ‘to obvious’, haha!”

Even buiten het werk om: wat is jullie favoriete plek in Amersfoort? 
Sebastiaan: “Ik kijk even naast me, maar ik denk dat Jeroen hetzelfde antwoord zal geven: de binnenstad! Een heerlijke historische plek met al zijn leuke pleinen en restaurants.” Jeroen: “Klopt, we hadden het er inderdaad pas nog over. Amersfoort heeft echt een heel mooi karakteristiek centrum.”

Dan de slag naar de ondernemers. Wat kan Van Mossel betekenen? 

Jeroen: “Van Mossel staat voor “Mobiliteit voor iedereen” en zodoende bieden wij voor ondernemers alles aan op het gebied van mobiliteit. Denk niet alleen aan aanschaf of lease mogelijkheden. Nee, ook verzekering, schadeherstel, onderhoud, en ga zo maar door. Daarnaast, niet onbelangrijk: niet alleen voor het merk Kia, maar ondernemers kunnen bij ons voor alle merken terecht.”

‘𝑫𝒂𝒕 𝒉𝒆𝒓𝒌𝒆𝒏 𝒊𝒌 𝒘𝒆𝒍 𝒋𝒂. 𝑫𝒂𝒂𝒓𝒏𝒂𝒂𝒔𝒕 𝒊𝒔 𝒅𝒆 𝒈𝒆𝒎𝒆𝒆𝒏𝒕𝒆 𝑨𝒎𝒆𝒓𝒔𝒇𝒐𝒐𝒓𝒕 𝒐𝒐𝒌 𝒉𝒆𝒆𝒍 𝒃𝒆𝒕𝒓𝒐𝒌𝒌𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒛𝒊𝒋 𝒐𝒐𝒌 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒊𝒏𝒑𝒖𝒕.’

Wat gaat de toekomst van Van Mossel brengen in Amersfoort? 
Jeroen: “Die toekomst ziet er heel mooi uit. Met een vooruitstrevend merk als Kia en onder de vlag van Van Mossel zal de groei die we al hebben doorgemaakt zich zeker voortzetten. Sterker nog: ik hoop binnenkort spectaculair nieuws naar buiten te kunnen brengen. Daar kan ik nu nog niets over kwijt. Zonde hé!” 

Als jullie zelf een favoriet model mogen noemen in die 75 jaar van Van Mossel. Welke is dat dan? 
Jeroen: “Dat kan voor mij maar één antwoord zijn: de Kia EV6. De eerste Koreaanse Auto van het Jaar in 2022 met zoveel baanbrekende technieken. Hieruit blijkt maar weer, dat Kia een innovator is geworden met oog voor de toekomst.” Sebastiaan: “Ik sluit me aan bij de keuze van Jeroen. Ik vind de KIA Ev6 nog steeds verbluffend.” 

Tot slot, de hamvraag aan mensen uit de automotive wereld. Welke auto rijden jullie zelf? Of wisselt dat ook wel eens? 
Jeroen: “Op dit moment rij ik meestal in een Kia Sportage. Maar als die voor een klant nodig is, stap ik net zo makkelijk in een van onze andere schitterende modellen.” Sebastiaan: “Ik rij zelf een KIA XCeed.”

Van Mossel Kia Amersfoort
 
Maanlander 12 
3824 MP Amersfoort 
Tel. Nr.: 033-2030571 
sales.kia.amersfoort@vanmossel.nl 
www.vanmossel.nl

Nieuws

Van Mossel viert 75-jarig bestaan!

Automotive