Spring Γ  la Carte | Eric Eimers - De Wijnbrigade

Amersfoort, vrijdag 3 mei 2024

Eric Eimers lanceert De Wijnbrigade

β€œπ‘Ίπ’‚π’Žπ’†π’ π’˜π’Šπ’‹π’ 𝒑𝒓𝒐𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 π’Šπ’” 𝒉𝒆𝒕 π’π’†π’–π’Œπ’”π’•π’† 𝒅𝒂𝒕 𝒆𝒓 π’Šπ’”!”

Sinds 1 januari 2024 is Eric Eimers de trotse eigenaar van Wijnhuis van Druiven. De prachtige wijnspeciaalzaak aan de Leusderweg in Amersfoort nam hij over van Jan en Niels van der Schans. Inmiddels enkele maanden onderweg is de wijnondernemer in hart en nieren warm gedraaid in de Keistad en maakt hij zich op voor een volgende, bijzondere fase: het lanceren van De Wijnbrigade. β€œOngetwijfeld voor velen een nieuwe naam maar voor mijzelf niet. Ik onderneem al enkele jaren onder dit mooie label en ik wil Amersfoort nu ook hiermee kennis laten maken.”

Hij laat zich omschrijven als sportieve bourgondiΓ«r, is gek op racefietsen (β€œmaar dit doe ik veel te weinig”) en is gek op racketsporten (β€œmet name tennis”) en tevens een trotse vader van twee mooie kids. β€œEn wijnliefhebber. Dat mag natuurlijk niet ontbreken in de introductie!” Een interview aan de Leusderweg welke een openbaring van plezierig ondernemerschap blijkt: β€œWijn drink je op mooie momenten. En ik koester mooie momenten in het leven.”

Eric, hoe bevallen de eerste maanden in Amersfoort?
β€œOnwijs goed. We hebben een fijne start gemaakt en ik heb het erg naar mijn zin in Amersfoort. De winkel voelt als een warme jas en is een fijne plek om te zijn. Nu de lente is aangebroken en het zonnetje volop schijnt zien we veel vrolijke gezichten in de winkel.”

Je praat in de β€˜wij-vorm’. Je hebt ook een nieuwe collega?
β€œZeker weten. Heidi de Vries is mijn nieuwe collega. Zij was al bekend in de Amersfoortse wijnwereld en vormt nu – samen met mij – het gezicht van de winkel in Amersfoort. Daar ben ik erg blij mee, want het geeft mij iets meer ruimte om de relaties in en rondom de Keistad te bezoeken, nieuwe contacten te leggen en uiteraard verder te werken aan de winkel.”

Hoe kwam de overname op je pad? Kende je Niels en Jan al?
β€œIk kende Jan en Niels niet persoonlijk maar wist wel van het bestaan van de winkel af. Ik kwam geregeld in Amersfoort bij één van mijn leveranciers, Robuust Wijnimport. Zij koppelde ons ook aan elkaar toen ze de zaak wilde verkopen. Het 1e gesprek met Jan en Niels verliep positief. De indruk van de winkel was goed en het contact met de heren ook. We denken, op uiteraard onze eigen invulling na, op hoofdlijnen hetzelfde over het runnen van een wijnwinkel.”

β€œπ‘«π’†π’›π’† π’π’‚π’‚π’Ž π’‰π’†π’“π’ƒπ’†π’“π’ˆπ’• 𝒂𝒍𝒍𝒆𝒔 π’˜π’‚π’‚π’“ π’˜π’† 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒔𝒕𝒂𝒂𝒏.”

Wat is de reden dat je de switch maakt naar De Wijnbrigade?
β€œDe naam Wijnhuis van Druiven is een hele pakkende naam. Toch kies ik voor een, bijna, nieuwe naam. Ik zeg bewust bijna, want ik ben al jaren actief als wijnondernemer, waaronder met De Wijnbrigade. Wat ik ten tijde van het opstarten van dit label niet wist, is dat ik anno 2024 een winkel zou hebben in de Keistad. Met verschillende bedrijfsnamen actief zijn vind ik omslachtig. De Wijnbrigade is wat mij betreft de beste keuze, omdat het draait om wijn en mensen. [EE1] Wijn, die spreekt voor zich. Mensen, niets is leuker dan mensen helpen om een mooie wijn uit te zoeken. Voor een diner thuis, een nieuwe huiswijn voor een restaurant of een mooi relatiegeschenk. Deze naam herbergt alles waar we voor staan.”

Wat zijn de verdere aanpassingen die we namens jou kunnen verwachten?
β€œWe hebben de entree iets ruimer gemaakt, de schappen zijn wat meer gevuld en de prijzen duidelijker zichtbaar. Daarnaast introduceren we een scala aan wijnen onder de 10 euro omdat we vinden dat ook op dat prijsniveau genoeg kwalitatief goede wijnen te koop zijn.”

Dat zijn aanpassingen in de winkel. En verder? Qua concept?
β€œWe zullen met regelmaat proeverijen organiseren in de winkel. Er komen regelmatig wijnmakers of vertegenwoordigers bij ons over de vloer en die willen met liefde een proeverij verzorgen. Samen wijn proeven en beleven is namelijk het leukste dat er is! Naast onze winkelactiviteiten zijn we zeer actief als horeca leverancier en mogen we ook in Amersfoort al een aantal restaurants beleveren. Met veel plezier zullen we dit de komende maanden uitbreiden. Daarnaast moet de wijnliefhebber graag bij ons komen om verrast te worden met unieke wijnen. Dus de insteek is vooral een spannend assortiment behouden.”

