CONTENT XL-POTLOOD #53: Mireille Hoekstra – Conflictconsultant, Coach en Ademcoach

Amersfoort, woensdag 7 september 2022

Elke week komt het XL-Content-potlood in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Deze week is ons potlood terecht gekomen bij Mireille Hoekstra, Conflictconsultant, Coach en Ademcoach. 

Wat leuk dat ik het Content potlood van jullie heb doorgekregen Colinda en Kim! Dank jullie wel.

Waar denk je aan wanneer je mij zou moeten beschrijven? Dat vroeg ik deze week aan een cliënt. Rust, je straalt rust uit en je neemt geen blad voor je mond, was het antwoord dat hierop volgde. Dat inspireerde mij om deze foto te maken, want ik neem geen blad voor mijn mond, dat klopt.

Wanneer een cliënt bij mij komt voor coaching zeg ik al snel dat alles gezegd kan en mag worden, en dat ik ook veel vragen zal gaan stellen. Ook zullen we praten over onderwerpen die misschien niet worden verwacht of juist door anderen in hun omgeving uit de weg worden gegaan. Cliënten voelen zich hierdoor vrijer om dingen te delen die ze bij eerdere hulpverleners niet zo makkelijk durfden te delen. Dit is heel waardevol!

Ook bij het oplossen van zakelijke interpersoonlijke conflicten heb ik ervaren dat ik directe vragen stel. Ik wacht ook altijd op het antwoord en luister erg goed. De spanning wordt hierdoor snel minder en daardoor kan er een inhoudelijk gesprek volgen. Vaak geeft dat een onverwachte wending. Een conflict welke uiteindelijk een relatiebreuk bleek, of een weigering voor ploegendienst omdat er eigenlijk angst was om deel te nemen aan het verkeer. Juist die onverwachte zaken zijn in eerste instantie niet de argumenten die worden aangehaald.

Van tijd tot tijd is het altijd goed om een reflectie vraag te stellen, want hoewel ik veel mensen spreek, spreek ik deze in de basis altijd voor de hulp die ik ze geef. Zelf bewaar ik mijn rust door ademtechnieken die ik ook bij mezelf heb leren toepassen. Door rustig en diep door te ademen kan ik zaken waar ik me druk over maak sneller relativeren.

Naast dat ik geen blad voor de mond neem, ga ik ook lastige gesprekken niet uit de weg. Sterker nog, ik word blij van lastige gesprekken. Het is interessant om te weten wat iemand nou beweegt of juist tegenhoudt in het leven, in het algemeen of in werksituaties. Juist deze informatie zegt veel over hoe er met tegenslagen of moeilijkheden wordt omgegaan. Mocht de spanning oplopen tijdens een gesprek, helpt het wanneer ik rustig dooradem. Vanuit de kalme en rustige uitstraling breng ik hiermee ook de spanning terug.  

Op dit moment ben ik gestart met een gecertificeerde opleiding tot vertrouwenspersoon en integriteit. Dit is een mooie aanvulling op mijn huidige aanbod omdat het zo mooi aansluit bij het coachen en het oplossen van conflicten. Voor mij een logische vervolg stap. Mogelijk komt er een wetswijziging waardoor er binnen bedrijven niet meer wordt gewerkt met een aangewezen vertrouwenspersoon, maar met externe opgeleide vertrouwenspersonen. Vertrouwelijkheid is iets wat ik al heel hoog in het vaandel heb staan en in deze opleiding leer ik dat het nog net iets strakker kan en waar je nog meer op kunt letten.

Binnen Content Amersfoort heb ik al mooie ontmoetingen gehad. Het voelt alsof je elkaar bij de eerste ontmoeting al een beetje kent, net als op de camping in Frankrijk. je zit in hetzelfde ‘nest’, dus het is gewoon goed. Graag kom ik met nog meer ondernemers in contact. Je kunt mij eenvoudig bereiken door op mijn website een berichtje achter te laten. In principe reageer ik binnen dag. Bellen mag natuurlijk ook!

Ik geef het potlood graag door aan Robert van Laar van Christelijke Muziek- en Showband Juliana Amersfoort. 

www.mireillehoekstra.nl
085 - 7603576


Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #53: Mireille Hoekstra – Conflictconsultant, Coach en Ademcoach

Zakelijke Dienstverlening