CONTENT XL-POTLOOD #61: Timo Braeken - Zinin! Events

Amersfoort, woensdag 2 november 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Timo Braeken van Zinin! Events & Proef Amersfoort.

Mijn ‘Business’

Dank je wel Juriaan Dijkman voor het doorgeven van het potlood. Natuurlijk ben ik zeer vereerd dat ik een stukje mag schrijven over ‘mijn business’. Ik zie dit altijd als een stukje waardering wanneer zo’n vraag gesteld wordt. Ook is het mooie kans om datgene wat wij dagelijks doen even kort in de schijnwerpers te kunnen zetten. Goed voor ‘the business’, toch…?

Maar nu ik de pen heb opgepakt ebt mijn enthousiasme toch wat weg. De bijgeleverde instructie echoot namelijk nog een beetje na, geen commercieel verkoopverhaal… Dat is toch een enorme teleurstelling, want elke ondernemer die je vraagt hoe het met zijn business gaat, zal toch vaak automatisch in een – verkoop – verhaal vervallen. Niet door direct korting te geven of door ‘2 voor de prijs van… ‘ te schreeuwen, maar door enthousiast over het laatste of komende project te vertellen. Of misschien over uitdagingen die ze tegenkomen en hoe ze daarmee omgaan. Daarmee verkopen ze wat mij betreft eigenlijk toch zichtzelf.

Maar, dat ga ik dus niet doen. Mocht je iets over ons laatste of komende event willen zien/horen, dan weet je ons te vinden, via Content.

Een evenement is eigenlijk het faciliteren van een ontmoeting, groot of klein. Misschien heb je iets te vieren, een jubileum of een top omzet, of je wilt graag iets markeren, een opening of start van een project, een mini symposium, etc. Om dit origineel en strak geregisseerd neer te zetten kan het zeker lonen om een professionele evenementen organisator in de hand te nemen, want vaak ben je te druk met je eigen business en het organiseren van een evenement is een vak.

Graag wil ik ook schrijven over hoe wij in onze business telkens weer moeten inspelen op wat er in Nederland én in de wereld gebeurd.

Sinds 2008 ben ik ondernemer en vele collega-ondernemers zullen zich nog de financiële crisis van toen herinneren. Veel van onze opdrachtgevers, bijvoorbeeld in de bouw- en ontwikkeling sector, vielen om en als zij niet omvielen was het devies: we doen nu even niks. Als er al wat gebeurde op het evenementen vlak dan was de strekking vaak sober en doelmatig. Helaas volgde vele sectoren deze insteek. In die tijd organiseerde wij dus veel ingetogen bijeenkomsten waarbij elke schijn van ‘iets vieren’ werd vermeden. Helaas kwam dit bij een intake van één van onze laatste evenementen ook weer voorbij. We willen ons jubileum markeren, maar niet vieren werd ons verteld. Dit kon niet in de huidige tijd van stijgende energielasten, inflatie en oorlogsdreiging. Twee totaal verschillende situaties, maar helaas hetzelfde effect.

Dat Corona een grote invloed heeft gehad op mijn bedrijf behoeft natuurlijk geen uitleg. Ook de huidige inflatie, onzekerheid en tekorten op het gebied van grondstoffen en personeel beïnvloeden niet alleen de vraag van onze opdrachtgevers, maar ook de manier waarop wij deze evenementen moeten aanpakken. Waar voorheen twee mailtjes genoeg waren om een paar touringcars te regelen voor het vervoer van 500 genodigden, was het nu noodzakelijk om 18 (!) leveranciers te benaderen om de belofte aan de opdrachtgever waar te kunnen maken. En dit alles tegen 150% kostenstijging t.o.v. 2020. Dit is helaas maar één van de vele voorbeelden die ik sinds maart 2022 ben tegengekomen.

Het organiseren van evenementen zal naar mijn mening nog heel lang blijven bestaan. Het faciliteren van ontmoetingen zit in ons DNA, hoewel we tegenwoordig ook online steeds beter uit de voeten kunnen. Mijn vak veranderd, elke dag weer, en dat maakt het ook zo verschrikkelijk leuk. Dat maakt wat mij betreft ondernemen zo leuk. 

Speciale dank aan mede Contenter Rodney Kersten voor het maken van de foto!

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #61: Timo Braeken - Zinin! Events

Zakelijke Dienstverlening
Fun & Entertainment