Toyota van Gent aandeelhouder bij Fountain Fuel

Amersfoort, donderdag 13 juli 2023

'Partnerschap gedreven door een visie voor de toekomst.' Dat is wat je kunt zeggen over de recentste ontwikkeling bij Fountain Fuel. Na de succesvolle opening van het eerste zero-emissie station in Amersfoort afgelopen juni, heeft Fountain Fuel nu de krachten gebundeld met een nieuwe strategische partner: Toyota Van Gent.

Met deze samenwerking bekrachtigt Fountain Fuel hun missie om volledig af te stappen van fossiele brandstoffen. Fountain Fuel investeert alleen nog in waterstoftankstations en snelladers en heeft grote plannen voor de toekomst. Naast Amersfoort staan ook Rotterdam en Nijmegen op het programma, met als ambitieus doel om tegen 2025 al 11 locaties te hebben.

'De keuze voor Toyota Van Gent past bij onze zoektocht naar investeerders die meer brengen dan alleen geld', zegt Stephan Bredewold, directeur bij Fountain Fuel. 'Voor ons is Van Gent een strategische partner bij het versterken van de vraag naar waterstof vervoer, en het bedrijf heeft brede kennis in de wereld van automotive.'

Jacco van Gent: 'De wijze waarop Fountain Fuel zich in de markt zet spreekt ons enorm aan. De combinatie van elektrisch laden en waterstof tanken sluit perfect aan bij onze visie op de toekomst: zoveel mogelijk overstappen op zero-emissie vervoer, zodat we ook vanuit de mobiliteitssector kunnen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Bovendien geeft de wijze waarop het eerste energiestation van Fountain Fuel is gerealiseerd een groot vertrouwen voor de volgende stations. We zijn trots om hieraan te mogen deelnemen.'

Met dit partnerschap toont Fountain Fuel opnieuw aan dat ze niet alleen pioniers zijn in het veld, maar ook visionairs met een doordachte langetermijnvisie. De toevoeging van Toyota Van Gent aan hun netwerk benadrukt de groeiende belangstelling van bedrijven voor duurzaamheid en zero-emissie mobiliteit. 

Meer informatie? www.fountainfuel.com.

Nieuws

Toyota van Gent aandeelhouder bij Fountain Fuel

Duurzaamheid