Snellere psychologische zorg kan verzuim verminderen en geld besparen

Amersfoort, donderdag 14 september 2023 

PCC Health Promotion komt met een vroegtijdig aanbod om ondernemers te assisteren bij een van de grootste uitdagingen van deze tijd: het psychisch welzijn van medewerkers. Nynke Kuipers van PCC Health Promotion stelt: ‘De krappe arbeidsmarkt maakt het niet alleen lastig om talentvolle medewerkers aan te trekken, maar ook om ze te behouden. Psychisch welzijn is hierbij cruciaal. Een zieke medewerker, vooral met psychische klachten, kost de werkgever niet alleen tijd, maar ook veel geld.’

In het huidige klimaat kiezen veel werkgevers en medewerkers voor een intake bij een reguliere psycholoog. Hoewel medewerkers hiervoor zijn verzekerd, leidt de hoge vraag naar geestelijke gezondheidszorg tot lange wachtlijsten. Dit vertraagt het herstel en kost ondernemers uiteindelijk veel geld. Gelukkig zijn er alternatieven. PCC, aanbieder van bedrijfspsychologische zorg, heeft momenteel geen wachtlijst voor mensen met arbeidsgerelateerde psychische klachten. De behandeling bij PCC is gebaseerd op het promotieonderzoek van dr. H. Koelewijn en biedt een doelgerichte aanpak om gedrag blijvend te veranderen. Dit versnelt niet alleen het herstel van de medewerker, maar houdt ook de kosten in de hand.

PCC biedt kortdurende hulpverlening bij verschillende klachten, waaronder:

  • Arbeids- en gezondheidsklachten
  • Depressieve klachten
  • Overspanningsklachten
  • Angst- en paniekklachten
  • Voeding gerelateerde klachten
  • Traumatische klachten
  • En meer …

Na een intakegesprek met de medewerker stelt PCC een op maat gemaakt interventievoorstel op. Zo kom je als ondernemer niet voor verrassingen te staan en houdt je grip op de kosten.

Meer weten?
Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kun je contact opnemen met Nynke Kuipers van PCC Health Promotion.

PCC Health Promotion
Maanlander 10
3824 MP Amersfoort
Tel: 088 46 56 000
Email: info@pccnederland.nl
Website: www.pccnederland.nl

Nieuws

Snellere psychologische zorg kan verzuim verminderen en geld besparen

Personeel