Na lang wachten mag BUITENGEWOON FLUOR CAFÉ eindelijk weer van start!

Amersfoort, dinsdag 12 oktober 2021

  • Wie heeft er weer zin in een feestje?
  • Wie heeft er weer zin in gezelligheid?
  • Wie heeft er weer zin in een spelletje?
  • Wie heeft er weer zin in live muziek?
  • Wie wil er nieuwe mensen leren kennen? Vriendschappen sluiten?
  • Of gezellig kletsen aan de bar?

Met deze vragen, zeg maar gerust kreten, opent de mail die namens Priscilla Bitterling, op donderdag 7 oktober binnen valt: ‘Ja, maar we hebben er ook zo’n zin in! Vanaf woensdag 10 november kan het allemaal weer. Dan is de muzikale opening van het BUITENGEWOON FLUOR: Een café voor en door mensen met én zonder beperking bij Poppodium Fluor in Amersfoort.’ Dit prachtige Amersfoortse initiatief is nationaal niet onopgemerkt gebleven. Vorig  jaar behoorden zij tot de 3 finalisten voor de Gehandicaptenzorgprijs!

Jeroen Speksnijder: ‘Buitengewoon Fluor is een festival voor mensen met beperking, vanaf 16+. Deze wordt maandelijks georganiseerd in Fluor in Amersfoort. We zijn 2 jaar gelden begonnen met dit evenement. Iedereen, ook mensen met een beperking, hebben recht op een feestje! Het beste is gewoon even te kijken op www.buitengewoonfluorfestijn.nl. Daar vind je alle informatie over dit te gekke event. Kijk dan vooral even het compilatie filmpje van de eerste editie!

‘Je moet daar eens komen kijken’

Jeroen Speksnijder is geen onbekende Amersfoortse ondernemer en hij organiseert het evenement samen met Priscilla Bitterling. Zij is projectcoördinator evenementen en vrijetijdsbesteding bij Amerpoort, een organisatie zich in heel Midden-Nederland bezighoudt met deze doelgroep. Jeroen en Priscilla zijn hier in een kleine lokale kroeg mee begonnen enkele jaren terug. Deze ruimte werd al snel te klein. Daarom wordt het vanaf november aanstaande maandelijks gehouden in Poppodium FLUOR, de kleine barzaal. Heerlijke Nederlandstalige meezingers schallen de hele avond uit de speakers dit in combinatie met live optredens en worden luid meegezongen. Gelegenheid voor een spelletje en kletsen aan de bar is uiteraard ook mogelijk.

,,Priscilla wist dat ik een dochter heb met een verstandelijke beperking. Ze zei: ‘Je moet daar eens komen kijken.’ We gingen erheen en ik was meteen enthousiast. Wát een feest, wát een vreugde! De leeftijd varieerde van zestien tot zestig jaar. Er werd gesjoeld en gedanst en er was karaoke. Het viel mij op hoe puur, hoe zuiver en hoe eerlijk die mensen zijn, ook op emotioneel gebied. Dit resulteerde in het eerste, groots opgezette Buiten Gewoon Fluor Festijn.

Het kan weer!

Door Corona is Buitengewoon Fluor uiteraard, net als vele andere events, stil komen te liggen. Maar nu kan het weer. Priscilla: We gaan er 10 november weer een feestje van maken! We hebben een DJ en diverse verrassende optredens. Het Buitengewoon Fluor Café zal daarna maandelijks terugkeren!’

Wat maakt deze avonden zo waardevol? Jeroen: ‘Mensen met een beperking leven in een klein wereldje. Te klein eigenlijk. Ze hebben een zetje nodig om hun sociale netwerk te verbreden. Op deze avonden worden vriendschappen gesloten en telefoonnummers uitgewisseld.’ De liedjes zijn in het Nederlands. ‘Want’, zegt Speksnijder: ‘Dat is herkenbaar voor ze. Engels spreekt minder aan.’

Blije, vrolijke gezichten

‘Ik heb er nu al zin in’, aldus Priscilla. ‘Blije, vrolijke gezichten, mensen in de polonaise al meezingend op de herkenbare, heerlijke, Nederlandstalige liedjes. Het gaat weer een onvergetelijk evenement worden, waarbij iedereen 100% zichzelf mag/kan zijn.’

Sponsoren gezocht

Wij proberen het festijn zo laagdrempelig mogelijk te houden en proberen kostendekkend te organiseren. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kost een kaartje voor het grote festijn op 20 maart maar 5 euro en is de maandelijkse versie vrij te bezoeken. Maar we maken wel kosten. Mocht je een bijdrage kunnen en willen leveren, laat het dan gerust weten. Dit kan door een dienst maar ook in gelden. Zo zijn we nu bijvoorbeeld op zoek naar een “Rondje van de zaak” sponsor. Deze geeft dan op de maandelijkse avond een rondje aan de gasten. Bijvoorbeeld een drankje en een bitterbal. Kun je hier iets in betekenen? Neem dan even contact op. Uiteraard is iedereen die benieuwd is welkom op 10 november aanstaande om de sfeer te proeven!

Meer informatie; www.buitengewoonfluorfestijn.nl

Nieuws

Na lang wachten mag BUITENGEWOON FLUOR CAFÉ eindelijk weer van start!

Goede Doelen