Impact033 presenteert: Het Health Inspiration Festival Nieuwland

Amersfoort, donderdag 11 mei 2023

Op 13 mei transformeert het gebied rondom de wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2 tot het toneel voor het Health Inspiration Festival Nieuwland. Dit festival belicht allerlei thema's rond gezondheid. Vitaliteit, de kern van een gezond en gelukkig leven, staat centraal. Het festival benadrukt dat vitaliteit verder gaat dan alleen fysieke gezondheid; het omvat ook mentale kracht en een positieve levenshouding. Een gezonde levensstijl, een goede balans tussen beweging en rust, stressmanagement, ondersteunende relaties en een betekenisvol leven dragen allemaal bij aan vitaliteit.

Tijdens het festival zullen zorgprofessionals uit de wijk hun diensten presenteren. Deze professionals streven ernaar om samen te werken om de inwoners beter van dienst te zijn. Het Health Inspiration Festival Nieuwland markeert de eerste tastbare prestatie van deze samenwerking. De zorgprofessionals kwamen op 10 maart 2023 voor het eerst samen, dankzij het initiatief van de stichting Samen Maken We Nieuwland (SMWN). Met financiële ondersteuning van diverse fondsen leidt de SMWN het programma Nieuwland 2024, met als doel een vitale wijk te creëren. Noëlle Brugman, de projectleider van het festival, heeft ook de verantwoordelijkheid om de zorgprofessionals samen te brengen. Impact033 draagt bij aan het programma Nieuwland 2024 door advies en praktische ondersteuning te bieden.

Samenwerking op lokaal niveau

De zorgprofessionals benadrukken het belang van samenwerking op lokaal niveau om cliënten beter te kunnen ondersteunen, ook preventief. Een mooi voorbeeld hiervan is de wijkwandeling, waarbij professionals meelopen. Dit maakt het voor bewoners gemakkelijker om contact te leggen en vragen te stellen, die vervolgens in de praktijk van een relevante professional kunnen worden opgevolgd.

Health Inspiration Festival Nieuwland

Op zaterdag 13 mei 2023, van 14.00 tot 16.00 uur, zal de wijkboerderij worden omgetoverd tot een wellnesscentrum met activiteiten voor alle leeftijden. Bezoekers kunnen deelnemen aan yoga, work-outs, mindfulness-sessies, massages ontvangen, informatie verzamelen en voor de kinderen is er een springkussen. Zowel bewoners van Nieuwland als daarbuiten zijn van harte welkom op het Health Inspiration Festival Nieuwland!

Nieuws

Impact033 presenteert: Het Health Inspiration Festival Nieuwland

Fun & Entertainment