CONTENT XL-POTLOOD #69: Team Amersfoort en omstreken - Staatvandienst

Amersfoort, woensdag 18 januari 2023

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Team Amersfoort en omstreken van Staatvandienst. Op de foto v.l.n.r. Suzanne van Kerkhof, Gerrit van Gessel, Anne-Marie Gerritsen-van Bragt en Marlous Kootker.

Leuk dat we mogen vertellen waar we elke dag gepassioneerd mee bezig zijn.

Vanuit de regio Amersfoort en omstreken hebben we een betrokken team bestaande uit Anne-Marie, Marlous, Suzanne en onze regiomanager Gerrit. We zijn lid geworden van Content Amersfoort omdat we erg geloven in een regionale focus op de arbeidsmarkt; voor zowel ondernemers en onze kandidaten is het fijn dat we de taal van de regio spreken.

Wie is Staatvandienst?
Ruim 16 jaar geleden begonnen onze twee DGA’s hun activiteiten als zelfstandig ondernemer vanaf een zolderkamertje. Met twee laptops en een portie gezonde ambitie legden zij het fundament van wat nu Staatvandienst is én onze zusterorganisaties Omzien en Moedigh. Alle drie met hun eigen specialisme, maar met één gemene deler: hart voor mens en werk.

Inmiddels is Staatvandienst uitgegroeid tot een landelijke organisatie met veertig vestigingen, waarvan ons kantoor in Amersfoort er één is. 
We houden ons bezig met talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratiedienstverlening. 
Daarbij begeleiden we mensen naar nieuw of ander werk, binnen of buiten hun organisatie en helpen we organisaties met vraagstukken om hun medewerkers wendbaar te houden in hun loopbaan.     

Mensen en organisaties veranderen. Gaat dit ook op voor jouw bedrijf?
Het is steeds belangrijker dat organisaties zich snel kunnen ontwikkelen en aanpassen aan de veranderingen om ons heen. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke competenties. Die wendbaarheid zit juist in de mensen die er werken. Het is daarom zo belangrijk om de juiste mensen aan jouw onderneming te binden en ze zo lang mogelijk gezond en gemotiveerd aan het werk houden. Wij kunnen hierin op verschillende manieren ondersteunen.

Loopbaanbegeleiding
Met talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding houd je controle op de continuïteit. Het geeft de werknemer inzicht in wat hem energie oplevert wat hij kan en waarin hij zich kan ontwikkelen. Bedenk dat een gemotiveerde werknemer mede het succes bepaalt van jouw organisatie.

Re-integratie 
Ieder mens heeft belang bij werk! Naast inkomenszekerheid biedt werk ons structuur, sociale interactie, voldoening en de kans om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat een mens gelukkiger is wanneer hij in samenwerking met anderen doelen nastreeft en (dagelijks) zingeving ervaart. Wanneer door ziekte iemand voor een langere periode uitvalt, vinden we het belangrijk om vroegtijdig te starten met loopbaanvragen of te zoeken naar (tijdelijk) passend werk. Perspectief, regie in eigen hand en het overzien van de verschillende scenario’s is van belang. Als inactiviteit niet bijdraagt aan het herstel dan moet je dit voorkomen.  We bieden verschillende diensten op maat. En is er sprake van langdurig verzuim iemand ook begeleiden in een zogeheten 2e spoortraject.

Outplacement
Tijden veranderen en jouw organisatie moet mee. Dat dit soms gepaard gaat met personele wisselingen is niet te voorkomen. Soms kan een werknemer daarom niet langer haar of zijn functie in een organisatie vervullen.

Premobiliteit 
Zet jouw medewerkers op tijd in beweging!
Maak van premobiliteit meer dan alleen een modewoord uit het jaarverslag. Investeer in de ontwikkeling van personeel, want bij veranderingen in de organisatie vinden gemotiveerde medewerkers met de juiste talenten sneller hun weg. 
Eén van de succesvolle middelen voor premobiliteit is onze loopbaanscan

De loopbaanscan geeft je een uitgebreid beeld van je concrete opties voor loopbaanontwikkeling. Je weet wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Welke beroepen en werkomgevingen bij je passen. Ook krijg je inzicht in factoren die van invloed zijn op jouw werkplezier is een samenstelling van (digitale) instrumenten die je interesses in kaart brengt, je loopbaanwaarden, je persoonlijkheidskenmerken en je competenties/capaciteiten.

Heb je interesse om te praten over de uitdagingen binnen jouw organisatie? 
We komen graag langs voor een kop koffie!


Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #69: Team Amersfoort en omstreken - Staatvandienst

Zakelijke Dienstverlening
Personeel