Content XL-Potlood #92: Tim Burgmeijer & Nick Cornelissen - Aerial Intelligence

Amersfoort, donderdag 20 juli 2023

Elke week komt het Content XL-Potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat die een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie kan geven of juist iemand die wel eens de spotlight verdient. Deze week is ons potlood terechtgekomen bij Tim Burgmeijer & Nick Cornelissen van Aerial Intelligence.

Deze week stijgt het XL-potlood naar grote hoogte en dat is niet zonder reden. We hebben het XL-potlood onder onze grote inspectiedrone (DJI M300 RTK) gehangen. Hiermee laten we meteen zien wat centraal staat bij onze werkzaamheden: drones en sensoren!

Intelligentie vanuit de lucht Aerial Intelligence is een jong bedrijf opgericht door twee jonge en energieke ondernemers (Tim Burgmeijer & Nick Cornelissen) die houden van techniek en innovaties. Bij onze werkzaamheden zetten we drones en sensoren op een innovatieve manier in om data in te winnen vanuit de lucht. Als zogeheten 'drone service provider' voeren we hoogwaardige en efficiΓ«nte inspecties uit in de meest uiteenlopende werkvelden zoals in de infrastructuur, energie en flora & fauna. Dit doen we uiteraard allemaal met de benodigde certificeringen en goedgekeurde procedures.

'𝒁𝒆𝒍𝒇𝒔 𝒅𝒆 π’Žπ’π’†π’Šπ’π’Šπ’‹π’Œπ’”π’• π’ƒπ’†π’“π’†π’Šπ’Œπ’ƒπ’‚π’“π’† π’π’π’„π’‚π’•π’Šπ’†π’” π’ƒπ’“π’†π’π’ˆπ’†π’ π’˜π’† π’Žπ’†π’• 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒂𝒓𝒕 𝒂𝒑𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒖𝒖𝒓 π’ˆπ’†π’…π’†π’•π’‚π’Šπ’π’π’†π’†π’“π’… 𝒆𝒏 π’π’‚π’–π’˜π’Œπ’†π’–π’“π’Šπ’ˆ π’Šπ’ 𝒃𝒆𝒆𝒍𝒅.'

Drone; een hobby of een baan? 
Drones worden steeds vaker aangeschaft als hobby om mooie beelden vast te leggen, bij ons worden drones toch net even anders ingezet. Met behulp van onze geavanceerde drones en brede selectie aan sensoren, maken we het verschil bij uitdagende inspecties, monitoring en creatieve uitingen. Onze expertise op het gebied van datawinning loopt uiteen van visuele, thermische en zelfs multispectrale data. Ook werken we veel met maatwerk sensoren zoals magnetometers en methaan detectoren. Voor iedere sensor onder de drone kun je terecht bij Aerial Intelligence.

Frustraties Helaas gaat deze mooie technologische ontwikkeling van drones ook gepaard met een negatief imago, frustraties en een bijkomend gevoel van onmacht wanneer je een drone (boven je tuin of stad) ziet. Steeds meer mensen hebben een drone, maar we zien helaas steeds vaker dat er door veel mensen weinig tot geen rekening gehouden wordt met de privacy van de bewoners waar een drone overheen vliegt. We doen er als professionele partij juist alles aan om rekening te houden met de omgeving. We bereiden alle vluchten uitgebreid voor, we inventariseren en mitigeren alle risico’s, informeren de omwonenden en staan duidelijk herkenbaar langs de weg. We hopen dan ook een voorbeeld te zijn voor velen zodat de frustratie beperkt wordt tot een minimum.

Drones For Good 
We vinden het mede hierdoor erg belangrijk om de toegevoegde waarde voor de maatschappij aan te kaarten. Zo speuren we bijvoorbeeld naar (nesten van) weidevogels voordat er gemaaid wordt, waardoor de nesten worden beschermd. Ook inspecteren we met een warmtebeeldcamera gebouwen op warmtelekken/isolatieproblemen en inspecteren we zonnepanelen voor een duurzaam woon- en werkklimaat. Verder zetten we ook geregeld drones in voor het monitoren van mogelijk onveilige verkeerssituaties. Kortom, we zijn continu bezig met het uitvoeren van mooie projecten die goed zijn voor de maatschappij en onze omgeving!

Lokaal ondernemen 
Afgelopen jaar zijn we door het hele land 'gevlogen', van Eemshaven tot Maastricht. Wij willen ons in de toekomst juist meer focussen op regio Amersfoort. Graag willen we samen met jullie – lokale ondernemers – leuke projecten uitvoeren. Ons doel is om actief deel te nemen aan de Content events zodat we veel van jullie kunnen leren kennen! We zijn namelijk ook enorm benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen. Tot gauw op een van de leuke evenementen na de zomervakantie.

'𝑾𝒆 π’˜π’†π’“π’Œπ’†π’ π’†π’“π’ˆ π’ˆπ’“π’‚π’‚π’ˆ π’”π’‚π’Žπ’†π’ π’Žπ’†π’• 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 π’‘π’‚π’“π’•π’Šπ’‹π’†π’, π’ˆπ’†π’›π’‚π’Žπ’†π’π’π’Šπ’‹π’Œ π’Œπ’–π’π’π’†π’ π’˜π’† π’Žπ’†π’†π’“.'

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van dit artikel veel vragen hebt, aangezien er zoveel mogelijkheden zijn. Daarom zouden we graag een keer een kopje koffie met je drinken! Je kunt ons gerust whatsappen, mailen of bellen bij vragen over onze drones, de mogelijkheden of de wet- en regelgeving. Neem ook gerust een kijkje op onze website: www.aerialintelligence.nl

Nieuws

Content XL-Potlood #92: Tim Burgmeijer & Nick Cornelissen - Aerial Intelligence

Zakelijke Dienstverlening
Bouw & Maakindustrie