‘Een BACCHI met….’ Hendrik Blom & Robin Rijnders - Black Coffee and Supplies

Amersfoort, woensdag 1 november 2023

De beste deal lokaal’. Dit is de slogan van Content. Een kreet die wij veel roepen die zich richt op de kwaliteit die jouw leverancier om de hoek levert. Black Coffee and Supplies is daar hét ideale voorbeeld van. ‘We zijn er altijd op de momenten dat de klant ons nodig heeft. Je moet er als horecaondernemer toch niet aan denken dat je ’s ochtends opstart en je koffieapparaat doet het plotseling niet? Of dat je als bedrijf een dag zonder koffie zit? We zitten om de hoek en schakelen snel wanneer er een probleem is. Dat is de beste deal lokaal.

Inmiddels zit Hendrik Blom (57) al ruim 30 jaar in de koffie business. We zitten aan de koffie op De Stuwdam in Amersfoort, de uitvalsbasis van Black Coffee and Supplies op De Wieken-Vinkenhoef. Robin Rijnders (47) zien we door het raam beneden met collega’s een busje volladen met zakken koffiebonen: ‘Die gaan zo naar de binnenstad. Op naar onze mooie lokale horecaondernemers. Toch zal dat in de nabije toekomst zal veranderen. Alles gaat autoluw worden in de binnenstad. Dan zullen we niet meer zelf uitrijden.’

Dat Robin nog even druk is, geeft ons de kans de eigenaar zelf eens goed te spreken. De uitspraak van de autoluwe binnenstad geeft meteen aan dat we met iemand te maken hebben die vooruit kijkt: ‘Sinds 2006 bestaat Black en daarvoor zat ik ook al veertien jaar in de koffie business. Ja, dan weet je inmiddels wel een beetje hoe de hazen lopen. Hoe ik in de koffie terecht ben gekomen? Eigen[1]lijk heel toevallig. Mijn oom startte in 1990 Segafredo in Nederland en hij zocht een commercieel medewerker. Op mijn 40e was het tijd mijn eigen koffiebusiness op te starten. Ik vond het heerlijk, en ik vind dat nog steeds, dat ik mijn eigen ideeën en ervaringen kwijt kon. En ook hoe en met wie ik zelf zaken wil doen. Dat is het fijne aan de vrijheid die je hebt als ondernemer.’

Betrouwbare koffieleverancier 

Inmiddels schuift Robin aan. Uiteraard ook met een bakje Black’ in de hand. “De bus is weer gevuld hoor. Op naar de klanten!” De grote lach op zijn gezicht verraadt dat hij het naar zijn zin heeft. “Zeker. Sinds 2018 ben ik actief bij Black Coffee and Supplies voor acquisitie, klantbeheer en kwaliteitsbeheer. Ik was voorheen actief in de horeca en het is fijn dat je uit ervaring weet hoe het aan die kant van de tafel, of beter gezegd de bar, werkt.” Toch is Black ook steeds meer op zakelijke markt te vinden. Hendrik: “Zakelijk kunnen we veel betekenen voor onze collega-ondernemers. In de horeca geldt dat je te allen tijde koffie moet hebben voor de dagelijkse klanten. Als ondernemer is die urgentie net zo. Veel zaken ontstaan aan tafel en dan moeten de randvoorwaarden en faciliteiten in orde zijn. Fijne smaakvolle koffie tijdens je gesprek mag dan niet ontbreken. Steeds meer ondernemers herkennen dat een betrouwbare koffieleverancier goud waard is.” Robin: “Weet je wat ook erg leuk is? Steeds meer sportverenigingen weten ons te vinden. Bijvoorbeeld vv Hoogland, waar laatst ook de Content bijeenkomst was. Het geeft een mooie afwisseling. Loop ik het ene moment een mooie horecazaak of bedrijfskantine binnen, daar wandel ik in de middag een sportcomplex op. Kortom: we zijn vandaag de dag van alle markten thuis.”

Bacchi & Black Label Koffie 
De wens bij zowel Hendrik als Robin is om de komende periode de eigen koffielijnen Bacchi en Black Label Koffie in de markt te zetten bij de horeca. “Een smaakvolle koffie, met de juiste aroma en kwaliteit. De restaurants die nu gebruik maken van deze twee koffies zijn enorm happy. Dat gunnen we meer ondernemers!” Dat de twee na vijf jaar op elkaar ingespeeld zijn is een voordeel: “We opereren echt als team. We weten wat we aan elkaar hebben en hebben soms aan één oogopslag genoeg. Daarbij hebben we ook een nodige dosis humor en is de sfeer op de werkvloer in ons team enorm fijn.” En als het moet dan zijn de mannen die professionele partner die je zoekt als klant: “Zeker weten! Kijk, een grapje erbij op de werkvloer moet kunnen, maar als er gewerkt moet worden, of er is een probleem bij één van onze klanten, dan zetten we alles aan de kant. Je mag als ondernemer gewoonweg niet stilstaan! We zijn er op de momenten dat ze ons nodig hebben.”

