MBO Amersfoort studiekeuzebus: Een persoonlijke route naar het mbo!

Amersfoort, dinsdag 9 april 2024

Deze week introduceert MBO Amersfoort met trots de studiekeuzebus, een opvallend oranje elektrisch busje dat door de regio rijdt. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met regionale partners De Garage en Drukmakers. Het doel? Leerlingen in het Voortgezet Onderwijs ondersteunen bij het maken van een passende studiekeuze op een persoonlijke en laagdrempelige manier. 

Samenwerking De Garage en Drukmakers

De studiekeuzebus, die tweedehands is aangekocht, is omgebouwd tot een ruimte waarin gesprekken kunnen plaatsvinden. Ons eigen onderwijsbedrijf, De Garage, heeft een belangrijke rol gespeeld bij zowel de aanschaf als het onderhoud van de bus. Samen met onze eigen studenten van de opleiding autotechniek zullen zij de bus onderhouden. Dennis van  De Garage deelt zijn enthousiasme: “Wij werken hier met zeer gedreven studenten van de opleiding autotechniek van MBO Amersfoort. Stuk voor stuk jonge mannen en vrouwen die maar één ding willen en dat is sleutelen aan auto’s. De interesse voor techniek zit in hun DNA. Het werk dat ‘normaal’ door één monteur wordt uitgevoerd, wordt nu meestal gedaan door 3 studenten onder supervisie van een ervaren instructeur/autotechnicus; dat betekent 4 paar handen en 4 paar ogen. Beter kan eigenlijk niet.”

Daarnaast heeft Drukmakers de gehele bus voorzien van een wrapping die de bus uniek maakt. Wieger van Drukmakers benadrukt het belang van zichtbaarheid: “Wij maken ons druk om jouw zichtbaarheid.” 

MBO Amersfoort helpt met een weloverwogen studiekeuze
Het kiezen van de juiste studie kan een uitdaging zijn. Met een breed aanbod aan opleidingen biedt MBO Amersfoort persoonlijke gesprekken aan leerlingen die nog geen keuze gemaakt hebben. Dianne, coördinator bij MBO Amersfoort, benadrukt het belang van persoonlijke aandacht voor leerlingen: "Met dit concept kunnen we 1-op-1 aandacht en tijd geven aan de leerlingen die nog geen mbo-studie hebben gekozen. We helpen ze met een keuze die bij ze past. Zo hopen we dat minder studenten uitvallen."

Ook de decanen van de bezochte scholen reageren positief op de studiekeuzebus. Dide, decaan MAVO, zegt: "Wauw! Door de leerlingen uit hun eigen omgeving te halen en met een ander in gesprek te gaan: Dat is echt super. Dit gaat de leerlingen zeker helpen met het kiezen van een vervolgopleiding!"

Nieuws

MBO Amersfoort studiekeuzebus: Een persoonlijke route naar het mbo!

Onderwijs