Content XL-Potlood #59: Marion op de Haar – NDA Incasso

Amersfoort, woensdag 19 oktober 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Nadat ze genoten heeft van een heerlijke vakantie lezen we vandaag de bijdrage van Marion op de Haar van NDA Incasso.

Dankjewel Jos, dat je vorige week de bijdrage voor het Content-XL-Potlood voor je rekening hebt genomen.

Waarom ga je samenwerken met een incassobureau en welk incassobureau kies je?

Om antwoord te geven op die vraag, kun je je eerst afvragen waarom je samenwerkt met een schoonmaakbedrijf, een cateraar of een beveiligingsbedrijf. Het is algemeen bekend dat deze diensten uitbesteed worden vanwege de deskundigheid van deze bedrijven, de kwaliteitsborging en de kostenbesparing. Daarbij wordt door bedrijven ook als reden genoemd dat het efficiënt is om deze diensten niet in eigen beheer te houden, omdat er dan meer tijd besteedbaar is aan het eigen primaire proces. Een incassobureau hoort in dit rijtje van dienstverleners thuis. De redenen om samen te werken met een incassobureau en administratieve ondersteuning voor je debiteurenbeheer met daaraan gekoppeld een incassoproces zijn exact dezelfde.

De mate waarin je te maken hebt met openstaande facturen speelt daarbij een rol. Heb je weinig tot geen openstaande facturen, dan is mijn advies om altijd wel te zorgen voor een duidelijk stappenplan ‘voor het geval dat’. Je administratie weet dan wat ze moeten doen als een factuur onbetaald blijft. Bij het maken van dit stappenplan kun je je laten adviseren, zodat het traject juridisch klopt.

Heb je regelmatig te maken met één of meer openstaande facturen, dan is het waardevol te kijken naar de impact die het debiteurenbeheer heeft op de werkzaamheden van je financiële administratie. Hoeveel tijd gaat er mee gemoeid? Wat kost het? Zit er structuur in deze werkzaamheden of wordt er alleen aandacht aan besteed, wanneer de andere werkzaamheden dit toelaten? Met andere woorden: hoe oud zijn de openstaande facturen (intussen)?

Wanneer je zelf oordeelt dat hier ruimte zit voor verbetering, dan adviseer ik om contact op te nemen met een incassobureau of gerechtsdeurwaarderskantoor en je te laten voorlichten wat de mogelijkheden zijn. Daarbij kun je denken aan het beter structureren van je eigen debiteurenbeheer, het uitbesteden van (een deel) van je debiteurenbeheer in combinatie met incasso of alleen je facturen ter incasso aanbieden.

Kijk bij het incassobureau of gerechtsdeurwaarderskantoor van je keuze naar de dienstverlening die zij bieden. Kijk naar de tarieven die ze hanteren (zijn deze duidelijk en transparant?) en de waarborg die ze bieden voor het geld dat ze voor jou gaan innen.

Tenslotte is er de werkwijze belangrijk. Waarom? Een incassobureau of gerechtsdeurwaarderskantoor is een verlengstuk van je eigen dienstverlening. Ze benaderen jouw klant. Dat betekent dat je een bureau moet vinden dat je aanspreekt. Een bureau dat jóuw klanten benadert op een manier, zoals jij dat zelf ook zou doen. Want het ene bureau is het andere niet. De keuze is reuze en die keuze is er ook binnen Content Amersfoort. Oordeel niet uitsluitend op basis van tarieven, maar kijk naar het totaalplaatje. 

NDA Incasso
Vorige week was ik met mijn man een weekje op de Veluwe. Schitterend weer, veel zon, mooie herfstkleuren; wat wil een mens meer? Ik vroeg mijn man of hij NDA Incasso, als man aan de zijlijn, in één woord kon omschrijven en kreeg een verrassend antwoord. ‘Uitzonderlijk’, zei hij, jij wil met NDA Incasso ‘uitzonderlijk’ zijn.

Uitzonderlijk: uniek, meer dan gewoon, enig in zijn soort, bijzonder. Is NDA Incasso dat? Jazeker! Mijn man heeft 100% gelijk. ‘Uitzonderlijk’ is eigenlijk een samenvatting van onze kernwaarden: behulpzaam, ruimdenkend, scherp, nieuwsgierig en eerlijk.

Wij zijn uitblinkers in debiteurenbeheer en incassodiensten. Het geld dat we voor u innen, wordt veilig voor u beheerd. Bent u na het lezen van deze column geïnteresseerd in onze dienstverlening? Bezoek ons op www.nda-incasso.nl en maak een afspraak.

Het potlood geef ik graag door aan Juriaan Dijkman van Amersfoort Art Galerie.

Nieuws

Content XL-Potlood #59: Marion op de Haar – NDA Incasso

Zakelijke Dienstverlening