"𝑵𝒂𝒂𝒔𝒕 𝒅𝒆 𝒍𝒐𝒌𝒂𝒍𝒆 𝒉𝒐𝒓𝒆𝒄𝒂 𝒘𝒆𝒕𝒆𝒏 𝒏𝒖 𝒐𝒐𝒌 𝑨𝒎𝒆𝒓𝒔𝒇𝒐𝒐𝒓𝒕𝒔𝒆 𝒃𝒆𝒅𝒓𝒊𝒋𝒗𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒍𝒐𝒌𝒂𝒍𝒆 𝒗𝒆𝒓𝒆𝒏𝒊𝒈𝒊𝒏𝒈𝒔𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒔 𝒈𝒐𝒆𝒅 𝒕𝒆 𝒗𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏."

Local business! 
“Gezien de vele files in dit land is het fijn als je in de omgeving zaken kan doen. In Amersfoort en omgeving hebben we een hele fijne klantenkring opgebouwd. We kennen de klanten bij naam en toenaam, weten hun wensen en vaak ook de hoeveelheden die ze nodig hebben. Als je elkaar eenmaal zo goed kent dan kan je fijn samen met hen ondernemen. We hebben niet de ambitie om in andere delen van Nederland óók een grote klantenkring op te bouwen. Laat ons maar fijn dé lokale partner zijn”, aldus Robin. “Weet je wat ik ook als zeer prettig ervaar: op lokaal niveau gun je elkaar de business.” Als we vragen naar enkele mooie lokale samenwerkingspartners en klanten dan rollen er flink wat namen uit de koker. “Van zakelijke klanten als BBU Juristen & Incasso’s tot verenigingen als vv Hoogland. En ook vele horeca locaties zijn onze partners met Bacchi. Bijvoorbeeld Alberts Eten en Drinken. Ik zou het ook wel passend vinden als we bij hen op de foto gaan. Kan dat?”

"𝑺𝒕𝒆𝒆𝒅𝒔 𝒎𝒆𝒆𝒓 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔 𝒉𝒆𝒓𝒌𝒆𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒕 𝒆𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒕𝒓𝒐𝒖𝒘𝒃𝒂𝒓𝒆 𝒌𝒐𝒇𝒇𝒊𝒆𝒍𝒆𝒗𝒆𝒓𝒂𝒏𝒄𝒊𝒆𝒓 𝒈𝒐𝒖𝒅 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒅 𝒊𝒔."

Verdere ambities 
Kijken beide heren dan niet naar extra klanten of verdere groei? Hendrik: “Oh zeker weten. Lokaal zien we nog veel kansen om te groeien. Er zijn sinds kort ook weer twee jonge jongens bij het team gekomen. Ze brengen beiden een extra dimensie binnen het team. De markt is qua aanbiedende partijen enorm gegroeid de laatste jaren. Er zijn veel kleinere aanbieders actief geworden en die snoepen van de gevestigde namen en partijen af. Ik maak me daar geen zorgen om overigens. De markt consolideert vanzelf weer, dat is meestal zo. Ook dat weet ik na dertig jaar in de koffie business actief te zijn.” Toch zijn we benieuwd: als Hendrik een toekomst ambitie uit mag spreken, laten we zeggen 5 jaar, waar staat Black dan? “We gaan voor 50% groei. En let op: kwalitatieve groei. We willen met klanten een mooie duurzame relatie opbouwen en groeien met de juiste ondernemers. Amersfoort kent veel mooie ondernemers en bedrijven. Het is hier fijn zaken doen!”

Wouter te Loo - Alberts Eten en Drinken
“Wij werken sinds de opening van Alberts Eten en Drinken – augustus 2018 – samen met Black Coffee and Supplies. De samenwerking met Robin en Hendrik bevalt uitstekend. Sterker nog: we kunnen ons geen betere leverancier voorstellen! De bezorging van de producten doen ze zelf zodat je altijd een-op-een contact heb. Meestal is dat dan minimaal één keer per week met Robin. Hij kijkt proactief mee met het assortiment en stelt de machines af indien nodig. Hij controleert dit zelf. Verder is het een voordeel dat ze in Amersfoort zitten, om de hoek. Zo kunnen we makkelijk veel verschillende soorten koffies proeven, machines bekijken en ons personeel laten trainen!”


Black Coffee and Supplies 
De Stuwdam 45-49 
3815 KM Amersfoort 
Tel. 033-4700979 
info@blackcoffeeandsupplies.nl 
www.blackcoffeeandsupplies.nl

Nieuws

‘Een BACCHI met….’ Hendrik Blom & Robin Rijnders - Black Coffee and Supplies

Retail
Zakelijke Dienstverlening