Impactroute: Versterk de impact van jouw bedrijf met Impact033

Amersfoort, woensdag 12 april 2023

Op veler verzoek organiseert Impact033 een aantal interactieve en boeiende bijeenkomsten over het duurzamer en socialer maken van jouw bedrijf. Tot op heden waren er nog geen bijeenkomsten en/of trainingen, maar vanaf 15 mei is het zover: dit jaar staan er vijf bijeenkomsten op de planning, waarin de deelnemers worden meegenomen in duurzaam en sociaal ondernemen. De bijeenkomsten zijn voor ondernemers uit de regio Amersfoort, maar belangstellenden vanuit het hele land zijn van harte welkom.

Netwerkbijeenkomsten Impact033 voor ondernemers

In deze reeks bijeenkomsten ‘Impactroute door het landschap van sociaal en duurzaam ondernemen’ begint Impact033 met een helicopterview op 15 mei. Daarna wordt in een aantal bijeenkomsten aandacht besteed aan thema’s waar je in je bedrijf direct mee aan de slag kunt. Op deze manier kun je als ondernemer je bedrijf(svoering) plaatsen in een groter geheel én de concrete thema’s van de vervolgsessies in dit grotere kader plaatsen. Bij elke bijeenkomst is ook voldoende gelegenheid om te netwerken door een borrel of een diner, afhankelijk van de lengte van de sessie.

De aftrap: Het systeem begrijpen

Aan de hand van een game met de bekende Stef Kuijpers van Happonomy ga je aan de slag met het begrijpen van het krachtenveld wat het huidige gedrag van de verschillende groepen in de samenleving (waaronder ondernemers) in stand houdt en wat er helpend en niet-helpend is om elkaar te vinden op het gebied van duurzaam ondernemen. Remi-Armand Collaris van Connective Partners geeft daar aan de hand van een interactieve oefening met het model spiral dynamics een bril bij om de onderliggende behoeftes te herkennen bij dit huidige gedrag. Hoe kun je gezamenlijk de behoeftes (h)erkennen, de tegenstellingen helen en samen transformeren in de regio Amersfoort? Bij deze bijeenkomst is er een diner met gelegenheid om te netwerken.

Socialer ondernemen en bedrijf verduurzamen

Op 13 juni organiseert Impact033 een sessie, begeleid door Susan Spiekerman van Susan Spiekerman Coaching en Michiel Renes van Bzzzonder vertelt hierbij over zijn bedrijf. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het waarom en hoe van sociale inkoop. Na een korte uitleg van Susan Spiekerman over wat sociale inkoop inhoudt en wat SROI is, deelt Michiel Renes van Bzzzonder hoe hij in zijn bedrijf naast de kinderopvang, ook in de dagbesteding en groenvoorziening bijzondere werkplekken aanbiedt.

Tijdens de sessie op 5 september kun je kennis maken met de sustainable development goals én de daaraan gekoppelde inner development goals. Aan het einde van de sessie heb je deze gekoppeld aan je organisatiedoelen van jouw bedrijf en kun je er direct mee aan de slag. Deze sessie bevat naast interactieve werkvormen ook serious fun en wordt begeleid door Remi-Armand Collaris en Sandra Barth.

Impactday

Op 10 oktober van 9.30 tot 18.00 uur organiseert Impact033 een Impactday voor geïnteresseerde ondernemers. Tijdens deze dag kun je kennismaken met de verschillende aspecten van verduurzaming in je bedrijf. Gedurende de hele dag zijn er workshops en sprekers. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken. De Impactday vindt plaats bij Peer!, Maanlander 14a, 3824 MP Amersfoort.

Afsluiting Impactroute

Op 22 november sluit Impact033 het jaar af. Er is een bekende spreker en door middel van een interactieve oefening kun je terugblikken op 2023 en vooruitkijken naar 2024. Wat heb je gedaan en wat wil je volgend jaar doen? Er wordt afgesloten met een kerstborrel. 

Aanmelden

Je kunt je per bijeenkomst aanmelden, je hoeft niet de hele impactroute te volgen. Wees er snel bij, want vol is vol! Aanmelden voor de eerste bijeenkomst op 15 mei kan via deze link: https://impact033.nl/agenda/duurzaam-ondernemen-eerst-het-systeem-begrijpen/


Nieuws

Impactroute: Versterk de impact van jouw bedrijf met Impact033

Zakelijke Dienstverlening
Duurzaamheid