Nieuw ontwikkeltraject 'Inclusief Leiderschap' gelanceerd door gemeente Amersfoort en Impact033

Amersfoort, donderdag 18 april 2024

Amersfoort zet een grote stap voorwaarts in het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen het bedrijfsleven met het ontwikkeltraject 'Inclusief Leiderschap'. Dit initiatief, een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en Impact033, begint op 26 april 2024 en richt zich op leidinggevenden die hun organisatiecultuur willen verrijken.

Tijdens het halfjaarlijkse programma zullen deelnemers interactieve workshops en intervisiesessies bijwonen, waar bevlogen experts en ervaringsdeskundigen hun inzichten delen over leiderschap, diversiteit, inclusie en psychologische veiligheid. 'Ons doel is om leiders uit te rusten met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een duurzame en inclusieve werkomgeving te creëren',  vertelt Sandra Barth van Impact033.

Deelnemers worden aangemoedigd om praktische plannen van aanpak voor hun organisaties te ontwikkelen. 'Deze plannen zijn cruciaal, want ze vertalen de opgedane kennis naar actie binnen de organisatie', zegt Sandra. 'Het is geweldig om te zien hoe deelnemers geïnspireerd raken om positieve veranderingen door te voeren.'

Diversiteit en inclusie worden erkend als belangrijke factoren voor het succes en de innovatie van een onderneming. 'Organisaties met een diverse workforce presteren aantoonbaar beter. Ze zijn innovatiever, creatiever en hebben een lager personeelsverloop.' 

Meer weten?
Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Het ontwikkeltraject 'Inclusief Leiderschap' is kosteloos, buiten de tijd die deelnemers investeren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 20 april door een mail te sturen naar hallo@impact033.nl.


Nieuws

Nieuw ontwikkeltraject 'Inclusief Leiderschap' gelanceerd door gemeente Amersfoort en Impact033

Zakelijke Dienstverlening