Content XL-Potlood #98: Ben Zandvliet- De Amersfoortse Uitdaging

Amersfoort, donderdag 19 oktober 2023

Elke week komt het Content XL-Potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat die een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie kan geven of juist iemand die wel eens de spotlight verdient. Deze week is ons potlood terechtgekomen bij Ben Zandvliet, kwartiermaker bij de Amersfoortse Uitdaging.

Bij mijn thuiskomst met het XL Potlood van Content Amersfoort, keek mijn zoon Sem in verwondering en zei: "Wat een immens potlood!" Deze pure kinderlijke verbazing bracht me bij de kern van de 'Amersfoortse Uitdaging'. Het gaat niet slechts om fysieke afmetingen, maar om de diepere impact en betekenis. Als Kwartiermaker ben ik de verbinder, degene die mensen en ideeën samenbrengt, iets wat ik bij Autohopper al geweldig vond. "Heb je Anthon Geersing van Het Salescentrum al ontmoet? Jullie zouden echt eens moeten praten!", zoiets leidde vaak tot prachtige interacties.

Mijn band met Content Amersfoort is sterk. Al drie jaar ben ik sterk verbonden aan deze club van gepassioneerde ondernemers. Ze snappen het gewoon: Lokaal zakendoen is als barbecueën met Gijs Viester van Vindicta in de straat. Waarom zou je naar een restaurant gaan als de maker van de beste spareribs gewoon kantoor houdt in je achtertuin. Of als een potje voetgolf spelen met Gert van Assen van Sportivate in het van Stolbergpark. Waarom een verre reis maken naar een Amerika als de beste trappen en gezelligheid gewoon op loopafstand zijn? Content maakt van lokaal ondernemen een feestje, zowel online als offline. Dit wordt eens benadrukt door Wieger van Drukmakers die razendsnel one-pagers en stickers kon ontwerpen en drukken voor onze projecten.

En die stickers zijn voor een speciale missie: "Voor ieder kind een Sint". Met 4500 kinderen in onze stad die onder de armoedegrens leven, is dit een doel dat dicht bij mijn hart ligt. We verzamelen cadeaus voor deze kinderen uit het lokale bedrijfsleven. Het is inspirerend om te zien hoe bedrijven zich hier met volle overgave voor inzetten. Dankzij het netwerk via Content hebben we al snel diverse inzamelpunten kunnen vaststellen:

Calveen: Autotaalglas, Van Dusschoten van Ginkel, Toyota Van Gent
Centrum: TwynstraGudde
De Hoef: Pot verhuizingen, DRVN Club, Sportivate
Isselt: Vindicta, Nefkens (Peugeot en Citroen) (En MKB Lease)
Leusden: PoortEijk

En we zijn nog op zoek naar bedrijven op de Isselt, in Vathorst en de Wieken die het leuk vinden een inzamelpunt te worden. - Ondernemers over de vloer, gegarandeerd! -

Na het installeren van deze inzamelpunten zullen we actief promoten en omringende bedrijven erbij betrekken. Dit stimuleert samenwerking en solidariteit, terwijl we gezamenlijk aan dit prachtige project werken.

Samen hopen we dat de actie "Voor ieder kind een Sint" een groot succes wordt.

Ik ben Content - en ondernemend Amersfoort -  alvast dankbaar!

Mocht je nog niet overtuigd zijn van lokaal samenwerken, denk dan eens aan het XL Potlood van Content Amersfoort. Of nog beter, vraag het aan Danny Rietveld. Hij weet als geen ander dat de grootste verhalen vaak schuilen in de kleinste details!

Nieuws

Content XL-Potlood #98: Ben Zandvliet- De Amersfoortse Uitdaging

Goede Doelen