Culinair Evenement Proef Amersfoort ontwaakt na twee jaar uit gedwongen winterslaap!

Amersfoort, vrijdag 18 maart 2022

Het lekkerste en misschien wel één van de leukste evenementen van Amersfoort, culinair evenement Proef Amersfoort, komt terug! In februari 2020 vond de laatste editie plaats voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette. Iets wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde: de wereld ging letterlijk op slot, geen evenementen meer en dus ook geen Proef Amersfoort. Na ruim 2 jaar wachten is het in mei eindelijk zover: Proef Amersfoort gaat door! Organisator Timo Braeken kan niet meer wachten: 'Eindelijk kunnen we Proef Amersfoort weer organiseren en mogen we vol gas.’

Geen mondkapjes, geen 1.5 meter afstand houden en geen coronatoegangsbewijs.. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten en waar kan dit nou beter dan bij het culinaire evenement Proef Amersfoort? Het festival vindt plaats van 25 tot en met 29 mei in de Nieuwe Stad. Culinaire versnaperingen, een goed glas wijn en vrienden om je heen om gezellig mee te eten, kletsen en misschien zelfs een dansje te wagen. En dat wel 4 dagen lang! ‘Dat Proef Amersfoort ruim twee jaar niet door heeft kunnen gaan hadden we niet voor mogelijk gehouden’, zegt Timo. ‘Natuurlijk werkten we op de achtergrond wel aan ideeën maar tot een maand geleden was er eigenlijk geen vooruitzicht.’ Vrij plotseling werden de corona maatregelen dan toch in een rap tempo afgeschaald. ‘Sindsdien zitten we in een soort snelkookpan en werken we onafgebroken aan de organisatie van Proef Amersfoort. Alle ingrediënten voor een succesvolle editie worden nu in die snelkookpan gegooid en verwerkt tot een ouderwets fijne editie van de Proef.’ Het enthousiasme bij de organisatie is groot en ook de deelnemende restaurateurs kunnen bijna niet meer wachten.

25 jarig jubileum
Dat deze editie van Proef Amersfoort weer door mag gaan is dubbel zo bijzonder, het is er namelijk één met een feestelijk tintje. Het culinaire evenement bestaat dit jaar 25 jaar! Er wordt ontzettend hard gewerkt om er een extra feestelijke editie van te maken. De herkenning van het oude en vertrouwde zal er weer volledig zijn, dat is wat Proef Amersfoort tenslotte al 25 jaar zo uniek maakt, maar ook probeert de organisatie te zorgen voor bijzondere toevoegingen om dit jubileum te vieren. We kunnen in ieder geval weer gaan genieten van verrassende, kwalitatief hoogstaande én moderne wereldkeukens, die passen bij de industriële en jonge uitstraling van de Oliemolenhof in de Nieuwe Stad. Wij van Content zijn er zeker bij, jij komt toch ook?

Meer informatie via www.proefamersfoort.nl

Tekst: Josine van Dieren

Nieuws

Culinair Evenement Proef Amersfoort ontwaakt na twee jaar uit gedwongen winterslaap!

Fun & Entertainment