Hollandse weken bij Wijnbar Zuster Margaux!

Amersfoort, maandag 25 maart 2024

Nederlandse wijnmakers en lokale smaakhelden in de schijnwerpers.

Gevestigd in de prachtige Mariënhof in Amersfoort, zet wijnbar Zuster Margaux vier weken lang lokale producenten in het zonnetje. Sommelier & Gastheer Sjef Verbruggen zegt: "De lente is in aantocht en dat willen we vieren! Smaken van Dichtbij staan centraal. Niet alleen wijnboeren, maar ook kaasmakers, biologische boeren, ambachtelijke bakkers en fruittelers uit onze regio krijgen een podium in onze bekroonde wijnbar in Amersfoort."

Smaken van dichtbij
De Hollandse weken starten in het paasweekend en duren meer dan vier weken. Iedere donderdag en zondag serveren we heerlijke asperges uit Bilthoven, vergezeld van Nederlandse wijnen. En de geliefde Highwine? Die wordt dit keer volledig uitgevoerd met Nederlandse producten. Laat je verrassen! Waar anders proef je bubbels en vier proefglazen wijn uit Nederland, met lokale lekkernijen en een hoofdgerecht van lokale boeren?

Activiteiten
De maand april staat bol van de activiteiten. Naast de talrijke wijncursussen en proeverijen, willen we graag speciale aandacht vestigen op drie data waar de producenten zelf ook naar uitkijken.

Agenda
13 April : Masterclass NL wijn door wijngaarden de Breede beek en 't Hof van Twente

19 april : Friday wines met het thema ‘IK HOU VAN HOLLAND’

27 april : Oranje boven met Koningsdag

Wil je meer informatie of een reservering maken? Bezoek onze website: www.zustermargaux.nl.

Over Zuster Margaux – meer dan zomaar een wijnbar –
Tussen de muren van het historische stadsklooster de Mariënhof is wijnbar Zuster Margaux gevestigd. Het is dé plek voor het voeren van goede gesprekken onder het genot van mooie wijnen en verse streekproducten. De wijnbar heeft drie jaar op rij in de top 10 beste wijnbars van Nederland gestaan en organiseert geregeld wijncursussen en proeverijen. Met haar bijzondere inrichting, sprankelende gastvrijheid en een geweldig terras in de Kloostertuin is het voor gasten een plek die het omrijden waard is.

Nieuws

Hollandse weken bij Wijnbar Zuster Margaux!

Horeca