Members 'The Driven Club' sporten 24 uur voor het goede doel!

Amersfoort, maandag 25 april 2022

‘Dit event valt eigenlijk niet onder woorden te brengen. Om het te ervaren had je erbij moeten zijn!’ Zo begint de altijd gedreven en enthousiaste Peter de Gruyl van The Driven Club een bericht op Social Media. Al vaker organiseerde hij toffe events, maar een event van dit kaliber was écht een unicum. Afgelopen vrijdag om 16:00 uur was het zo ver, vanaf dat moment werd er 24 uur gesport voor het goede doel. De opbrengst bedroeg maar liefst €12.465,- en ging volledig naar het Jeugdfond Sport & Cultuur. Deze organisatie maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. ‘Het ondersteunen van de opkomende generatie die niet de financiële ruimte hebben om zichzelf te kunnen ontplooien in een sportieve omgeving is enorm belangrijk. Dit is de basis voor hun toekomst.’ 

'Naast het kunnen steunen van een goed doel organiseren wij ook events vanwege een andere vrij simpele reden. Onze members trainen namelijk altijd op afspraak en daarmee is de kans groot dat verschillende members elkaar nooit zullen treffen. Zonde!’ aldus Peter. Members met elkaar verbinden om samen te groeien en hun grenzen te verleggen. Op deze manier ervaren de leden van The Driven Club dat ze veel kunnen dan dat ze daadwerkelijk denken. En dat de members wat in hun mars hebben is wel gebleken. Er werd 24 uur gesport, maar de meeste leden waren al op vanaf de vroege ochtend. ‘Al snel kregen wij de opmerking: van 16:00 tot 16:00 uur is geen 24 uur, want we zijn al op vanaf een uur of 05:30 uur. Oei, daar hadden we inderdaad geen rekening mee gehouden.’ vertelt Peter. Voor de meeste leden duurde het wakker zijn dus zo’n 38 uur. Met recht een prestatie om ongelooflijk trots op te zijn.

‘De laatste workout, de laatste minuut.. Kippenvel en tranen van ontlading. Dit is een herinnering om nooit meer te vergeten. Zonder het commitment en toewijding van de members, zonder mijn team en zonder de betrokkenheid van onze sponsoren was dit event niet geslaagd. Samenvattend zijn er eigenlijk nog maar twee woorden nodig ‘Trots’ en ‘Dankbaarheid’.

Jeugdfonds Sport En Cultuur
Hoewel Nederland één van de rijkste landen ter wereld is groeien er toch ruim 272.000 kinderen op in armoede. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2021 heeft het Jeugdfonds Sport en Cultuur 65.863 kinderen en jongeren mee laten doen.

Ook member worden en deelnemen aan zo’n tof event? Neem contact op met Peter via peter@thedrivenclub.eu

Nieuws

Members 'The Driven Club' sporten 24 uur voor het goede doel!

Goede Doelen
Sport