CONTENT XL-POTLOOD #76: Hanneke Grevengoed - Alfa Accountants & Adviseurs

Amersfoort, woensdag 8 maart 2023

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-Contenter van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist iemand die wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Hanneke Grevengoed van Alfa Accountants & Adviseurs.

En toen ontving ik het Content-potlood om iets te schrijven over onze organisatie. Erg leuk, maar ik moet natuurlijk even goed nadenken over wat ik met jullie ga delen. Wat is nu leuk om te lezen over een accountants- en advieskantoor? Saai … hoor ik vele namelijk al denken, maar dat is het zeker niet!

Binnen Alfa ben ik verantwoordelijk voor de marketing, sales en events en daarnaast voor het lokale recruitment, in deze tijd echt een enorme uitdaging. Voor mij is geen dag hetzelfde. De ene dag zit ik thuis achter mijn laptop een marketingplan te schrijven, of ben ik op locatie voor een groot event en de volgende dag zit ik op kantoor sollicitatiegesprekken te voeren. Echt super afwisselend en onwijs leuk!

Lokaal betrokken – Overal dichtbij

Om lokaal betrokken te zijn, zijn we aangesloten bij diverse netwerken, waarvan Content er één van is. Wij delen de gedachten om lokaal zaken te doen en overal dichtbij te zijn. Zo vinden we het ook belangrijk om lokale doelen te ondersteunen en lokale events te sponsoren. We staan bijvoorbeeld op 8 april met een grote groep collega’s aan de start van een hardloopevent.

Medewerkersparticipatie

Wat ook heel speciaal is aan onze organisatie zijn de bijzondere eigenaren. Met 1100 collega's mag iedere medewerker met een vast dienstverband – ongeacht welke functie – certificaten aankopen. Deze certificaten versterken de saamhorigheid en het ondernemerschap van onze medewerkers. Het is niet voor niets dat klanten van Alfa in onderzoeken vaak aangeven dat we ‘ondernemend’ zijn ingesteld. Bovendien draagt medewerkersparticipatie bij aan een duurzame organisatie.

Duurzaamheid

Wat binnen onze organisatie, – en vele andere organisaties – een heel belangrijk onderwerp is, is duurzaamheid. Onze visie omtrent duurzaamheid is simpel. We kijken kritisch naar wat we als organisatie zelf kunnen doen om op een maatschappelijk verantwoorde manier van waarde te zijn. Hiermee doelen we op meervoudige waarde creatie: we beperken ons dus niet tot financiële waarden. Dit gaat in onze optiek verder dan duurzame relaties, goede zorgen voor medewerkers, integer en ethisch willen handelen, de wet niet overtreden of het niet aantasten van het milieu. We streven naar continuïteit en toekomstbestendigheid van onze eigen organisatie en onze klanten. Hierbij kijken we ook nadrukkelijk naar het grotere plaatje: toekomstbestendig functionerende samenlevingen en ecosystemen als geheel. Met andere woorden, we willen waarde toevoegen – en ons niet onttrekken – aan de maatschappij. En, we zijn er voor al die ondernemers die dat ook willen!

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #76: Hanneke Grevengoed - Alfa Accountants & Adviseurs

Zakelijke Dienstverlening