Content XL-Potlood #55: Shaquille Maarschalkerweerd – Shaquille M Fotografie

Amersfoort, woensdag 21 september 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Shaquille Maarschalkerweerd van Shaquille M Fotografie

Hoi allemaal,

Mijn naam is Shaquille Maarschalkerweerd en wellicht heb je via Content Amersfoort al gezien dat ik fotograaf ben. Leuk om kennis met jullie te maken.

Het potlood ontving ik van Robert van Laar en vandaag ben ik aan de beurt om wat over mij en mijn onderneming te vertellen. Inmiddels ben ik 25 jaar oud en woon ik samen met mijn vriend en katten in hartje Amersfoort. Aan de Fotovakschool in Amsterdam heb ik Fotografie gestudeerd.

Fotografie is een medium wat al lang in de familie zit. Met een Molukse documentaire/portret fotograaf als opa en een oom die op zijn reizen door Azië prachtige beelden maakte, ben ik eigenlijk mijn hele leven omringd geweest door camera’s. Op mijn 9e verjaardag kreeg ik mijn eerste eigen camera. Hier heb ik echt volop gebruik van gemaakt. Het begon voornamelijk met het fotograferen van mijn katten, maar later ontwikkelde dit zich tot bredere interesses als architectuur en straatfotografie.

Na een jaar SPH te hebben gestudeerd besloot ik te stoppen met deze opleiding en besloot ik te kiezen voor mijn passie in Amsterdam. Ik was 17 toen ik mijn inschreef bij de Fotovakschool. Elk aspect van fotografie komt tijdens deze opleiding aan bod, maar ik ontwikkelde al snel voorkeuren voor bepaalde stijlen en genres. Zo werk ik bijvoorbeeld graag met daglicht. Met een schitterende expositie in Utrecht, waarbij de mens en ruimte centraal stonden, ronde ik in 2019 het praktijk gedeelte af. Mijn scriptie behaalde ik in 2020. Helaas kwam toen Corona. Net als ondernemers in de rest van de wereld was het toen enorm moeilijk om mijn onderneming te laten groeien. Stil gezeten heb ik niet. In deze periode maakte ik veel werk, wel met ups en downs hoor, maar dat herken je vast wel uit deze Corona periode. Niets ging van een leien dakje, maar ik heb wel veel tijd gehad om na te denken over mijn passie. Het uitwerken van plannen motiveerde mij enorm!  

Inmiddels ben ik alweer een tijdje druk aan de bak. Ik fotografeer veel en leer veel nieuwe mensen kennen. De behoefte naar een professioneel beeld zal er altijd zijn. Ouders die hun gezin willen vastleggen, een bruidspaar hun bruiloft of ondernemers die graag een mooi portret of interieur beeld zouden willen hebben. Wat betreft zakelijke fotografie, een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dit is het eerste waar potentiële klanten naar kijken. Zonder dat ze bij jou, of bij je bedrijf, zijn geweest krijgen ze met een beeld direct een eerste indruk. Wanneer dit beeld tegenvalt of niet kan overdragen waar jij of het bedrijf voor staat, dan ontstaat er miscommunicatie en verwarring.

Tussen de regels door heb je misschien al kunnen lezen dat ik gespecialiseerd ben in twee genres. Portret en architectuur-interieur fotografie. Mijn liefde voor architectuur is ontstaan dankzij mijn opa. Dit was ook zijn passie en naast fotograferen maakte hij ook ontwerpen. Ramen in deuren en tafels met unieke en eigenzinnige vormen, maar ook een speeltuin met landschap eromheen.

Wanneer alle elementen mooi samenkomen in een beeld kan ik enorm enthousiast worden. Ditzelfde enthousiasme krijg ik ook wanneer ik portretten mag fotograferen. Een zakelijk portret of reportage, zwangerschapsfotografie, een bruiloft, het maken van een connectie met mensen en het verdiepen in hun visie of wensen vind ik echt fantastisch. Het creëren van en een mooie herinnering, met het magische medium fotografie kun je dit allemaal bereiken!

Mocht je een keer op de koffie willen om te praten over onze passies en ondernemingen, stuur me vooral een bericht!
Het potlood geef ik door aan Luc Hullegie van B2BSecure. 

Nieuws

Content XL-Potlood #55: Shaquille Maarschalkerweerd – Shaquille M Fotografie

Marketing & Communicatie