CONTENT XL-POTLOOD #81 Marissa Blijham - Nul33

Amersfoort, woensdag 12 april 2023

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Marissa Blijham van Nul33.

Mensen vragen me vaak wat nu het leukste is van het horecavak. Voor mij is dat ongetwijfeld het ontmoeten van andere mensen. Of het nu om nieuwe gasten of inmiddels vertrouwde vaste gasten gaat: het is altijd boeiend en inspirerend om anderen te ontmoeten. Ik ben altijd nieuwsgierig waarom ze specifiek voor Nul33 hebben gekozen om te genieten van heerlijk eten en een drankje. Vaak krijg ik allerlei vragen over het pand en de stad en daar ga ik graag op in.

Er valt immers veel te vertellen over het volledig gerenoveerde monumentale Jugendstil-pand, waarin we al ruim 6 jaar gevestigd zijn. Neem bijvoorbeeld de prachtige sjabloonschilderingen op het plafond, waaraan drie vrouwen, elke dag, drie maanden lang hebben gewerkt om het weer zichtbaar te maken. Of het terugbrengen van de sierkroon op het dak. En natuurlijk de gewelvenkelder waarin bezoekers van onze toiletruimte vaak door worden verrast: daterend uit de 15de eeuw en daarvoor het straatniveau van onze keienstad. Over Amersfoort zelf valt eveneens genoeg te vertellen. Hierbij wijs ik nieuwe bezoekers vaak op het veelzijdige aanbod en geef ik tips over andere leuke, lokale hotspots.

Vaste gasten kennen deze verhalen of plekken natuurlijk al en daarmee voer je – als het niet te druk is – weer andere gesprekken. Je leert ze bovendien beter kennen, evenals hun vaste gewoontes. Zoals de mevrouw die altijd een 'extra hete' café latte bestelt en daarvan geniet terwijl ze haar krantje leest. Of de meneer die elke ochtend komt voor onze espresso, volgens hem 'de lekkerste van Amersfoort'. Of dat leuke stel, met inmiddels twee kinderen, die vaak op zaterdag even hun momentje pakken met een Hunky Dory, IJwit en borrelplank. En dan hebben we uiteraard ook nog onze gezellige Nul33 Borrels en andere evenementen waarin oude en nieuwe gezichten elkaar ontmoeten onder het genot van een lekker drankje en de altijd swingende muziek van Ton de Kruyf – zowel zakelijk als privé mijn partner in crime ;-).

In die zin is Nul33 steeds meer de ontmoetingsplaats geworden die we tijdens onze plannen in 2015 – wat klinkt dat alweer lang geleden!  – voor ogen hadden. Waar we nog verder in willen groeien, is het zijn van een ontmoetingsplaats voor 'zakelijke gasten'. Toen Danny Rietveld 2 jaar geleden met het idee van Content Amersfoort kwam, was dit voor ons precies het juiste moment en werden we meteen lid.

Het voornaamste doel van Content Amersfoort, namelijk 'lokaal zakendoen en de lokale betrokkenheid tussen ondernemers vergroten', sluit uitstekend aan bij onze 'next step': verder groeien in de B2b-markt. Nul33 dient als ontmoetingsplaats waar je meetings kunt organiseren, inspirerende workshops of seminars kunt geven, en fantastische bedrijfsevenementen kunt houden. Vanwege de coronapandemie moesten we deze volgende stap tijdelijk op pauze zetten, maar nu kunnen we er weer volop voor gaan. Wij en ons team denken graag mee om jouw zakelijke event net dat beetje extra te bieden.

Een van mijn 'verborgen' favoriete plekjes in ons pand bevindt zich op de tweede etage, waar je uitkijkt op de Langestraat en de omliggende monumentale panden. Je ziet ook net het indrukwekkende dak van de Sint-Joriskerk. Stuk voor stuk zijn deze panden en gebouwen ouder dan het destijds 'nieuwe' pand, dat in opdracht van de gebroeders Hamer is ontworpen en in 1903 als warenhuis opende; het werd in een krant uit 1928 nog een 'wanstaltig winkelhuys' genoemd. In de afgelopen 120 jaar hebben talloze mensen elkaar ontmoet in 'ons' pand. Als het aan ons ligt, volgen er nog vele gezellige, leuke, fantastische en inspirerende ontmoetingen.






























Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #81 Marissa Blijham - Nul33

Nul33 eten | drinken | genieten 

info@nul33.nl033 303 6083http://www.nul33.nl

Horeca