Nul33: deelnemer Content à la Carte!

Amersfoort, dinsdag 14 januari

Het is Valentijnsdag en wat is er dan een mooier moment om Marissa Blijham en Ton de Kruijf – eigenaren van Nul33 in de Amersfoortse binnenstad – te presenteren als deelnemer aan Content à la Carte?! ‘Dit is echt zo’n typische, gezellige stadszaak waar je helemaal verliefd op kan worden.’ Na ons bezoekje aan het ondernemersduo in de Langestraat van Amersfoort zijn wij het daar helemaal mee eens! Een fijne introductie van deze mooie horeca onderneming in het centrum van de Keistad.

We treffen de 49-jarige Marissa samen met haar partner Ton (56) deze donderdagochtend als ze aan tafel net de plannen doornemen van de aanstaande Valentijnactie: Zeeuwse Liefde genaamd. ‘We houden van creativiteit’, aldus Marissa. ‘Het bedenken van leuke events is iets waar we beide heel blij van worden. En gelukkig kan dat eindelijk weer volop! Waar we in 2019 mee zijn gestart – na toch best 2 heftige opstartjaren – kunnen we eindelijk volop verder met wat we met Nul33 altijd al wilden: een super toffe ontmoetingsplaats zijn waar je natuurlijk lekker kunt eten en drinken, maar ook af en toe wordt verrast door super toffe events!’

Echte klassieke op de kaart
De kaart van Nul33 kenmerkt zich vooral door de mix van lunch gerechten vanuit de hele wereld tot de echte klassiekers zoals de uitsmijter met ham en kaas en gewoon een goede tosti. Toch vind je ook items als de philly cheese-steak, een lekkere club sandwich maar dan met Zweeds brood, pulled beef op naanbrood of gewoon een super lekkere hotdog. ‘En vergeet vooral voor de taartliefhebbers onze beroemde witte chocolade cheesecake niet. Uiteraard in huis gemaakt.’

En qua dranken? Ook daarin kom je bij Nul33 niets tekort. Van heerlijke vitamine boost-smoothies tot de lekkerste koffie’s. Bier van Heineken, maar ook lekkere speciaalbieren van Brouwerij ’t IJ, Duvel, en Affligem. Uiteraard van de tap. Ook is er een verrassend lekkere wijnkaart voor handen. En tot slot: overheerlijke cocktails. Kortom: bij Nul33 kan iedereen iets van zijn of haar gading vinden!

Beste Marissa en Ton, op welke wijze zou je jullie horeca onderneming typeren?
Ton: ‘Een gezellige stadszaak, waar je relaxt kunt genieten van lekker eten, drinken en elkaar. Of je nu met z’n tweeën bent, je gezin of met een gezellige groep, maar zeker ook alleen: bij Nul33 voel je je meteen thuis. De sfeer is fijn, huiselijk, warm en dat wordt nog eens benadrukt door onze gezellige medewerkers.’

Marissa: ‘Ton laat op zaterdag ook vaak van zich horen als DJ door te zorgen voor de muziek, vanaf een uurtje of 16.00. De ene keer disco, dan weer oude soul of juist dance, maar altijd groovy. Heerlijk gezellig!’

We zijn eventjes benieuwd: was het van jongs af aan al de wens om een eigen horeca zaak te hebben?
Marissa: ‘We hadden beide ervaring in de horeca als bijbaan. Maar dat is al heel wat jaren terug hoor, haha. Ton heeft natuurlijk als DJ wel heel vaak in horecazaken gedraaid. Nul33 kwam op een moment op ons pad, dat we beide op zoek waren naar iets nieuws. Het was dus niet onze wens geweest van jongs af aan.’

Wat is de wisselwerking tussen jullie beide?
Marissa: ‘We hebben allebei toch wel een hele andere ervaring en ook wel kijk op het horecavak. Ja, dat botst soms best wel eventjes maar ach, het komt tóch altijd goed. Ton is een echte keientrekker en kent bijna heel Amersfoort, en hij werkt hard. Hij is altijd op de zaak aan het werk.’

