De Koffiebus Vathorst feestelijk geopend!

Amersfoort, donderdag 18 augustus

De weergoden waren ze gunstig gezind want precies tussen de buien door werd op woensdag 17 augustus de Koffiebus Vathorst feestelijk geopend. Onder ruime belangstelling van wijkbewoners verbond wethouder Dijksterhuis twee vlaggenlinten aan elkaar; die van De Koffiebus en die van de wijk, gemaakt door een bewoner van Vathorst. Op deze manier wil de bus duidelijk maken dat dit initiatief als doel heeft om via De Koffiebus verbindingen te leggen tussen wijkbewoners. De opening van locatie Vathorst was niet de enige feestelijkheid, want ook de spiksplinternieuwe website van De Koffiebus ging live. Een prachtige dag voor initiatiefnemer Harm Messink. 

‘De koffiebus is een unieke ontmoetingsplek in verschillende wijken in Amersfoort met verrassende binnen zitjes en een buitenterras. De missie is om stevige buurtbanden te ontwikkelen en eenzaamheid en sociaal isolement te bestrijden. Hiervoor werkt de bus samen met wijkprofessionals, gemeente en plaatselijk kerken. De Koffiebus zal vanaf nu elke woensdag van 10 tot 17 uur in winkelcentrum Vathorst te vinden zijn. Buurtbewoners schenken uitstekende koffie én geven oprechte aandacht. Deze fantastische groep vrijwilligers noemen wij de ‘Schenkers’. Ook serveren wij heerlijke koeken, gebak, soep en tosti’s. Als coördinator van De Koffiebus mag ik deze plek een eigen gezicht geven en dat doe ik met hart en ziel en met passie voor mijn en onze wijken.’ aldus een trotse Harm.

Ook zo benieuwd naar de nieuwe website of wanneer De Koffiebus bij jou in de wijk staat? Kijk snel op www.dekoffiebus.org of ga langs voor een bakkie en een babbel!
Nieuws

De Koffiebus Vathorst feestelijk geopend!

Horeca
Goede Doelen