PROEF Amersfoort 2024: woensdag 8 mei t/m zondag 12 mei 2024 in De Nieuwe Stad!

Amersfoort, donderdag 28 maart 2024

Goed nieuws voor alle culinaire liefhebbers onder ons: Proef Amersfoort - het culinairste evenement van de regio - vindt dit jaar plaats van woensdag 8 mei t/m zondag 12 mei 2024 op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad. De krokussen schieten uit de grond, de zon laat zich steeds vaker zien en de dagen worden langer … de lente is begonnen. En lente betekent ook: Proef Amersfoort! 

Proef betekent ontspannen genieten van het beste dat culinair Amersfoort te bieden heeft. Van gerenommeerde restaurants tot verrassende nieuwkomers. Het evenement is vanaf Hemelvaartsdag alle dagen gratis toegankelijk (de woensdag alleen op uitnodiging). De toegang voor mindervaliden is goed, MIVA toiletvoorzieningen zijn uiteraard aanwezig.

Historie
Proef Amersfoort is een begrip in de stad en wijde omstreken; een culinaire traditie die al bijna 30 jaar teruggaat. Al vanaf de eerste editie in 1995 op De Hof in hartje Amersfoort draait alles vier dagen lang om beleven, proeven en ontmoeten. Sinds 2018 vindt Proef plaats op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij Proef hoog in het vaandel. De houten paviljoens zijn gemaakt van 100% circulaire en duurzame pallets. Op het glaswerk wordt een kleine gebruikersbijdrage gerekend, om zo min mogelijk te verspillen en glaswerk wordt door osmose milieuvriendelijk gereinigd. Afval wordt uiteraard gescheiden en Proef gebruikt al sinds 2018 geen dieselaggregaten meer voor het opwekken van stroom.

Meer informatie alle deelnemende restaurants: www.proefamersfoort.nl

Nieuws

PROEF Amersfoort 2024: woensdag 8 mei t/m zondag 12 mei 2024 in De Nieuwe Stad!

Fun & Entertainment
Horeca
Restaurant