Contenter Joey Mercuur verschijnt in artikel van In de Buurt Amersfoort

Amersfoort, donderdag 9 december 2021

In de Buurt Amersfoort deelde recent een tof interview met Contenter Joey Mercuur. We hebben Joey hier uiteraard over gebeld en delen het interview graag ook op onze Content kanalen. Lees hieronder het interview: 

Bron: In de Buurt Amersfoort

De uitsmijter van jouw kerstdiner op een perfecte manier verzorgen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er van alles misgaat? Kijk dan eens naar het kerstdessertmenu van Mercuur Patisserie Daar staan ontzettend veel lekkere, bijzondere en uitdagende gerechten op, die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Dus… bestellen maar!

Kerstmis heeft voor veel Amersfoorters iets magisch. Zo ook voor Joey Mercuur. Ondanks dat deze periode al jaren superdruk is voor de patissier, kan hij niet wachten om mensen te verrassen met nieuwe recepten. Vorig jaar werkte Mercuur Patisserie voor het eerst met een kerstbestellijst. De desserts van Joey zorgden toen voor een gigantisch wauweffect. “We hoorden dat mensen de dag na het kerstdiner nog over onze desserts spraken. Dat is voor ons het mooiste compliment om te krijgen.”

Drie dagen Kerst

Misschien heb jij het de laatste jaren ook wel gemerkt: drie dagen kerstvieren is al lang geen uitzondering meer. “In mijn omgeving hoorde ik het heel veel. Kerst begint tegenwoordig al op kerstavond”, zegt Joey. “Alleen maar leuk natuurlijk, maar drie dagen volop in de keuken staan is voor veel mensen behoorlijk pittig.” En dus besloot de Amersfoortse patissier zijn stadsgenoten een handje te helpen. “We stelden een lijst samen met allerlei feestelijke desserts en andere lekkernijen”, aldus Joey.

De hele dag genieten

Van tiramisu tot mini crème brûlée en van ijstaart tot een grand dessert: Joey heeft echt aan alles gedacht. Zelfs voor een luxe quiche en worstenbroodjes voor bij de borrel kun je bij de bekende zaak aan de Leusderweg aankloppen. “We willen het mensen vooral makkelijk maken, zodat ze de hele dag door kunnen genieten.” Voor zichzelf maakt Joey het allesbehalve makkelijk. Het ene dessert ziet er nog indrukwekkender uit dan het andere. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smaak, want daar mag volgens de patissier best een ‘bite‘ inzitten. “Je moet denken aan verschillende smaaksensaties, maar ook een krokantje. Een goed dessert bevat meerdere texturen. Op die manier ontstaat er een verrassingseffect zodra je een hap neemt”, zegt hij.

De uitsmijter van de avond

“Soms wordt de laatste gang nog weleens onderschat, maar een goed dessert is de uitsmijter van de avond”, legt hij uit. “Toen ik zelf nog werkzaam was in het Amstel Hotel kreeg ik dat regelmatig te horen. We hadden weleens een avond dat iets net niet helemaal lekker verliep. Chef Robert Kranenborg vroeg dan aan mij of ik het dessert extra top wilde maken. Volgens de chef is het nou eenmaal de laatste gang en geef je jouw gasten dat wauw-gevoel mee naar huis.”

Bestellen en afhalen

Ben jij overtuigd en gun jij jouw gasten ook een geweldige afsluiter van de avond? Je kunt je bestelling tot en met zondag 19 december inleveren. Dat kan via deze link, of door een bestellijst in te vullen in de winkel aan de Leusderweg. Vervolgens gaan Joey en zijn team voor je aan de slag. Op 24 december tussen 11.00 en 16.00 uur kun jij je bestelling afhalen bij Mercuur Patisserie aan de Leusderweg 149.

Rondom de feestdagen is het altijd hartstikke druk in de winkel aan de Leusderweg. Daarom kan Joey wel wat extra handjes gebruiken. Ben jij die helpende held? Stuur dan een mailtje naar info@mercuurpatisserie.nl en wie weet zie jij al die heerlijke meesterwerken dan eens in het echt.

Nieuws

Contenter Joey Mercuur verschijnt in artikel van In de Buurt Amersfoort

Horeca
Fun & Entertainment