Fiets mee naar je werk op donderdag 19 mei!

Amersfoort, woensdag 18 mei 2022

Zon, zon en nog eens zon, het buitenleven lacht ons nog steeds tegemoet. Voor de Amersfoortse fietsmaand is er werkelijk geen vuiltje aan de lucht en inmiddels zijn we alweer over de helft. Vele van jullie hebben hun bolide al eens verruild voor de gezonde tweewieler. Danny Rietveld van Content Amersfoort bezocht zelfs bijna ál zijn afspraken in Amersfoort en omgeving op de fiets! Kom jij ook nog lekker in beweging? Fiets dan mee naar het werk op donderdag 19 mei 2022! Op deze dag vind de inmiddels al 16e plaats van dit massaal omarmde event plaats. Met hier en daar een klein verfrissende buitje, belooft het wederom een stralende dag te worden, dus plak nog gauw even je band, controleer je verlichting en poets het frame even op. Natuurlijk organiseert -onze- Lease a Bike voor deze dag ook een ludieke actie. Stap jij namelijk morgen op de fiets? Dan doneren zij €1,- per deelnemer aan het project ‘Geen kind achterop!’ van Stichting Leergeld. Zo maken we fietsen mogelijk voor iedereen!

Als kind is een fiets onmisbaar. Je gaat naar school, naar je sportclub of naar vriendjes. Toch heeft niet ieder kind de financiële middelen voor een fiets. In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen doen! In Nederland werden in 2021 zo bijna 129.000 kinderen geholpen om deel te kunnen nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om deelname aan sport- en cultuur, een laptop voor het schoolwerken óf de fiets om zelfstandig overal naar toe te kunnen gaan!

Kom dus allemaal in beweging en fiets samen met Lease a Bike en de rest van Nederland mee naar het werk op 19 mei 2022! Het initiatief van NFP wordt inmiddels door bijna 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties omarmd en daar sluiten wij, en hopelijk jullie, ons bij aan!

Wil jij met jouw organisatie of bedrijf nog deelnemen aan de prachtige actie van Lease a Bike voor Stichting Leergeld, meld je dan snel aan via deze link!
Nieuws

Fiets mee naar je werk op donderdag 19 mei!

Goede Doelen