Content XL-Potlood #56: Luc Hullegie – B2B Secure B.V.

Amersfoort, woensdag 27 september 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Luc Hullegie van B2B Secure B.V..

Wat super leuk dat Shaquille Maarschalkerweerd het XL-Potlood aan mij heeft overgedragen! Dit geeft mij de kans jullie eens mee te nemen in de wereld waar ik dagelijks mijn bed voor uitspring.

Sinds 1987 ben ik al werkzaam in de ICT en hier heb ik verschillende rollen mogen vervullen. Sinds 1990 werk ik als zelfstandig ondernemer met zowel mooie pieken als ook stevige dalen, maar allemaal een fundering voor vandaag.

Vanaf 2005 hebben we ons met B2B Secure vooral gericht op het leveren van IT beveiligingsoplossingen aan veelal grotere ondernemingen in Nederland. Na een kleine zijstap, het opzetten van een EMEA hoofdkantoor op het gebied van beveiligingscertificaten voor een Amerikaanse organisatie, vroeg ik mijzelf begin 2021 eens af of ik dit allemaal nog wel zo leuk vond. B2B Secure kwam vaak binnen als nummertje, als slechts één van de vele projecten binnen grote organisaties. Wanneer we geluk hadden, en onze broek genoeg hadden laten zakken, dan kregen we de deal. Vanaf dat moment waren we heel even een naam in plaats van nummer, maar uiteindelijk verlieten we de achterdeur weer als nummertje en gingen we op naar het volgende project. Samen met mijn compagnon Niels ben ik toen eens gaan zitten. We stonden op een splitsing, of we verkopen de boel en stoppen ermee, óf we gooien het roer volledig om. We kozen voor het laatste.

Vanaf dat moment zijn we ons gaan profileren als one-stop-shop op het IT vlak. Kleine MKB bedrijven weer écht helpen en ontzorgen! De consequentie was wel dat we onszelf op een hele andere manier op de kaart moesten gaan zetten. Dit was in verhouding meer werk, voor minder opbrengsten, maar het echt kunnen helpen van mensen daar kregen we ontzettend veel energie van.

Wanneer we om ons heen kijken is het volgende scenario heel gebruikelijk. Stel, je begint een bedrijf, alleen of met zijn tweeën en één van de twee regelt alle IT behoefte. Je begint te groeien maar om nu al een IT Beheerder aan te nemen, dat wordt nog lastig. Je bent op dat moment eigenlijk te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Wel ben je dus eigenlijk bezig met randzaken en niet met je corebusiness. Sinds Corona is deze uitdaging trouwens nog vele malen groter. Dit is het punt waarop wij met B2B Secure heel graag inspringen. Wij nemen het beheer van de reeds aanwezige IT volledig over. Dit doen we veelal gewoon op een ‘veilige’ afstand. We worden een soort van Man-in-the-middle voor alle reeds bestaande IT leveranciers. De klant hoeft ons alleen maar te benaderen bij wensen of problemen en kan zich vervolgens weer volledig gaan focussen op waar ze zelf goed in zijn. Dit is uiteindelijk een waanzinnige basis om de zelf gestelde doelen ook te kunnen behalen. Het is echt ontzettend cool om na een aantal jaar te zien dat de klant de groei die ze voor ogen hadden ook heeft doorgemaakt en dat wij daar ons steentje aan hebben mogen bijdragen. Ook kunnen wij helpen als bedrijven maar één IT beheerder hebben en deze op vakantie gaat of ziek is.

Door onze jarenlange expertise kunnen we op IT vlak bijna overal bij helpen. Maar het komt steeds vaker voor dat we op andere operationele vlakken samenwerken met andere bedrijven. Denk hierbij aan een No-Nonsense marketing bureau of een software ontwikkelaar. Op deze manier kunnen we gezamenlijk de klant op breed niveau ondersteunen en ontzorgen.

Het is fantastisch om bij te dragen aan de voortgang van bedrijven en om samen met zoveel mogelijk andere lokale ondernemers met deze klanten mee te groeien. We leren ook iedere dag nog van elkaar. Daar spring ik echt met veel plezier, soms nog erg vroeg ook, mijn bed voor uit!

Het potlood draag ik graag over aan structuur adviseur, Ineke Swart.

Nieuws

Content XL-Potlood #56: Luc Hullegie – B2B Secure B.V.

IT