Ton: ‘Marissa heeft een journalistieke en zakelijke achtergrond en richt zich meer op de administratie en alle communicatie. Denk aan de socials, maar ook de offertes voor groepen. En ook: als het nodig is, staat zij uiteraard ook gewoon volop mee te draaien.’

Wat maakt het vak van horeca ondernemer zo leuk?
Marissa: ‘Cliché waarschijnlijk maar toch waar: onze gasten zien genieten. Of het nu bekenden zijn, of gasten die je nog nooit hebt gezien: zij komen in hun vrije tijd naar jouw zaak en besteden daar hun zuurverdiende centen. Zeker in deze tijd! Als ze dan ook echt een fijne tijd hebben, en je dat ziet en voelt, dan zij wij ook blij. Verder houden wij wel van een verrassing op z’n tijd. Eindelijk kunnen we weer volop leuke events bedenken en organiseren: de al bekende borrels met DJ’s, de Duvelse Pop Quiz, maar ook 5-gangen eet-events met een bijzonder thema. We LOVE it!’

Belangrijke vraag: wat is jullie eigen favoriete gerecht van de kaart?
Ton: ‘Oh, we zijn toevallig net bezig met een nieuwe kaart voor het voorjaar… Wel hebben we gerechten die er altijd op staan. Voor mij is dat de Nul33 Hotdog: die staat al vanaf dag één op onze kaart. De gerookte worst, in combinatie met het in huis gemaakte zuur, de chili mayo & gebakken uitjes is nog steeds damn hot en oh zo lekker!’

Marissa: ‘Doe mij elke dag maar de Club Sandwich, met Zweeds Thun-brood. Echt waar: mjam! En de geitenkaassalade, vooral door die heerlijke vijgenchutney. En de witte chocolade cheesecake met onze Nul33-cappuccino… Zo kan ik nog wel even door gaan, haha!’

Wat is jullie ondernemende hoogtepunt tot dusverre?
Marissa: ‘Poeh. Echt wel heel veel als ik er zo over nadenk. Ik denk dat we met het Smartlappen Festival in 2019 een grote stap hebben gezet met de ontzettend populaire band de Willie’s en de Billie’s. Dat was een ongekend succes. Onze zaak stond bomvol: ook op de 1ste verdieping, op de trap en buiten. Heel veel mensen die ons daarvoor niet echt konden peilen, kwamen binnen en ontdekten hoe gezellig het wel niet was. We hebben ook meerdere super toffe Nul33 Borrels met DJ’s gehad.’

Ton: ‘Dat vind ik wel heel tof. De DJ avonden. Onze laatste Nieuwjaarsborrel was ook weer zo gezellig. Eindelijk konden we die weer houden na 2 jaar!. De Nul33 Bingo samen met Jeroen van Spektakel Wonen die we tijdens Oud & Nieuw in de 1ste lockdown organiseerde – wat een lol hebben we gehad!’

Marissa: ‘En inmiddels hebben we ook een super tof team, met enthousiaste medewerkers. Een team waar we altijd op kunnen rekenen en bouwen. Voor ons heel fijn met thuis een tweeling van 9 jaar. Maar bovenal… dat steeds meer gasten ons weten te vinden, blijven terugkomen, en een fijne tijd bij ons hebben. Daar doe je het voor, elke dag opnieuw.’

Dan de andere kant: zijn er ook mindere momenten geweest?
Marissa: ‘Heb je even? Haha. Jazeker!’

Ton: ‘Ons eerste jaar was echt heftig, met hoofdletters. We hadden te weinig echte ‘harde horeca-ervaring’ en dat hebben we wel gemerkt. In de eerste 3 maanden na de opening was het bomvol, en dat konden we eigenlijk niet echt goed aan. We hadden ons echt vergist in wat er allemaal bij komt kijken. Ook wat betreft onze medewerkers, wat overigens echt alleen aan ons te wijten valt. Maar ook van die dingen als ‘te laat de terrasvergunning aanvragen, en dan is het in april ineens zomer en mag je nog geen terras buiten zetten.’

