Inzichten en Inspiratie tijdens Campus Connect Event ROC Midden Nederland

Amersfoort, donderdag 8 juni 2023

Hoe kijken GEN-Z, de generatie geboren tussen 1996 en 2010, naar de arbeidsmarkt? Dit vraagstuk stond centraal tijdens het recente media-event dat werd georganiseerd door studenten mediamanagement in het Campus Connect Center van ROC Midden Nederland.

Het evenement was een bruisend ontmoetingspunt voor studenten, docenten en het bedrijfsleven. Ook de politiek was vertegenwoordigd met de aanwezigheid van raadslid en ondernemer Rob Smulders en wethouder van MBO onderwijs Tijas Bijholt. Samen namen ze deel aan panelgesprekken over de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Negatieve berichten in de media over GEN-Z vormden de aanleiding voor het evenement. Zijn de jongeren zich bewust van het beeld dat over hen bestaat in het werkveld, en hoe kijken ze zelf naar hun toekomst? Via het thema "GEN-Z, elkaar vinden op de arbeidsmarkt" gingen de deelnemers op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Het resultaat? Een levendige interactie en de uitwisseling van inzichten. De aanwezigen gaven na afloop aan nieuwe ideeën te hebben opgedaan en geïnspireerd te zijn om deze in hun bedrijf of organisatie toe te passen.

Het evenement, een examenopdracht van studenten Leonie, Sander, Femke, Job, Nick, Dani, Melvin, Ferdi, Marit en Marco, is vastgelegd in opnames. Er komt een aftermovie om het succes van de bijeenkomst te delen.

Wil je ook de verbinding leggen met de studenten van Campus Amersfoort en samenwerken aan de toekomst van de arbeidsmarkt? Neem dan contact op met Campus Makelaar Assunta Verschuren via a.verschuren@rocmn.nl.

Nieuws

Inzichten en Inspiratie tijdens Campus Connect Event ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

http://www.rocmn.nl

Onderwijs