CONTENT XL-POTLOOD #51: Jan Sandker – &Sandker

Leusden, woensdag 24 augustus 2022

Na een heerlijke zomervakantie is het de hoogste tijd geworden om het XL-Potlood door te geven. Vanaf vandaag komt het XL-Content-potlood weer wekelijks in handen van een lokale ondernemer. Degene die de bijdrage schrijft geeft het potlood door aan de volgende collega-ondernemer van wie hij of zij denkt dat diegene een bijzondere bijdrage kan leveren, inspiratie geeft of juist wel eens de spotlight verdiend. Het potlood heeft vakantie gevierd bij Content Amersfoort, want uit de hand van oprichter Danny Rietveld heeft Jan Sandker, oprichter en eigenaar van &Sandker, bouw en vastgoed in control, het potlood mogen ontvangen.

Danny had het nog niet verklapt in zijn bijdrage, maar ik mocht dus van de oprichter van Content Amersfoort het potlood ontvangen. Dat was nog eens een verrassing zeg! Een hele eer, dank je wel Danny!

Tijdens één van de eerste gesprekken die ik met Danny heb gehad merkte ik dat hij een verbinder is in hart en nieren. Iets waar ik mijzelf ontzettend in herken en wat ook één van de belangrijkste redenen is geweest voor de oprichting van mijn eigen bedrijf. Aanstaande 1 november bestaat &Sandker precies één jaar. Al langer twijfelde ik om voor mijzelf te gaan beginnen en nu ik bijna één jaar ondernemer ben voelt dit als de allerbeste keuze die ik vorig jaar heb kunnen maken. In de afgelopen jaren kwamen er wel projecten voorbij die me even aan het wankelen maakte, maar op dat moment voelde het nog niet als de juiste stap. Het bleef wel kriebelen. Als een echt mensen-mens vind ik persoonlijk contact heel erg belangrijk. Dat in combinatie met het gevoel dat ik door wilde, mijn netwerk wilde verbreden en mijzelf wilde uitdagen deed mij doen besluiten om toch de stap te gaan zetten. En zo startte ik vorig jaar &Sandker. &Sandker? Ja, want ik doe het altijd sámen met mijn opdrachtgevers.

Een echt mensen-mens
Waar ik in loondienst werkte voor grote en commerciële organisaties, focus ik mij nu op particulieren met één of meerdere panden. Hier ben ik verantwoordelijk voor het technisch- en financieel vastgoedbeheer en daarnaast ben ik bouwbegeleider en zorg ik ervoor dat bouwprojecten van begin tot eind soepel verlopen. Ik zoek graag naar de verbinding, ben een echt mensen-mens en houd van persoonlijke gesprekken. Die persoonlijke gesprekken heb ik met particulieren veel meer en dit maakt het allemaal wat sfeervoller, want soms kan het best een statige wereld zijn waarin ik opereer. Ook opereer ik graag lokaal, zodat ik mijn klanten ook even gedag kan zeggen wanneer ik ze tegenkom in het leven buiten het werk om. Dit geeft me veel energie, net zoals het opstarten van projecten en de bal continu laten rollen. De particulieren die ik bijsta kunnen altijd rekenen op mijn expertise, netwerk en kennis van de markt en ontwikkelingen.

Lange termijn investeringen
Per 1 januari 2023 is het voor kantoorgebouwen verplicht om energielabel C of hoger te hebben en daarnaast heb je als pandeigenaar te maken met een mogelijke informatieplicht betreft Energiebesparende Maatregelen. Ondanks dat dit twee verschillende verplichtingen zijn, hebben ze wel met elkaar te maken. Wat er momenteel ook speelt is dat er tijdens brandweercontroles diverse gebreken en tekortkomingen kunnen worden geconstateerd aan bijvoorbeeld de brandscheidingen en brandveiligheidsinstallaties, zeker bij panden van ca. twintig jaar oud. Hieruit kunnen we concluderen dat hier onvoldoende aandacht voor is geweest zo aan het eind van de vorige eeuw. Gelukkig gaat dat nu anders en wordt er nauwkeuriger naar gekeken, echter vraagt dit voor pandeigenaren wel om meer investeringen. Voor mij als beheerder zijn dat mooie uitdagingen. Samen met de eigenaar zorg ik voor het in kaart brengen van alle risico’s en dat we tot een juiste investering komen waar iedereen op de lange termijn van profiteert.

Werk-privé balans
Ondernemen heeft natuurlijk ook impact op het gezin. We vormen een echt ondernemersgezin en daar ben ik heel erg trots op. Mijn vrouw is zelfstandig grafisch designer en eigenaresse van Studio Atexo en samen hebben we twee dochters. Het grootste voordeel aan zelfstandig ondernemen is dat ik mijn eigen tijd kan indelen en dat ik dus een stuk flexibeler ben. Ik merk overigens wel dat dit ook een valkuil is hoor. Ik blijf continu op zoek naar balans waarin ik echt tijd reserveer voor mijn gezin, maar ook tijd reserveer voor het werk. Je moet het goed afstemmen en blijven proberen, maar ook dat vind ik een mooie uitdaging. En zo’n uitdaging ga ik niet graag uit de weg!

Het potlood geef ik graag door aan Colinda de Jong van Milkshake Marketing. Veel succes met het schrijven van jouw bijdrage Colinda!

Nieuws

CONTENT XL-POTLOOD #51: Jan Sandker – &Sandker

Zakelijke Dienstverlening
Bouw & Maakindustrie
Makelaardij