Ellen van den Bos nieuwe regiodirecteur Warmtebedrijf Amersfoort

Amersfoort, woensdag 24 april 2024

Ellen van den Bos, ons bedrijfslid bekend van Straall in Leusden, is sinds deze week de nieuwe regiodirecteur van Warmtebedrijf Amersfoort. Zij neemt het stokje over van Anita van den Berg, die sinds 2022 deze functie vervulde. Samen met directeur Valentijn Kleijnen en het team van Warmtebedrijf Amersfoort gaat Ellen een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de regio Amersfoort.

Ellen licht toe: "Hoe gaaf is het als je voor iets mag gaan staan waar je in gelooft?! Dat kan ik doen door deze functie te vervullen. Samen staan we voor een urgente maatschappelijke opgave, dat kan alleen door het ook gezamenlijk op te pakken. Als geboren en getogen Amersfoortse is het een voorrecht om me op de warmtetransitie in ‘mijn eigen stadje’ te richten. De warmtetransitie is een groot onderdeel van de gehele energietransitie, waarbij warmtenetten gebruikt kunnen worden om gezamenlijk van het aardgas af te gaan, zónder dat we het overvolle elektriciteitsnetwerk extra belasten.

Bovendien heb ik al kennis van het bedrijf, ik werk al een aantal jaren als consultant in de energietransitie – waaronder ook bij Energie voor Elkaar. Transities bij mensen en organisaties zijn mijn vak, met als rode draad om de ontwikkeling samen verder te brengen."

Nieuws

Ellen van den Bos nieuwe regiodirecteur Warmtebedrijf Amersfoort

Duurzaamheid