Content XL-Potlood #94: Robin Rijnders – Black Coffee and Supplies

Amersfoort, donderdag 31 augustus 2023

Elke week komt het Content XL-Potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat die een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie kan geven of juist iemand die wel eens de spotlight verdient. Deze week is ons potlood terechtgekomen bij Robin Rijnders van Black Coffee and Supplies.

Mijn naam is Robin Rijnders, en als accountmanager bij Black Coffee and Supplies ben ik vaak te vinden bij verschillende evenementen van Content Amersfoort. Daar mag ik doorgaans het zwarte goud – de koffie – verzorgen. Ik woon in Amersfoort, samen met mijn vrouw en onze twee zoons van 12 en 11 jaar. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat ik bij Black Coffee and Supplies begon, een mijlpaal waar ik trots op ben.

Afgelopen week kreeg ik het XL Potlood overhandigd van Danny de Graaf van 033Live, en nu is het mijn beurt om een stukje te schrijven. Na een uitgebreide loopbaan in de horeca besloot ik een nieuwe weg in te slaan: die van accountmanager bij Black Coffee and Supplies.

Mijn ondernemersavontuur begon in 2004, toen ik samen met mijn toenmalige zakenpartner, Jeroen de Greeff – van Alberts Eten en Drinken –, café 't Binnenhof in beheer nam. Dit avontuur duurde tot 2013 en daarna ben ik alleen doorgegaan als ondernemer van een lunchroom in Utrecht. Het zal voor velen geen verrassing zijn dat het runnen van een horecaonderneming veel tijd kost, daarom besloot ik in 2017 om mijn lunchroom te verkopen.

Mijn baan als accountmanager vormt een natuurlijk vervolg op mijn carrière als horecaondernemer. Het leggen van contact is iets wat me erg aanspreekt en als accountmanager ben je dagelijks in contact met veel verschillende mensen. Mijn doel is om niet alleen producten te verkopen, maar ook om waardevolle relaties op te bouwen. Als accountmanager ben ik de steun en toeverlaat van de klanten. Je krijgt veel vragen en moet ze dan proberen op te lossen. Klanten werven is een ding, maar ze behouden is een tweede. Naast de rol als groothandel heeft Black Coffee and Supplies ook een specialty branderij. Hoewel we een relatief kleine speler zijn, branden we jaarlijks meer dan 130.000 kilo koffie. Ons aanbod is breed: van koffie en thee tot koffiemachines en randproducten, inclusief barista trainingen en aftersales service.

Mocht je zin hebben in een goede kop koffie, stuur me dan gerust een berichtje.

Nieuws

Content XL-Potlood #94: Robin Rijnders – Black Coffee and Supplies

Retail
Zakelijke Dienstverlening