Interview met Karim en Assunta van ROC Midden Nederland

Amersfoort, dinsdag 5 december 2023

We maken kennis met Karim Bashandy en Assunta Verschuren, twee medewerkers van ROC Midden Nederland. Karim, als afdelingsmanager bij het B&A College op Campus Amersfoort, en Assunta, actief in de rol van verbinder tussen onderwijs en werkveld, spelen beiden een essentiële rol in het vormgeven van het onderwijslandschap. Hun ervaringen en visies bieden een boeiend perspectief op de huidige en toekomstige staat van het onderwijs. In dit gesprek delen ze hun inzichten, uitdagingen en ambities die bijdragen aan de voortdurende evolutie van onderwijs in onze samenleving.

Karim, je hebt een fascinerende loopbaan gehad. Kun je iets vertellen over je achtergrond en hoe je bij ROC Midden Nederland terecht bent gekomen?
"Ik woon al 26 jaar in Amersfoort en begon mijn carrière als sociaal werker, voornamelijk werkzaam met jongeren in Amersfoort Noord. Na een periode in de ouderenzorg bij Beweging 3.0, zag ik de noodzaak voor goed opgeleid personeel in de zorgsector. Dit bracht me bij ROC Midden Nederland, waar ik nu met veel plezier werk."

Wat zijn je eerste ervaringen bij ROC Midden Nederland?
"Voordat ik bij het B&A College in Amersfoort begon, was ik afdelingsmanager bij Verpleegkunde en Verzorgende in Utrecht. Hoewel de functie vergelijkbaar was, biedt het werken in mijn eigen stad met mijn eigen netwerk veel voldoening. Ik ben gepassioneerd over het werken met de jongeren in en rondom Amersfoort."

Kun je meer vertellen over je huidige rol bij ROC?
"Als afdelingsmanager focus ik vooral op het welzijn van onze docenten en studenten. Het is belangrijk dat iedereen met plezier studeert en werkt. We organiseren ook gezamenlijke activiteiten voor alle 2500 studenten op onze campus. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is de samenwerking met het werkveld, aangezien we toekomstige werknemers opleiden."

Assunta, wat is jouw rol binnen ROC Midden Nederland?
"Ik werk als campus makelaar in het Campus Connect Center, een centrale ontmoetingsplek waar onderwijs en werkveld samenkomen. We zijn momenteel bezig met een transformatie van onze school tot een onderwijs-hub waar vakmanschap en ondernemerschap centraal staan. Ik focus mij vooral op het verbinden van mensen en organisaties binnen dit kader."

Hoe heb je het MBO onderwijs zien veranderen?
"Het MBO onderwijs is enorm dynamisch en blijft zich ontwikkelen. De betrokkenheid van docenten bij hun studenten blijft een constante factor. Er is een toenemende waardering voor mbo-studenten en een verschuiving in hoe we 'praktisch' en 'theoretisch' onderwijs waarderen. Studenten leren steeds meer in een levensechte context, wat bijdraagt aan hun vaardigheden en zelfvertrouwen."

Wat zijn de toekomstplannen of doelen die je hebt voor ROC?
Karim: "Op korte termijn willen we onze nieuwe e-commerce opleiding goed positioneren in de markt en de samenwerking met lokale ondernemers intensiveren. Op lange termijn streven we ernaar om een omgeving te creëren waar studenten en medewerkers met plezier studeren en werken."
Assunta: "Mijn doel is om het onderwijs relevant en up-to-date te houden in lijn met de snel veranderende arbeidsmarkt. Dit bereiken we door nauwe samenwerking en verbinding op alle niveaus binnen de organisatie."

Tot slot, we hoorden dat er onlangs een nieuwe opleiding is gestart bij ROC Midden Nederland. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?
"Zeker! We zijn erg enthousiast over onze nieuwe opleiding E-commerce Specialist die onlangs is gestart bij het Business & Administration College. Deze opleiding is gericht op het vormgeven van de online winkelstraten van de toekomst, waarbij studenten alles leren over sales, online marketing, communicatie, en ICT. Het is een perfecte keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van online verkoop en die digitaal handig is. We hebben trouwens een open avond op 13 december waar geïnteresseerden meer kunnen leren over deze nieuwe opleiding. Iedereen is van harte welkom om te komen en meer te ontdekken over de mogelijkheden die deze opleiding biedt, zowel voor hun persoonlijke ontwikkeling als voor hun professionele toekomst. Aanmelden kan via deze link."

"We nodigen graag iedereen uit die geïnteresseerd is in samenwerking of het verkennen van onderwijsmogelijkheden om contact met ons op te nemen. Laten we samen een kop koffie drinken en de mogelijkheden bespreken!"

Nieuws

Interview met Karim en Assunta van ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

http://www.rocmn.nl

Onderwijs