Programma Nationale Onderwijsweek van start!

Amersfoort, woensdag 22 september 2021

Amersfoort is de Nationale Onderwijsstad van het jaar 2021-2022 De Stichting Nationale Onderwijsweek kent deze titel ieder schooljaar aan een andere stad toe. Het thema van dit jaar is ‘Samen voor de toekomst’. Daarmee laat Amersfoort zien hoe de stad bouwt aan het onderwijs van morgen en daarna.

Er is een geweldig programma gemaakt voor de Nationale Onderwijsweek van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober. Nu is het hele programma bekend en kun je je inschrijven voor inspirerende workshops, boeiende kennissessies en uitdagende activiteiten!

Programma Nationale Onderwijsweek

Het thema van de Nationale Onderwijsweek is ‘Samen voor de Toekomst’. In deze week is er aandacht voor onder andere de volgende thema’s: gelijke kansen, werken in het onderwijs, onderwijs en arbeidsmarkt, toekomst van het onderwijs en ruimte voor talent.
Bekijk het activiteitenoverzicht op deze site of ga direct naar het blokkenschema van de Nationale Onderwijsweek. Inschrijven kan tot vrijdag 1 oktober. Er staat een breed aanbod met voor ieder wat wils. Je kunt ervaring delen, kennis bijspijkeren, je laten inspireren en leuke activiteiten samen met je collega’s of je leerlingen doen.

Bij het opstellen van het programma is er rekening gehouden met de op dit moment geldende coronamaatregelen. Veranderen deze en heeft dat invloed op de activiteit, dan wordt men  door de organisator daarvan op de hoogte gebracht. 


Meer informatie: Amersfoort Nationale Onderwijsstad 2021/22

'Samen voor de toekomst'

Trots zijn

Als stad mogen we deze eretitel dragen vanwege de goede samenwerking tussen alle partijen die zich in Amersfoort bezighouden met onderwijs van jong tot oud. In Amersfoort maken we werk van sterk onderwijs. Daar mogen we trots op zijn en dat mogen we laten zien.

Inspireren

Als Onderwijsstad kunnen we lokaal en landelijk mooie voorbeelden uitwisselen. We kunnen zowel inspiratie naar onze stad halen als anderen inspireren. We grijpen de titel en het enthousiasme wat dat mee zich meebrengt aan om onze trots te delen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Verbinden

‘Samen voor de toekomst’ is het thema. In Amersfoort is er intensieve samenwerking tussen onderwijsinstellingen in de volle breedte (van vroeg voorschoolse educatie tot leren tijdens je werk) en met bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners van de stad. Deze samenwerking gaan we komend jaar verder versterken. Met bijzondere samenwerkingsprojecten gericht op het onderwijs van de toekomst.

Promoten

Tijdens de Nationale Onderwijsweek organiseren we uiteenlopende activiteiten rond het thema Samen voor de toekomst. Dit doen we met én voor iedereen die werkzaam in, of betrokken is bij, het onderwijs in Amersfoort.

Amersfoort Onderwijsstad is een samenwerking tussen het onderwijs, de gemeente Amersfoort en de stichting Nationale Onderwijsweek.

Nieuws

Programma Nationale Onderwijsweek van start!

ROC Midden Nederland

http://www.rocmn.nl

Onderwijs