Goud voor Berghotel Amersfoort!

Amersfoort, woensdag 20 april 2022

Een geweldige prestatie voor het Berghotel in Amersfoort, want vanaf heden is dit hotel gecertificeerd met het keurmerk ‘Green Key Goud’! Al 119 jaar staat prachtige hotel op de Berg bekend om zijn authentieke gastvrijheid en comfort. Met dit certificaat mogen zij daar vanaf heden duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan toevoegen. Green Key is namelijk hét wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Onafhankelijke keurmeesters controleren periodiek de gecertificeerde bedrijven. De criteria zijn meetbaar en concreet. Directeur Thomas van Arkel vertelt: ‘De uitdaging zit ‘m in het samenbrengen van onze duurzaamheidsmissie en de hoge mate van comfort welke wij nastreven als meest gastvrije hotel van de regio. Met deze certificering is er echt een belangrijke stap in onze missie gezet.'

‘Het is de bedoeling dat onze gasten in een volledig duurzaam hotel verblijven zonder hier comfort voor in te hoeven leveren’ gaat Thomas verder. ‘Ik geloof erin dat vrijwel iedereen in Nederland wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Het gebrek aan comfort of hogere kosten liggen echter vaak ten grondslag aan het feit dat men toch andere keuzes maakt. Wij geloven er wel in dat comfort en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en onze duurzaamheidsmissie bewijst dat dit kan!’ Het Green Key Goud certificaat draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Aspecten die hieraan bijdragen zijn onder andere energiebesparende maatregelen, afvalscheiding en duurzame keuzes in product aanbod.

Het Berghotel werkt, naast het binnenhalen van deze certificering, nog aan meerdere andere duurzame initiatieven. Zo gingen zij een strategische samenwerking aan met Hotels For Trees en Groenbalans. Hotels For Trees biedt gasten de mogelijkheid om de kamerschoonmaak over te slaan. Voor iedere dag dat deze wordt overgeslagen plant het Berghotel, in samenwerking met Hotels For Trees, een boom in een herbebossing project in Oeganda. Via Groenbalans bieden zij gasten de mogelijkheid om hun overnachting of bijeenkomst klimaatneutraal te reserveren. Deze mooie initiatieven dragen bij aan het reduceren van onze CO2-uitstoot.

Ook mens en maatschappij zijn belangrijke spelers voor het Berghotel. ‘We zijn al jaren verbonden aan het Ronald McDonald Huis in Utrecht waar medewerkers zich ook voor inzetten door warme initiatieven te bedenken en geld in te zamelen. Daarnaast hebben we verschillende samenwerkingen met lokale maatschappelijke initiatieven zoals de Klaverblad Amersfoortse Bergcross waarmee we ons inzetten voor de aanleg van waterpompen in Cambodja en Stichting Met je Hart voor het verbinden van kwetsbare ouderen. We organiseren ook regelmatig sociale evenementen voor buurtbewoners en we stellen banen beschikbaar voor medewerkers met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Met al deze schitterende initiatieven is het voor ons duidelijk zijn dat dit hotel het ‘gouden’ keurmerk dik heeft verdiend! Wil je zelf een bezoekje brengen en -duurzaam- overnachten of vergaderen op de Amersfoortse Berg? Kijk voor meer informatie op www.berghotel.nl

Nieuws

Goud voor Berghotel Amersfoort!

Horeca
Duurzaamheid