β€œπ‘΄π’Šπ’‹π’ π’…π’π’†π’π’”π’•π’†π’π’π’Šπ’π’ˆ π’Šπ’” π’‚π’π’•π’Šπ’‹π’… 𝒅𝒂𝒕 π’Šπ’†π’…π’†π’“π’† π’Œπ’π’‚π’π’• 𝒍𝒂𝒄𝒉𝒆𝒏𝒅 𝒅𝒆 𝒅𝒆𝒖𝒓 π’–π’Šπ’•π’ˆπ’‚π’‚π’•.”

En wat blijft juist hetzelfde?
β€œDe winkel staat dankzij Jan en Niels al bekend als een fijne plek. Eentje waar je binnen stapt, een praatje maakt, een bakkie koffie drinkt of waar je uiteraard een glas wijn kan proeven. Het staat bekend als een winkel met een plezierige, laagdrempelige sfeer. Mijn doelstelling is altijd dat iedere klant lachend de deur uitgaat. Ook blijven we lokaal betrokken. Zo hebben we recentelijk ons Dragerschap van Flint Theater verlengd. Ik vind dat je lokaal betrokken moet blijven. Je leefomgeving als bedrijf is enorm belangrijk.”

Hoe bedien je de zakelijke markt?
β€œWe kunnen veel betekenen op het gebied van relatiegeschenken. Dat doen we al bijvoorbeeld voor een recruitment bureau die bij een plaatsing iemand trakteert. Of bij de lokale autodealers die een fles bubbels bij de levering van een nieuwe auto weggeven. Ook het versturen nemen we graag uit handen. Dat kan van één tot wel 1000 pakketten zijn. Bij ons is niet snel iets te gek. Een eigen verpakking? Ook dat verzorgen we voor meerdere bedrijven!”

β€œπ‘Ήπ’†π’π’‚π’•π’Šπ’†π’‘π’‚π’Œπ’Œπ’†π’•π’•π’†π’? π‘©π’Šπ’‹ 𝒐𝒏𝒔 π’Šπ’” π’π’Šπ’†π’•π’” 𝒕𝒆 π’ˆπ’†π’Œ!”

We zijn ook even benieuwd naar je eigen verhaal. Kun je ons iets vertellen over je ondernemende carriΓ¨re? 
β€œIk wist al een hele tijd dat ik graag wilde ondernemen. Of horeca, of wijn. Eerst heb ik ruime ervaring in de horeca opgedaan als bedrijfsleider en sommelier. Uiteindelijk ben ik door toedoen van een eigenaar van een wijnwinkel in Maarssen Γ©cht de wijn ingerold. Hij vroeg mij om ooit zijn winkel over te nemen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, maar ik begon toen wel wijn te verkopen. En dat is langzaam aan, stapje voor stapje, uitgebreid. Eerst deeltijd naast mijn werk in de horeca, daarna fulltime zonder winkel, daarna volgde de eerste winkel, aansluitend personeel en anno 2024 een 2e winkel en een serieuze β€˜wijntak’ voor de horeca.”

β€œπ‘«π’† π’…π’“π’–π’Œπ’•π’† 𝒗𝒂𝒏 𝑲𝒆𝒓𝒔𝒕 π’›π’Šπ’† π’Šπ’Œ 𝒂𝒍𝒔 π’ƒπ’†π’π’π’π’Šπ’π’ˆ 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒆𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒆𝒍 𝒋𝒂𝒂𝒓 π’˜π’†π’“π’Œπ’†π’.”

Wat is je mooiste ondernemende hoogtepunt tot dusverre?
β€œDe drukte van Kerst zie ik als een beloning voor een heel jaar werken. Klanten komen voor een speciale periode bij jouw wijn halen en daarmee spreken ze in jou het vertrouwen uit. Ook zie je die periode klanten die je gedurende het jaar wat minder frequent ziet. En in die periode zijn ze ook bereid om meer geld uit te geven voor kwalitatief goede wijnen. Dat is ook een teken van vertrouwen!”

Komt er de komende periode – naast de lancering van De Wijnbrigade – nog meer hoogtepunten bij? 
β€œHet is nog lang geen Kerst, maar we komen met veel nieuwe wijnen. Begin april had ik een wijnreis naar ArgentiniΓ« en Chili. Daar zijn mooie wijnen uit voortgekomen die binnenkort verkrijgbaar zijn. Verder mooie proeverijen en uiteraard onze bijdrage aan de Content Events!”

Tot slot, dΓ© hamvraag: wat is je eigen favoriete wijn?
β€œHaha! Het is eigenlijk echt onmogelijk om er eentje te noemen, maar als het moet, dan de GrΓΌner Veltliner Rosenberg van Bernhard Ott. Liefst wel in Magnum dan!”

De Wijnbrigade
Leusderweg 212
3817 KG Amersfoort
Tel. Nr. 033-7200899
E-mail info@dewijnbrigade.nl
Website www.dewijnbrigade.nl

Nieuws

Spring Γ  la Carte | Eric Eimers - De Wijnbrigade

Retail