Content XL-Potlood #93: Danny de Graaf - 033Live

Amersfoort, donderdag 24 augustus 2023

Elke week komt het Content XL-Potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat die een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie kan geven of juist iemand die wel eens de spotlight verdient. Deze week is ons potlood terechtgekomen bij Danny de Graaf van 033Live.

‘𝑫𝒊𝒈𝒈𝒚 𝑫𝒆𝒙 𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕 𝒆𝒆𝒏 𝒍𝒊𝒆𝒅, 𝒊𝒌 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒔𝒆𝒆𝒓 𝒆𝒆𝒏 𝒇𝒆𝒔𝒕𝒊𝒗𝒂𝒍 𝒗𝒐𝒐𝒓 – 𝒎𝒊𝒋𝒏 – 𝑨𝒎𝒆𝒓𝒔𝒇𝒐𝒐𝒓𝒕’

En dan ineens heb ik dat grote rode potlood in mijn handen. Onwijs leuk natuurlijk dat er via de diverse kanalen van Content aandacht wordt besteed aan 033Live, door velen inmiddels de gezelligste zomerafsluiting van onze stad genoemd.

Onze stad, Amersfoort. Wat ben je toch mooi. Niet alleen door de prachtige binnenstad waar ik deze week tijdens een bezoek aan een van de partners van 033Live nog werd aangesproken door een vriendelijke Rotterdamse die me de weg vroeg naar de Koppelpoort. Natúúrlijk vertelde ik haar dat ze het beste via het Lieve Vrouwekerkhof kon lopen zodat ze gelijk onze mooie toren van dichtbij kon bekijken en de gezelligheid van het plein kon ervaren. En terwijl ik zelf ietwat dromerig verder liep richting het stadhuis voor een bijeenkomst voor evenementenorganisatoren, zag ik in de verte het Brouwerplantsoen voor mij opdoemen waar de opbouw van Lepeltje Lepeltje in volle gang was. O ja, dat staat ook nog in mijn agenda dit weekend. Daar gaat mijn goede voornemen om na de zomervakantie even een paar weken wat rustiger aan te doen met eten en drinken.

Na een korte sneak peek achter de schermen van dit hippe, weliswaar prijzige, maar enorm gezellige foodfestival door naar het stadhuis, misschien wel een van de lelijkste gebouwen van onze stad. Maar hé, er komt een nieuw, hip, modern stadhuis op een mooie plek (toch?) dus die paar jaartjes komen we ook nog wel door.

Ik ga naar een bijeenkomst georganiseerd door de afdeling evenementen van de gemeente Amersfoort. Onderwerp: de mogelijke schaarste aan ruimte voor evenementen die ontstaat in onze stad door een groeiend aantal evenementen en beperkte beschikbaarheid van geschikte locaties. De grote opkomst voor deze bijeenkomst doet mij niet alleen vermoeden dat de vele organisatoren uit de stad zich toch wel wat zorgen maken, het is voor mij ook typerend voor de betrokkenheid van al deze personen (het overgrote deel vrijwilligers) bij de stad Amersfoort.

Tijdens de uitleg die we ontvangen over de toewijzingsprocedure van vergunningen voor evenementen, groeit mijn trots voor Amersfoort met de minuut. Hoe gaaf is het dat je als stad moet aangeven dat er dusdanig veel evenementen worden georganiseerd dat het aanbod in de nabije toekomst wel eens groter kan zijn dan de beschikbare mogelijkheden? Hier kun je natuurlijk van alles van vinden, dat mag en dat is ook helemaal logisch. Maar laten we het vooral als een gigantisch mooi gegeven zien dat Amersfoort, onze mooie stad, letterlijk vol is met evenementen op het gebied van muziek, sport en cultuur!

Hier draag ik met 033Live de komende jaren nog met heel veel plezier mijn steentje aan bij. En niet alleen ik, het aantal lokale partners dat zich aan 033Live heeft verbonden, is sinds de corona periode bijna verdrievoudigd en vele Content Amersfoort leden weten 033Live inmiddels te vinden voor een gezellige avond uit met het bedrijf of vrienden. Ik kan het allemaal nog zo goed bedenken, of uitvoeren met mijn geweldige crew van inmiddels ruim 50 man, het zijn uiteindelijk de Amersfoortse inwoners/ondernemers die zorgen voor het succes.

En daar doe ik het uiteindelijk voor: waar de ene persoon een lied schrijft voor zijn stad of de ander een afbeelding van de Lange Jan op zijn arm tatoeëert, zorg ik dat we met 033Live bijdragen aan een stad die (bijna) vol is met evenementen. Amersfoort, ik hou van jou!

Nieuws

Content XL-Potlood #93: Danny de Graaf - 033Live

Fun & Entertainment