Lancering Impact033: een ecosysteem dat zich inzet voor een duurzame, sociale economie

Amersfoort, woensdag 24 augustus 2022

Bedrijven, organisaties, gemeente Amersfoort en impact ondernemers in de regio Eemland starten samen het ecosysteem Impact033. Het ecosysteem gaat bouwen aan een sociale en duurzame economie door advies, samenwerking, gezamenlijke aanpak van vraagstukken en verbinding met relevante partijen. Trekker van dit ecosysteem is Sandra Barth, lid van Content Amersfoort en bekend van het opbouwen van meerdere netwerken rond dit thema, co-owner van de Seats2meet locatie Peer! op Calveen en strategisch adviseur voor (impact) ondernemers.

Impact ondernemen
Onder impact ondernemen verstaan we ‘een ondernemer die duurzaam en/of sociaal onderneemt’. Het is geen overbodige actie om bedrijven te faciliteren duurzamer en socialer te ondernemen. Buiten dat het voor het klimaat en de aarde hoogst urgent is, blijkt uit een recent onderzoek (augustus 2022) van Cognizant dat slechts 35% van de bedrijven uitdagingen op het gebied van milieu, sociaal ondernemen en bestuur (ESG) in de bedrijfsstrategie opneemt. Als je als ondernemer ook echt aan de slag gaat met deze uitdagingen in je bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering, zul je je concurrentievoordeel behouden en uitbreiden. Lees het hele artikel (met download van de publicatie).

Samenwerking voor duurzame en sociale economie met Impact033
Het is nu de hoogste tijd om te komen tot een samenwerking waarbij gemeentes, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen in een slaan. Impact033 is een netwerk waar bedrijven, impact ondernemers en maatschappelijke organisaties:

  • elkaar kunnen inspireren
  • hun producten kunnen laten zien
  • informatie, coaching, training en ondersteuning kunnen krijgen
  • deel kunnen nemen aan samenwerkingsverbanden
  • deel kunnen nemen aan of initiëren van sociaal maatschappelijke projecten
  • (tijdelijk) hun kantoor kunnen houden.

Je hoeft het niet alleen te doen
‘Wat in 2015 mijn droom was, wordt nu werkelijkheid. Het moment is gekomen om samen te werken en gezamenlijk stappen te zetten.’ vertelt Sandra Barth, ‘Er ligt veel op het bordje bij de ondernemers in de regio: arbeidsmarktkrapte en huisvestingsproblematiek, en dan noem ik nog maar twee uitdagingen. Om dan ook nog stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen is eenvoudigweg de ruimte niet voor. Onze boodschap is dat je het niet alleen hoeft te doen: we denken met je mee en we laten zien hoe andere ondernemers het doen.’

De ambities van Impact033
De ambities liggen hoog: dit najaar zal er door middel van campagnes bekendheid worden gegeven aan Impact033, worden er met bedrijven in de regio gesprekken gevoerd wat de behoefte is en daar vraaggericht een aanbod bij gezocht, uiteraard van experts in de regio. Ook zal er met experts binnen en buiten de regio op dezelfde manier een trainingsaanbod worden ontwikkeld. Uiteindelijk zal er per thema gewerkt worden aan ketenvraagstukken met de deelnemende bedrijven. Dit is maar een greep van de activiteiten die op de rol staan voor Impact033.

Deelnemen aan het ecosysteem
Wil je als bedrijf of organisatie ook deelnemen aan dit ecosysteem? Dan kun je je aanmelden voor een intakegesprek via de website impact033.nl.

Nieuws

Lancering Impact033: een ecosysteem dat zich inzet voor een duurzame, sociale economie

Zakelijke Dienstverlening