Marissa: ‘In het 2de jaar hebben we vooral pech gehad doordat de eigenaar van het pand de sierkroon op het dak terug heeft gebracht. Vanuit historisch en architectonisch oogpunt vonden we dit fantastisch, maar die hele operatie duurde veel langer dan gepland, waardoor het hele pand aan de buitenkant was ingepakt – tot aan half juni! De 2de helft van 2018 ging het gelukkig veel beter en dat zette in 2019 ook heerlijk door. En in 2020 ook, tot – en je voelt ‘em aan komen: Corona. Tja, we hoeven niet uit te leggen dat dat ook op onze horecazaak een enorme impact heeft gehad. Gelukkig

konden we toen nog niet weten dat die hele periode – van lockdowns tot alle beperkende regelingen – 2 jaar zou duren. Doordat wij beperkt terras hebben, en ons echte topseizoen van september t/m april loopt, was het extra zuur. Beide winters hadden we met hele en gedeeltelijke lockdowns te maken, en alle groepen en verhuur van de vergaderruimtes was geheel gestopt. Hoewel afgelopen zomer behoorlijk warm was, is die redelijk goed geweest qua omzet. En gelukkig ging het vanaf september weer als voor-Corona. Ook kunnen we eindelijk weer events programmeren. Gaan dus!’

Zijn jullie actief op social media?
Marissa: ‘Yep. Op Facebook en Instagram. Wanneer we speciale events hebben, promoten we die uiteraard op die media, maar vooral ook persoonlijk via whatsapp. Dat werkt vaak veel beter. Ons bereik op vooral Facebook is erg groot. Verder willen we dit ook z.s.m. op LinkedIn actief worden. Juist om ook de zakelijke gasten aan te spreken. En ook ben ik bezig met een mini-zine. Een klein tijdschriftje waarin we op een leuke en verrassende manier Nul33 promoten. Ah ja… genoeg plannen! Nu alleen nog de tijd vinden, haha!’

Tot slot: waarom nemen jullie deel aan Content à la Carte?
Ton: ‘We zijn vanaf het eerste uur ook al lid van Content zelf. We geloven allebei in netwerken ne verbinden. Aks het 2 kanten uitgaat. Bij Content merken we dat al. Toen Danny met het concept van Content à la Carte op de proppen kwam, sprak het lokale karakter ons direct aan. En bovenal ook de onderlinge samenwerking, dat je het met elkaar doet. En dat alle betrokkenen vooral het voornaamste doel voor ogen houden: Amersfoort als stad bovenaan de agenda zetten, top of mind maken, als het gaat om je keuze waar je uit gaat en waar je dus je geld besteedt. En dat we met onze stad echt heel veel te bieden hebben. Daar dragen uiteraard heel veel partijen aan bij, maar zeker ook de lokale horeca.’

Marissa: ‘We mogen echt super trots zijn dat er zoveel keus is in onze stad. Het leuke is dat wij dat ook heel vaak horen van toeristen – uit andere delen van Nederland en uit het buitenland. Zelf kijk je vaak naar alle ‘minder positieve kanten’ en naar wat je hier bijvoorbeeld mist. Wij zouden zeggen: zet een roze bril op en kijk dan nog eens naar Amersfoort. Dan is het echt een hele gezellige, fijne stad, met veel diversiteit, en leuks om te ontdekken!’

Nul33
Langestraat 76 - 3811 AJ Amersfoort

Eigenaren: Marissa Blijham & Ton de Kruijf
Openingstijden: dagelijks: 10.00 – 18.00, op zaterdag van 9.00 tot 22.00.

En verder: Specifieke events op bijvoorbeeld vrijdagavonden (clubavond, pop quiz, eet-events) Reserveren: Dat kan via: www.nul33.nl

Extra bijzonderheden: Nul33 heeft diverse ruimtes die voor (kleine) groepen kunnen worden gehuurd: 1ste etage (voor groepen voor lunch, diner) en een vergaderruimte op de 2de etage met prachtig uitzicht op de Langestraat (uiteraard te combineren met lunch op de 1ste etage of in het restaurant op de begane grond).

Nieuws

Nul33: deelnemer Content à la Carte!

Nul33 eten | drinken | genieten 

info@nul33.nl033 303 6083http://www.nul33.nl

Restaurant
Horeca